$
תיירות

לנוח, בשקט: 15 מדינות שעדיין לא נכבשו על ידי תיירים

למרות החופים ציוריים, אתרי הצלילה המרהיבים והטירות מימי הביניים, במדינות האלה לא תמצאו גדודי מבקרים. צפו בתמונות

שירות כלכליסט 22:2724.08.17

אם יש לתייר ממוצע חלום - זה למצוא פינה נעימה בעולם שעוד לא נכבשה על ידי התיירים. למרבה המזל, מקומות כאלה אכן קיימים. על פי הדו"ח האחרון שפרסם ארגון התיירות של האו"ם, אלף אנשים בלבד ביקרו בשנה שעברה בטובאלו באוקיינוס השקט. בעקבות זאת היא הוכתרה כמדינה עם הכי פחות מבקרים ב-2016. היא לא לבד, בדיילי מייל פרסמו את 15 המדינות עם מספר התיירים הנמוך ביותר ב-2016.

 

טובאלו (אלף מבקרים ב-2016): מפתיע מעט לגלות שמדינה עם חופים ציוריים ומי טורקיז בדרום האוקיינוס השקט, לא זוכה ליותר פופולאריות. מדינת האי נהנית משיעורי פשע נמוכים, איום נמוך עד לא קיים לטרור – אפילו אין לה צבא. ההחלטות הפוליטיות במקום מתקבלות בהתאם לשייכות משפחתית ונאמנות ולא על ידי מפלגות פוליטיות. טובאלו שייכת לחבר העמים הבריטי, והמלכה אליזבת נחשבת לראש המדינה. בהתאם, הנסיך וויליאם ואשתו הדוכסית קייט ביקרו במקום ב-2015, אך גם זה לא הספיק כדי לגרום ליותר מאלף אנשים לבוא לבקר שנה לאחר מכן.

 

איי טובאלו איי טובאלו צילום: Flickr / Tomoaki INABA

 

 

קיריבטי (4,000): המדינה הזו היא ההגדרה למקום שנמצא באמצע שום מקום. האזור המיושב הקרוב ביותר הוא הוואי, המרוחקת חמש שעות נסיעה צפונה. האי, השוכן משני צדי קו המשווה, היה בעבר בשליטה בריטית, אך כיום אין כמעט השפעה מערבית מלבד באי המרכזי, טאראווה. במשך שנים התושבים המקומיים התקיימו על קוקוסים, לחם, פירות ודגים. 33 איי האלמוגים המרכיבים את המדינה משתרעים על פני שטח של 3.3 מיליון קמ"ר באוקיינוס השקט. המבקרים שכן מגיעים יכולים לטייל באיים באופניים, בסירה או ברגל וליהנות מפעילויות כמו דייג וצלילה. כיום המקום מזכיר גן עדן, אך במלחמת העולם השנייה, הוא חווה כמה קרבות קשים.

 

קיריבטי קיריבטי צילום: wisegeek

 

 

סאן טומה ופרינסיפה (8,000): אם אתם חושקים בשקט ובשלווה ביקור במדינה השנייה הקטנה ביותר באפריקה יתאים לכם. שני האזורים המאופיינים בהרי געש הם גם מקומות טובים לצפות בדולפינים ובלווייתנים, וכן כוללים אתרי צלילה מרהיבים. באי השליו הזה יש יערות גשם, אדריכלות מתקופת הקולוניאליזם הפורטוגלי ומנגד, לא תיתקלו באתרי נופש שהם מלכודות לתיירים.

 

סאן טומה סאן טומה צילום: hotelbooking

 

 

מונטסראט (9,000): אתר נופש פופולארי בעבר לא הצליח להתאושש מסדרה של אסונות טבע נוראיים. הוריקן הוגו פגע באי הזה בקריביים ב-1989 וגרם נזק ל-90% מהמבנים באי. ב-1995 האי נפגע שוב, הפעם מהתפרצות הר געש. עם זאת, כיום הפך ההר לאחת האטרקציות הבולטות של מונטסראט, לצד החופים המלהיבים. המבקרים יכולים גם ליהנות מפעילויות צלילה במים הכחולים.

 

מונטסראט מונטסראט צילום: Flickr / Chuck Stanley

 

 

קומורו (24 אלף): אוסף איים באוקיינוס ההודי בסמוך למדגסקר, מהווים את הבריחה המושלמת משגרת היום יום השוחקת. המקום הקסום הזה מציע נופים יפים, יערות עם למורים ועטלפים ועיירות מרוחקות. במקום יש כמה מהשוניות הטובות ביותר שרק מחכות לצוללים.

 

קומורו קומורו צילום: traveltourismblog

 

 

ג'יבוטי (51 אלף): המדינה השוכנת בקרן אפריקה, מורכבת בעיקר משיחים יבשים המכסים שטח של 23 אלף קמ"ר. למרבה העניין, יש פער משמעותי בין מספר הנשים והגברים, לטובת הנשים. מותר לבקר במדינה, אך משרד החוץ הבריטי מזהיר את התיירים לא להתקרב לגבול עם אריתריאה. כמו כן, ג'יבוטי נחשבת לנתיב המרכזי ממנו עוברים הפליטים שבורחים מהקרבות בתימן.

 

ג'יבוטי ג'יבוטי צילום: sheratondjibouti

 

 

סן מרינו (60 אלף): המדינה עם מספר התיירים השני הנמוך ביותר באירופה, כך שסן מרינו נותרה סוד שמור. המדינה הקטנה, המוקפת על ידי צפון איטליה, מציעה מספר פסגות הרים מהן אפשר ליהנות מיופייה. חובבי ההיסטוריה יאהבו במיוחד את מרכז העיר העתיקה, ששורשיה במאה ה-13 וכוללת שורה של מבצרים, חומות ומצודות.

מזרח טימור (66 אלף): עבור אוהבי ההרפתקאות המעדיפים להימנע מצפיפות של קבוצות מאורגנות, מזרח טימור באסיה עומדת בדרישות. היא מציעה הרים שאפשר לטפס עליהם, מערות ג'ונגל ועיירות הרריות צבעוניות. בחלק המזרחי של האי יש אפשרויות צלילה בשוניות האלמוגים. אולם, שימו לב כי המדינה סובלת מרמות פשע גבוהות.

 

סן מרינו סן מרינו צילום: Marco Polo Tours

 

 

ליכטנשטיין (69 אלף): המדינה השישית הקטנה ביותר בעולם, היא גם אחת הפחות ידועות. ליכטנשטיין שוכנת בין אוסטריה ושוויץ, ויש לה לא מעט אטרקציות, כולל מבצר מהמאה ה-12 שמשמש כמעון הרשמי של הנסיך. המדינה שוכנת כולה באלפיים, ובקיץ מציעה פעילויות של הליכה ורכיבה על אופניים ובחורף סקי, למי שיכול להרשות לעצמו את התענוג.

 

ליכטנשטיין ליכטנשטיין צילום: גטי אימג'ס

 

 

סיירה ליאון (74,400): מגפת האבולה שפרצה ב-2014 היא אחת הסיבות העיקריות לירידה החדה בתיירות בסיירה ליאון. במרץ 2016 הכריז ארגון הבריאות העולמי כי המדינה חופשייה מאבולה, כך שהיא יכולה להתחיל לפעול למשוך בחזרה את התיירים, זאת הודות לאטרקציות כמו פארקים לאומיים, ביצות עצי מנגרובה, חופים והרים בצפון.

 

סיירה ליאון סיירה ליאון צילום: TrekEarth

 

 

אנגווילה (79 אלף): הטריטוריה הבריטית הזו בים הקריבי, דרומית לפורטו ריקו היא אמנם יפה כגלויה, אך זהו לא יעד זול. היא אמנם פחות פופולארית מסנט בארט'ס המועדף על המפורסמים, אך לאחרונה חלה צמיחה במספר בתי הקיץ היוקרתיים באי, והמחירים צפויים לעלות בהתאם. המדינה קוסמת לעשירים המעדיפים לנפוש בפרטיות.

 

אנגווילה אנגווילה צילום: islands.com

 

 

מולדובה (121 אלף): מולדובה הפכה למדינה עצמאית מברית המועצות בתחילת שנות ה-90. היא שוכנת ביםן רומניה ואוקראינה, וחלק מהקסם שלה הוא היותה לא מפותחת לגמרי. המדינה מציעה נופים שלא נהרסו על ידי האדם, היסטוריה ייחודית, מנזרים מרשימים ותעשיית יין משגשגת.

 

מולדובה מולדובה צילום: שאטרסטוק

 

 

בנגלדש (125 אלף): בנגלדש היא מדינה צפופה המציעה אטרקציות מים רבות. היא אמנם סובלת לעיתים מהצפות ומעוני קיצוני, אך מבחינת התיירים יש הרבה מה לראות, כולל הארמון הוורוד (Ahsan Monzil) בדאקה. עם זאת, התיירים מוזהרים להתרחק מהגבול עם בורמה והודו וחלה עלייה בפעילות הטרור מאז 2015.

 

בנגלדש בנגלדש צילום: visitbangladesh

 

 

בהוטן (155 אלף): יש משהו כנראה במים בממלכה הזו בהימלאיה, שכן מעל 90% מהאוכלוסייה טוענים שהם מרוצים מהחיים, כך לפי מדד האושר הלאומי. האושר הזה כנראה קשור לשדות המרשימים, התרבות הייחודית והגבעות הלא מיושבות. עם זאת, פחות מעשרה טייסים מורשים לנחות בשדה התעופה במדינה, זאת בשילוב עם הגבלות חמורות על תיירות ותהליך מורכב להוצאת ויזה, מוביל למספר הנמוך יחסית של תיירים.

 

בהוטן בהוטן צילום: שאטרסטוק

 

 

גינאה הצרפתית (155 אלף): המדינה עם מספר המבקרים הנמוך ביותר בדרום אמריקה, זאת על אף זני הצמחים והחיות הייחודיים הגדלים בה. סיבות נוספות שיכולות למשוך תיירים כוללות קילומטרים של ג'ונגלים קדמוניים, אך מנגד התשתיות רעועות ולנשים בהיריון מומלץ להתרחק בשל הסכנות מווירוס הזיקה.

 

גינאה הצרפתית גינאה הצרפתית צילום: גטי אימג'ס

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x