$
משפט

פרשת בזק

רשות ני"ע לביהמ"ש: להאריך את הרחקתו של שלמה פילבר ממשרד התקשורת בעוד 45 יום

הרשות הגישה אתמול בקשה דחופה לבית משפט השלום, ממנה עולה שבהסכמת מנכ"ל המשרד המושעה הרחקתו תוארך בשלב זה עד יום ראשון הבא שבו יתקיים דיון. הרשות מייחסת לפילבר חשד לקידום האינטרסים של בזק ושאול אלוביץ' במשרד התקשורת, תוך הדלפת מסמכים סודיים ורגישים מתיבות מייל פרטיות. פילבר צפוי להתנגד לבקשה

תומר גנון 08:1306.09.17

פרשת בזק: רשות ני"ע הגישה אתמול (ג') בקשה דחופה לבית משפט השלום בת"א להאריך ב-45 ימים נוספים את תקופת התנאים המגבילים שהוטלו על מנכ"ל משרד התקשורת המושעה, שלמה פילבר, החשוד בעבירות מרמה והפרת אמונים ועבירות דיווח לפי חוק ני"ע. לאור הסכמות קודמות בין הרשות לסנגוריו של פילבר, עוה"ד דרור ארד-אילון ויובל נחמני, התנאים יוארכו בשלב זה עד דיון שנקבע ליום ראשון הבא, שבו תדון בקשת הרשות. סנגוריו של פילבר הודיעו הבוקר כי הם יתנגדו להמשך הארכה בכל תוקף, משום שאין לה לשיטתם כל טעם חקירתי.

 

 

לפני כחודש הטיל בית המשפט על פילבר שורה של תנאים מגבילים, ובהם הרחקה של 30 יום ממשרד התקשורת; איסור גישה למחשבי המשרד; הימנעות מיצירת קשר עם עובדי המשרד או החברות החשודות בפרשה – בזק, yes, חלל תקשורת, שבשליטת איש העסקים שאול אלוביץ'; ואיסור יציאה מהארץ וערבות של 400 אלף שקלים.

 

על פי החשד נגד פילבר, הוא קידם בתוך משרד התקשורת אינטרס עסקי של בזק ושל אלוביץ' על חשבון האינטרס הציבורי. מדובר בקידום ההפרדה המבנית בין חברות הקבוצה, שהייתה שווה לבזק חסכון בתשלומי מס של מאות מילוני שקלים, ולאלוביץ' באופן ישיר עוד עשרות מילוני שקלים שיקבל מקופת החברה.

 

מימין שלמה פילבר ושאול אלוביץ' מימין שלמה פילבר ושאול אלוביץ' צילום: עומר מסינגר, קובי קלמנוביץ'

 

 

על פי ראיות שאספה הרשות פילבר, והעוזרת הבכירה למנכ"ל, עדי קהאן, עשו שימוש בתיבות הדואר האלקטרוני הפרטיות שלהם (הוטמייל וג'ימייל) כדי להדליף מסמכים פנימיים וחסויים של המשרד לגורמים בבזק, ובהם המנכ"לית סטלה הנדלר. המסמכים שנשלחו לבזק, ועל פי הראיות שאספה הרשות הושבו על ידי הנדלר עם הערות ותיקונים מטעם החברה אשר קיבלו ביטוי בנוסח הסופי שלהם, נשלחו על פי החשד מתיבות מייל פרטיות ולא מהמייל הרשמי של משרד התקשורת כדי להסוות את הפעילות האסורה לכאורה.

 

בין המסמכים שהועברו באמצעות מיילים פרטיים לגורמים בבזק, היו טיוטות של המכתב בנושא ביטול ההפרדה המבנית בבזק ומסמכים נוספים. התנהלות משרד התקשורת סביב מכתב זה, גם עמדה בלב דו"ח ביקורת חריף שפרסם לאחרונה מבקר המדינה, יוסף שפירא.

 

מכתב ההפרדה המבנית שנשלח לדירקטוריון בזק בסוף שנת 2016, כך החשד של רשות ני"ע, היה במטרה לקדם אינטרס עסקי מובהק של בזק על חשבון קופת המדינה: קיזוז של הפסדים צבורים בהיקף של מאות מיליוני שקלים בחברת הבת שלה yes מתשלומי המס. בנוסף, כך החשד, המכתב נשלח גם במטרה לסייע לאלוביץ' לאשר בדירקטוריון החלטה למיזוג בזק עם yes. החלטה שהייתה עשויה להעביר לכיסו עשרות מיליוני שקלים נוספים, וזאת בתמורה למניות yes שמכר לה בעסקת בעלי עניין בשנת 2015.

 

כאמור, על פי החשד של הרשות פילבר שלח לבזק גרסאות שונות של המכתב, קיבל הערות והתאים את הנוסח הסופי לצורכי בזק ואלוביץ'. באמצעות עורכי דינו מכחיש פילבר את החשדות, וטוען שקידם ההפרדה היה מותנה בכך שדירקטוריון החברה יאשר השקעות של מאות מילוני שקלים בתשתיות תקשורת – לדבריו אינטרס מובהק שלו כרגולטור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x