$
בארץ

בהתאם לאומדן: המשק צמח ב-2.4% ברבעון השני

עפ"י נתוני הלמ"ס, עליית התוצר לנפש היתה אפסית והצריכה הפרטית לנפש בירידה, אך המגמה ארוכת הטווח עדיין עומדת על 3% בשנה. במחצית הראשונה של השנה צמח המשק ב-2.1%, עלייה קלה לעומת האמדן הקודם

מיקי פלד 13:5017.10.17

המשק צמח ברבעון השני של השנה בשיעור של 2.4% (בחישוב שנתי), כך עולה מהאומדן השלישי לנתוני הגידול בתוצר שמפרסמת היום (ג') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. ברבעון השני אין שינוי בשיעור הצמיחה לעומת האומדן השני, אך הצמיחה ברבעון הראשון עודכנה למעלה ב-0.2% ל-0.8%.

 

 

 

בהסתכלות על המחצית הראשונה של השנה, המשק צמח ב-2.1%, עלייה של 0.1% לעומת האומדן הקודם, כך שבשורה התחתונה הצמיחה לנפש נותרת אפסית – 0.2% בלבד לעומת מעל 2.6% לאורך השנה שעברה. עם זאת, קצב הצמיחה עדיין עומד במגמה ארוכת הטווח של המשק, שמוערכת בכ-3% בשנה.

 

ההוצאה לצריכה שוטפת - מזון, דיור, דלק ושירותים - עלתה ב-0.3% בלבד ההוצאה לצריכה שוטפת - מזון, דיור, דלק ושירותים - עלתה ב-0.3% בלבד צילום: תומריקו

 

העלייה בתוצר ברבעון השני השנה משקפת עליות בהוצאה לצריכה פרטית (5.9% בחישוב שנתי), בהוצאה לצריכה ציבורית (3.1%), בהשקעות בנכסים קבועים (11%) ובצד השלילי גם ירידה ביצוא הסחורות והשירותים (6.5%). בנוסף, עלה יבוא הסחורות והשירותים ב-3.4%.

 

במקרה של הצריכה הפרטית, העלייה הנאה ברמה המצרפית מטעה. כאשר מתייחסים לא לצריכה הפרטית הכללית אלא לצריכה הפרטית לנפש רואים ירידה של 0.7% (בחישוב שנתי) במחצית הראשונה של השנה, לאחר עלייה של 2.1% במחצית השנייה של השנה שעברה ועלייה של 5.2% במחצית המקבילה אשתקד. שתי הסיבות העיקריות לירידה הזו הן ירידה של 14.1% בהוצאה של משקי בית על מוצרים בני קיימא – ריהוט, מקררים, מכונות כביסה, וכדומה – וירידה של 39.5% כלי ברכישת מכוניות. מנגד, ההוצאה לצריכה שוטפת (מזון, דיור, דלק ושירותים) עלתה ב-0.3% בלבד.

 

בגזרת הייצוא, למרות ירידה דרמטית ברבעון השני - בהסתכלות על המחצית הראשונה כולה יצוא הסחורות והשירותים עלה קלות בשיעור של 2.1%. במחצית הקודמת המצב היה רע יתר, עם ירידה של 3.3% וירידה של 5.6% לעומת המחצית המקבילה אשתקד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x