$
משפט

בעקבות הקריסה: מכללת "איי.אף.סי" לטיס, מנהלה ורו"ח ישלמו מיליון שקל לתלמידים

המכללה גבתה 95 אלף שקל עבור לימודי טיס, אך התנהלות כלכלית תמוהה הובילה לקריסתה המהירה – 3 שנים מהיום שהוקמה. שמונת הסטודנטים הצליחו להגדיל את הפיצוי בערעור למחוזי

עו"ד רוני שניידר 12:1929.10.17

בית המשפט המחוזי בתל אביב הוסיף באחרונה 170 אלף שקל לסכום שנפסק לטובת סטודנטים לטיס בבית משפט השלום בהרצליה, לאחר שלא קיבלו תמורה לכספם עקב קריסת מכללת "איי.אפ.סי". שופטי הערעור התרשמו כי הפיצוי שנקבע עבורם – בסכום של 810 אלף שקל – לא שיקף כראוי את עמלו של בא כוחם ועגמת הנפש שנגרמה להם.

 

"החלום ושברו", כך כינתה שופטת השלום בהרצליה לימור ביבי את סיפורם של המערערים: ב-2009 שמונה סטודנטים שחלמו על רישיון טיס החלו ללמוד במכללת "איי.אף.סי". אלא שהתנהלות כלכלית תמוהה של המנהל ורואת החשבון של המכללה הובילה לקריסתה ושנת הלימודים השנייה לא נפתחה.

 

הסטודנטים, ששילמו עשרות אלפי שקלים עבור שכר הלימוד, הגישו תביעה ב-2012 כנגד המכללה, רואת החשבון (שהייתה גם דירקטורית), אביה (בעל מניות במכללה) והמנהל, במסגרתה דרשו פיצוי בגין הפרת הסכם ועגמת נפש וכן החזר כספי.

 

בפסק הדין שניתן במאי שנה שעברה, השופטת ביבי דחתה את התביעה האישית נגד רואת החשבון ואביה, והטילה על המכללה ועל המנהל לשלם לסטודנטים 810 אלף שקל. 50 אלף שקל מהסך האמור שולם כשכ"ט עו"ד.

 

בערעור טענו הסטודנטים כי בנוסף למנהל, צריך היה לחייב אישית את רואת החשבון לפצותם משום שלקחה חלק בניהול הלקוי של המכללה, ומשכה לכיסה מאות אלפי שקלים. כמו כן, הם סברו כי הם זכאים לסכום גבוה מזה שקיבלו עבור עגמת הנפש שנגרמה להם, וכן לפיצוי בגין הפסדי הכנסה כטייסים ולהגדלת שכר הטרחה שנפסק לבא כוחם.

השופטת לימור ביבי השופטת לימור ביבי צילום: אתר בתי המשפט

בתגובה, המשיבים תמכו בפסק הדין שניתן בהליך הקודם. לשיטתם, רואת החשבון לא נושאת באחריות אישית מאחר שעבדה במשרה זמנית ויצאה לחופשת לידה עוד לפני הקריסה. המשיבים טענו בנוסף כי משיכת הכספים הנטענת נעשתה כ"הלוואת בעלים" כדי לחסוך במס, ושימשו כמשכורת של 3 שנים עבור המנהל ורואת החשבון.

 

"עצמה עיניים"

 

סגן הנשיא ישעיהו שנלר (אב"ד), סגן הנשיא ד"ר קובי ורדי והשופטת עינת רביד קיבלו חלקית את הערעור לאחר שעיינו בפסק הדין שניתן בהליך הקודם, והגיעו למסקנה כי בהתאם לממצאים העובדתיים שנקבעו בו, לא היה מקום לפטור את רואת החשבון מאחריות אישית.

 

השופטים פירטו כי בהליך הקודם נקבע שהיא התעלמה במכוון מהתנהלות המכללה, משכה סכומים גבוהים מקופתה ללא הסבר והבריחה 150 אלף שקל לחברה נוספת שבה היא מכהנת כדירקטורית. בתוך כך נקבע כי אין להתערב בקביעת הערכאה הקודמת שמשיכת הכספים לא הייתה "הלוואת בעלים".

 

לאור האמור, נקבע כי רואת החשבון התנהלה בחוסר תום לב ואחראית גם כן לניהול הלקוי ולכן היא נושאת באחריות כמו המנהל.

 

באשר לנזקים, השופטים התרשמו כי המערערים לא זכאים לפיצוי בגין הפסדי הכנסה כטייסים, אולם מצאו לנכון להגדיל את הסכום שנפסק לטובתם ולבא כוחם לנוכח ההליכים הרבים שהיו בערכאה הקודמת ועגמת הנפש שנגרמה להם.

 

לפיכך, נקבע כי המשיבים יוסיפו לסכום הפיצוי עוד 170 אלף שקל מתוכם 50 אלף שקל ישמשו להגדלת שכ"ט עו"ד. בנוסף לכך נפסקו לחובתם הוצאות ערעור בסך 36 אלף שקל.

 

להחלטה

 

• ב"כ המערערים: עו"ד יקיר קול

• ב"כ המשיבים: עו"ד שמעון סדגסי

 

עו"ד רוני שניידר עוסק בדיני תאגידים

 

** הכותב לא ייצג בתיק.

 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את Get Lawyer

 

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x