$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

האוצר: המדינה תממן ביטוח סיעודי למי שיידחה בידי קופה"ח

באוצר דוחפים לפתרון משבר הביטוח הסיעודי שלא יכלול העלאת מס בריאות. העובדים הבריאים שהביטוח הקבוצתי שלהם אמור לפוג בינואר יקבלו ביטוח מקופות החולים. אלה שאינם בריאים יקבלו מימון מהמדינה לביטוח פרטי. כתבה 11 בסדרה

אדריאן פילוט 06:4613.11.17

כל מה שאתם צריכים לדעת על הביטוח הסיעודי

 

מסתמן פתרון ל־900 אלף העובדים שמבוטחים בביטוח סיעודי קבוצתי ועתידים להישאר ללא ביטוח אם ביטוחים אלה יבוטלו. ל"כלכליסט" נודע כי צוות בראשות סגן שר האוצר, איציק כהן, השלים את גיבושו של מתווה שבליבו מענה לבני 60 ומטה, שבוטחו עד כה בביטוח סיעודי קבוצתי, ולא יוכלו להיות מבוטחים דרך קופות החולים עם ביטול הביטוחים הקבוצתיים מכיוון שלא יעברו את מבחן החיתום (בדיקה רפואית).

 

 

 

 

 

אותם אנשים יתבקשו לממש את סעיף ההמשכיות בביטוחים הקבוצתיים ויעברו למסלול ביטוח פרטי (באותה חברת ביטוח שביטחה אותם בערוץ הקבוצתי) כשאת ההפרש בין הפרמייה ששילמו בעבר לזו שיתבקשו לשלם כעת – תספוג המדינה.

 

סגן שר האוצר, איציק כהן סגן שר האוצר, איציק כהן צילום: גדי קבלו

 

 

 

 

מבוטח קבוצתי מתחת לגיל 60 שיעבור את מבחן החיתום של קופות החולים, יוכל להצטרף לביטוח הסיעודי של הקופה ולא יזכה לפיצוי מטעם המדינה.

 

מבוטחים קבוצתיים שחצו את גיל 60, יוכלו להצטרף ללא בחינה של מצבם הרפואי לביטוח הסיעודי של קופות החולים, על פי הנחיית הממונה על אגף שוק ההון והביטוח, דורית סלינגר. צעד זה יבטיח למבוטחים בגילאים אלה כיסוי הולם לכל החיים במחירים נמוכים משמעותית מהפוליסות הפרטיות המשווקות כיום.

 

כעת אנשי אגף התקציבים מחשבים את העלות למשק של המהלך כולו. גורמים בכירים באוצר מסרו ל"כלכליסט" שהעלות נאמדת ב־130–260 מיליון שקל ותהיה זולה בהרבה מפתרונות שעלותם 3–6 מיליארד שקל, דוגמת תוכניתו של שר הבריאות יעקב ליצמן שמבקש להציע ביטוח סיעודי ממלכתי לכל.

 

 

מימין שר האוצר משה כחלון וראש אגף תקציבים שאול מרידור מימין שר האוצר משה כחלון וראש אגף תקציבים שאול מרידור צילום: עמית שאבי, שאול גולן

 

 

"זול וצודק"

 

אחד השותפים לגיבוש המתווה אמר ל"כלכליסט": "לא יהיה מבוטח אחד שיישאר ברחוב: מי שיעבור לקופה – יקבל ביטוח יעיל, אפקטיבי, ארוך טווח וטוב. מי שלא יתקבל בקופות – יזכה למימון המדינה במימוש זכות ההמשכיות".

 

עוד אומרים באוצר כי הפתרון המוצע אינו רק הזול ביותר אלא גם הצודק ביותר שכן הוא משאיר את חברות הביטוח "בתוך המשחק", משום שהן יצטרכו להמשיך להעניק ביטוח (גם אם פרטי במקום קבוצתי). הפתרונות האחרים שנידונו לאחרונה, לרבות פתרון "ממלכתי" היה מאפשר לחברות הללו להימלט מאחריות ולא לחדש את הביטוחים הקבוצתיים, והן היו יוצאות מהמשחק ללא פגע. כעת, הן אלו שיצטרכו לבטח את האוכלוסייה הלא בריאה. "אם המבוטח לא בריא – הוא נשאר בחברת הביטוח - אך במימון המדינה", סיכם הגורם.

 

נתניהו רוצה לדחות בשנה

 

במקביל, יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה ויועצו הכלכלי של ראש הממשלה, פרופסור אבי שמחון, יבחן את האפשרות לדחות בשנה את ביטולם של הביטוחים הסיעודיים הקבוצתיים. כך החליט ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לבקשתו של שר הרווחה חיים כץ.

 

כץ הודיע אתמול בישיבת פורום שרי הליכוד על ההסכם שאליו הגיע עם ראש הממשלה. לדברי כץ, הדחייה "תמנע מצב שבו מיליון אזרחים יוותרו ללא חלופה אחרי ששילמו במשך שנים ממיטב כספם".

 

כץ הוסיף ואמר כי "הדחייה תאפשר הקמת ועדה שתתווה דרך להחלת ביטוח סיעודי ממלכתי". לפי כץ, נתניהו הנחה את יו״ר המועצה הלאומית לכלכלה להפגש עם מנכ״ל משרד העבודה והרווחה ד״ר אביגדור קפלן ועם גורמי המקצוע באוצר ולבחון את הפתרון המוצע. עוד הודיע כץ כי במקביל, הוא יקדם עם שר הבריאות יעקב ליצמן חקיקה משותפת בנושא.

 

באוצר מתנגדים להחלת לביטוח סיעודי ממלכתי בהתאם למתכונת שליצמן מציע, שכן לדבריהם מדובר במהלך שיצריך העלאה של חצי אחוז למס הבריאות.

 

מי שמשלמים מס בריאות הם רק אלה שעובדים, ולכן כחלון ופקידיו מסרבים לקדם את התוכנית של ליצמן: הם מסרבים להעלות מס למשפחות עובדות שכן זה מכביד את נטל המס על העובדים ונוגד את העיקרון של "נטו משפחה".

 

יתרה מכך, כחלון שוקד בימים אלו על הפחתת מסי הכנסה לעובדים המשתכרים מעל 11 אלף שקל – כך שהעלאת מס בריאות בעייתית מאוד עבור כחלון מפני שמדובר בהגדלת התקציב בבסיס (באופן פרמננטי), כלומר אין מנוס מהעלאת מסים.

 

לכתבות פרויקט הביטוח הסיעודי לחצו כאן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x