$
משפט

רשלנות צוות רפואי בלידה - כל מה שחשוב לדעת

בישראל מתבצעות מדי יום מאות לידות, כאשר רובן עוברות באופן תקין וללא כל סיבוכים. אולם למרבה הצער ישנם בני זוג החווים "לידה שקטה" בה מתקיימת לידתו של עובר ללא רוח חיים ולא פעם לידות אלו קורות בשל רשלנות רפואית

עו״ד אורנית שגיא דקל 12:2123.11.17

לאם היולדת ולבן זוגה, לידה של עובר ללא רוח חיים מהווה אירוע טראומתי וקשה. לא פעם, הסיבה ללידה שכזו קורית בשל סיבוכים שהתרחשו בעת הלידה, כמו כריכת חבל הטבור סביב העובר, מצוקה עוברית (מונח מקיף לכל המצבים בהם קיימת בעיה באספקת החמצן לעובר בעת שהותו ברחם), מיעוט מי שפיר ועוד. מהרופא והצוות הרפואי מצופה, כמובן, לנקוט בכל האמצעים הסבירים, על מנת לנסות למנוע ולצמצם את התרחשותם של סיבוכים כאלו ואחרים.

 

במקרים בהם קיים חשד של ההורים שמות העובר התרחש בשל רשלנות רפואית, שמורה להם הזכות להגיש תביעה לפיצויים. תביעה לפיצויים יכולה להיות מוגשת כנגד בית החולים, כנגד הרופא הפרטי שביצע את מעקב ההיריון, כנגד קופת החולים בו טופלה היולדת, ואף כנגד משרד הבריאות עצמו. הגשת התביעה תלויה בשאלת האחריות של הצוות הרפואי שביצע את מעקב ההיריון, והקשר בין ההתרשלות ל ל"לידה השקטה".

 

על מנת להוכיח רשלנות רפואית, של גורם אחד או יותר, על בני הזוג להוכיח כי הסיבוכים שהתרחשו, הינם בזיקה לטעויות של הצוות הרפואי, וטעויות אלה יכולות היו להימנע באמצעות נקיטת אמצעי זהירות סבירים. להוכחה זו נדרשים בני הזוג, בין היתר, בחוות דעת של מומחה רפואי, אשר יצטרך להציג בפני בית המשפט ספרות רפואית התומכת בקשר הסיבתי בין הרשלנות של הצוות הרפואי לבין תוצאותיה - "לידה שקטה". יש כמובן לדאוג שחוות הדעת הרפואית תהיה של מומחה בתחום הנדרש, על מנת לשכנע את בית המשפט כי מדובר בחוות דעת רצינית ורלוונטית.

עורכי דין המלווים במשך שנים תביעות בעניין רשלנות רפואית, ובהן תביעות רשלנות רפואית בגין "לידה שקטה", מצביעים על מספר צמתים אותם יש לחצות על מנת לבסס את ההתנהלות הרשלנית של הצוות הרפואי.

 

עו"ד אורנית שגיא דקל עו"ד אורנית שגיא דקל צילום: ענבל מסיקה

 

בחלק מהמקרים הרשלנות הרפואית מתבטאת בחוסר אבחון וטיפול ראוי של המצב הרפואי עוד בתקופת ההיריון, בין היתר, רשלנות רפואית מתבטאת במקרים בהם לא הוסברו להורים באופן ראוי ונרחב המשמעויות והסיכונים בבחירתם בטיפול כזה או אחר או לא הוסבר להם אודות טיפול ואבחון מומלצים, המהווים פרקטיקה רפואית מקובלת.

 

מקרים נוספים של רשלנות רפואית המובילה ל"לידה שקטה" מתרחשים בזיקה למצב רפואי קודם של היולדת המהווה תמרור אזהרה, אך הצוות הרפואי מתעלם ממנו או לא מטפל בו כראוי. יולדות הסובלות מבעיות רפואיות ידועות נזקקות, בחלק מן המקרים, למעקב הריון צמוד יותר, כשבמהלכו נדרשים הרופאים והצוות הרפואי לקבל החלטות, אשר יצמצמו את סיכון העובר. במקרים בהם לא התייחסו למצב הרפואי הקודם של היולדת ונגרם מות העובר, יש לבחון האם מתקיימת עילה לרשלנות רפואית.

 

"לידה שקטה" יכולה להתרחש גם במהלך הלידה כשהצוות הרפואי לא אבחן כראוי את מצב היולדת והעובר. כישלון באבחון ובטיפול בעת הלידה שגרם ל"לידה שקטה", ללא נקיטת אמצעים סבירים מבססים עילה לתביעת רשלנות רפואית כנגד בית החולים בו התרחשה הלידה.

 

קיימת חשיבות רבה לכך שתביעה בעילה של רשלנות רפואית בגין "לידה שקטה" תנוהל על ידי עורך דין בעל ניסיון רב. אשר בקיא לא רק בהליכים ובכלים המשפטיים הנדרשים, אלא גם בידע בתחום הרפואה, על מנת להשיג פיצוי מקסימלי לניזוקים.

 

עו"ד אורנית שגיא דקל עוסקת בתחום הנזיקין.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x