$
משפט

מפלה לרשות ני"ע: נדחתה התביעה המנהלית על שימוש במידע פנים נגד מנהל התיקים רן אמיתי

במרכז הפרשה עמדה עסקה בין חברת הביוטכנולוגיה קומפיוג'ן לבין ענקית התרופות באייר. ועדת האכיפה המנהלית קבעה שהאפשרות שאמיתי עשה שימוש במידע פנים "לא הוכחה ברמה הנדרשת"

זוהר שחר לוי 15:5023.10.17

ועדת האכיפה המנהלית דחתה אתמול (א') תביעה מנהלית שהוגשה על ידי רשות ניירות ערך כנגד מנהל התיקים רן אמיתי על כך שעשה שימוש במידע פנים על עסקה בחברת הביוטכנולוגיה קומפיוג'ן. "האפשרות שעשה שימוש במידע פנים לא הוכחה ברמה הנדרשת", קבעה הוועדה.

 

 

פרשה זו נחקרה כפרשה פלילית במחלקת החקירות של רשות ניירות ערך. במרכז הפרשה עמדה עסקה מהותית של חברת קומפיוג'ן עם ענק התרופות הגרמני באייר (Bayer). על פי החשד הועבר מידע פנים מאריה צ'צ'קס לאחותו חנה רדו ולשני חבריו - איתן רבי ורן אמיתי.

 

 

חנה רדו חנה רדו צילום: ישראל יוסף

 

 

בתום החקירה הוגש במסגרת הפרשה כתב אישום נגד צ'צ'קס וכנגד אחותו רדו. רדו, סגנית יו"ר מקאן אריקסון, הודתה בשימוש במידע פנים ובכך שרכשה מניות של חברת הביוטכנולוגיה בכ-50 אלף שקל כשבידיה מידע פנים יום לפני פרסום הודעה מהותית למשקיעים.

 

רדו, על פי הודעה שהגישו סנגוריה במאי האחרון לבית המשפט, ביקשה לבטל את כתב האישום ולהעבירו להליך מנהלי - בקשה שנדחתה בבית המשפט המחוזי בתל אביב ובבית המשפט העליון.

 

במסגרת הודאתה במיוחס לה, ביקשה רדו מהשופט חאלד כבוב להימנע מהרשעתה ולהטיל עליה עונש של שירות לטובת הציבור בלבד. נציגי הפרקליטות, עורכי הדין יוני לבני וורד מושק ובסקי, התנגדו לבקשתה ובית המשפט טרם הכריע בכך.

 

גם אחיה של רדו, צ'צ'קס, הוא מוסר המידע, הודה במיוחס לו והורשע בבית המשפט. במרץ האחרון גזר עליו בית המשפט ארבעה חודשי עבודות שירות ותשעה חודשי מאסר על תנאי והוטל עליו קנס כספי בגובה 10,000 שקל.

 

 

אריה צ'צ'קס אריה צ'צ'קס צילום: אוראל כהן

 

בעניינם של שני המעורבים הנוספים, איתן רבי ורן אמיתי, הוחלט בתום חקירה לסגור את תיקם ולהגיש כתב טענות בהליך מנהלי. רבי, טייס אל על, הגיע להסדר ולפיו הוא ישלם קנס של 95 אלף שקל, הסדר שאושר על ידי ועדת האכיפה המנהלית של רשות ניירות ערך. 

 

בעניינו של אמיתי נוהל ההליך באורח מלא בפני וועדת האכיפה, בראשות השופטת בדימוס ברכה אופיר-תום וחברי המותב ד"ר מאיר סוקולר ועו"ד רוני טלמור. בכתב הטענות בעניינו נטען כי אמיתי פעל על בסיס מידע פנים שקבל מחברו צ'צקס במהלך ריצת בוקר שנהגו לערוך כשהרשות טענה שהוא ביצע את הרכישות על פי אותו המידע ולכן פעילות זו מהווה שימוש במידע פנים.

 

למרות זאת, ועדת האכיפה המנהלית קבעה כי המידע על המו"מ והתקדמותו התגבש למידע פנים כשבוע לפני שאמיתי החל ברכישות וכי במועד זה היה המידע בידי אשתו של צ'צ'קס, שהייתה שותפה למו"מ וכן בידי צ'צ'קס עצמו.

 

הוועדה מצאה כי הנסיבות בתיק אכן יכלו לעורר על פניהן חשד כי אמיתי רכש את המניות על בסיס מידע שקיבל מחברו, במהלך ריצה או במועד אחר, אלא שלעמדתה "הראיות הנסיבתיות שהציגה הרשות אינן מובהקות דיין ואפשרות זו לא הוכחה במידה הנדרשת".

 

הוועדה ציינה עוד, כי ההסבר שנתן אמיתי אינו מופרך וכי ייתכן שרכש את המניות עקב מעקב יסודי אחר דיווחי החברה ומידע פומבי אחר.

 

רן אמיתי וחברת קומפיוג'ן יוצגו על ידי ד"ר צבי גבאי, ממשרד ברנע ושות'.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x