$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

זינוק של 31% בהיקף יצוא הסחורות מישראל לסין

העלייה נרשמה בין ינואר לאוגוסט 2017, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. עיקרה מגיע מיצוא מכונות, רכיבים אלקטרוניים ומכשור רפואי. היצוא לסין עדיין נמוך בהשוואה לאירופה ולארה"ב

עמרי מילמן 07:0409.10.17

יצוא הסחורות לסין בחודשים ינואר עד אוגוסט 2017 עמד על כ־2.13 מיליארד דולר, וזאת לעומת 1.63 מיליארד דולר בתקופה המקבילה בשנה שעברה, עלייה של כ־30.6%.

 

עיקר היצוא לסין (61% לפי נתוני 2016) הוא של מכונות ורכיבים אלקטרוניים ועיקר הגידול ביצוא, כך עולה מהערכות משרד הכלכלה, הוא בתחום זה. במשרד הכלכלה מנסים כעת לקדם את הענף שנמצא במקום השני - מיכשור ומחשוב רפואי, שהיווה 15% מהיצוא בשנה שעברה לאור הפוטנציאל שגלום בסין בתחום זה.

אוניית מטען
אוניית מטען צילום: גידי שפרוט

 

 

סין מהווה חלק מאזור הסחר של אסיה, שעדיין מהווה אזור הסחר השלישי בלבד אליו מייצאת ישראל, אחרי האיחוד האירופי וארה"ב. שוק הציוד הרפואי בסין מגלגל כיום כ־48 מיליארד דולר בשנה וגדל בקצב של כ־20% בשנה, זאת כאשר ההוצאה הלאומית השנתית על שירותים רפואיים צומחת בממוצע שנתי של כמעט 12% בשנה בסין.

לאור צמיחת מעמד הביניים בסין צומחת יחד עמו גם הדרישה לשירותים רפואיים ברמה גבוהה יותר, וסין ממצבת עצמה כמרכז צרכני של ציוד רפואי. זאת כאשר בכל המדינה ישנם כמעט 25 אלף בתי חולים שיותר ממחצית מהם, כ־13.4 אלף - ציבוריים.

 

לאור המגמה הזו ומאחר שסין מדורגת בעשור האחרון כאחת משלוש הכלכלות הגדולות בעולם, במשרד הכלכלה סבורים כי מדובר בפוטנציאל משמעותי ליותר מ־100 החברות הישראליות שמייצאות ציוד רפואי בהיקף של מעל ל־2 מיליארד דולר בשנה.

 

הנושא עלה על הפרק בכנס הזדמנויות עסקיות ליצוא ציוד רפואי לסין של משרד הכלכלה והתעשייה לפני כשבוע וחצי אז התייחס חיים מרטין, הקונסול הכלכלי בבייג'ינג למורכבות היצוא של ציוד רפואי והצורך בהבנה מעמיקה ברגולציה הסינית ובהסרת חסמים שונים מעבר לקידום המכירות של אותם מוצרים.

 

בסקירה חצי שנתית של מכון היצוא מחודש אוגוסט האחרון, העריכו כי לאור הירידה שנרשמה ביצוא לאסיה, לצד הגידול ביצוא לסין, חלקה של סין מכלל היצוא ליבשת צפוי לגדול מ־36% השיעור בו הוא עומד היום (זאת לעומת 24% במחצית הראשונה של 2016).

 

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן מסר ל"כלכליסט" כי "למרות מורכבות השוק הסיני, היצוא הישראלי בתחום הציוד הרפואי מתחזק עם השנים, כאשר הוא שומר על שיעור צמיחה קבוע של כ־20% בשנה בארבע השנים האחרונות, לעומת היבוא הסיני בתחום הציוד הרפואי העולמי אשר צמח בתקופה הנתונה בשיעור של 5.7% בלבד".  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x