$
בורסת ת"א

ניתוח כלכליסט

שוק קרנות ההשתלמות: ילין לפידות אחרון בתשואה מינואר

קרן ההשתלמות של בית ההשקעות, שהיתה המצטיינת של 2016, איבדה גובה ורשמה את התשואה הגרועה מתחילת השנה; הלמן אלדובי הצליחה לזנק למקום השני אחרי אלטשולר שחם

אורן פרוינד 07:0122.08.17

חודש יולי היטיב עם קרנות ההשתלמות, שסיימו אותו עם תשואה ממוצעת של 1.2%. בכך רשמו הקרנות עלייה מצטברת של 4.3% מתחילת השנה. העליות בשוק המניות בישראל ובאג"ח הממשלתיות בחודש החולף משכו איתן למעלה את קרנות ההשתלמות. מי שלא הצליחה להתרומם היתה הקרן של ילין לפידות, שניצבה במקום האחרון ביולי עם תשואה של 0.97%. ילין לפידות ירדה למקום האחרון בתשואות מתחילת שנה עם תשואה מצטברת של 3.44% בלבד. זאת לעומת התקופה המקבילה ב־2016, אז הציגה את התשואה הטובה ביותר ועל בסיסה נהנתה מגיוסים חסרי תקדים.

 

ריצה לאג"ח ממשלתיות

המצטיינת של יולי היתה הקרן של אלטשולר שחם זה חודש שני ברציפות, שהניבה תשואה של 1.47% ביולי ושל 5.8% מתחילת השנה. דני ירדני, סמנכ"ל השקעות באלטשולר שחם, הסביר כי "יש לנו מודל של לונג על אג"ח ממשלתיות בישראל ל־30 שנה ושל מכירה בחסר (שורט) על אג"ח בארה"ב ל־30 שנה. זה נתן לנו דחיפה יפה בחודשים האחרונים".

 

לדברי ירדני, "המדד, שפורסם באמצע יולי והראה ירידה של 0.7%, הפתיע לרעה. לאט לאט חלחלה ההבנה שהריבית בישראל לא עומדת לעלות - וזה יצר ריצה לאג"ח ממשלתיות. היתה לנו חשיפה למניית בואינג, שפרסמה דו"חות טובים, וכך גם לגבי מניות אינטרנט סיניות".

 

ירדני ציין כי "שוק המניות בישראל לא יקר. בתל אביב מגזרי הפארמה, הבנקים והנדל"ן המניב הם הסקטורים המהותיים. הבנקים מתומחרים אטרקטיבי מאוד אחרי העליות שנרשמו, כי אין בהם סיכונים עכשיו, בצל הריבית אפסית והשערוריות בבנקים, שרובן מאחוריהם". ירדני הוסיף: "נדל"ן מניב זה עדיין אפיק השקעה טוב, אם כי פחות אטרקטיבי מהבנקים. היעדר האחזקה שלנו בפארמה תורם לנו מאוד".

 

כל המספרים של ענף ההשתלמות כל המספרים של ענף ההשתלמות

 

חשיפה גבוהה למט"ח

קרן ההשתלמות שתפסה את המקום השני ונמצאת במומנטום חיובי היא הלמן־אלדובי, שהציגה תשואה של 1.37% ביולי. זהו אמנם חודש שני ברציפות של תשואה טובה עבורה, אולם היא עדיין מפגרת מאחור לעומת המתחרות, עם תשואה של 3.66% מתחילת השנה - מקום אחד לפני האחרון.

 

אילן ארצי, מנהל ההשקעות הראשי בהלמן־אלדובי, הסביר לגבי תשואות יולי: "מבנה התיק בחלק הסולידי התאפיין בהטיה קלה לאפיק השקלי, שם להערכתנו נכון להחזיק בתקופה זו אג"ח במח"מ בינוני־ארוך. האינפלציה והריבית צפויות להישאר ברמות נמוכות לפחות עד תחילת שנת 2019. באפיק הקונצרני הגישה היא סלקטיבית מאוד - בחירה קפדנית של חברות תזרימיות בעלות יכולת לשרת את החוב שלהן".

 

"בחלק המנייתי תיק ההשקעות שלנו מוטה לחו"ל, תוך סלקטיביות בבחירת המגזרים", אמר ארצי, "ובשוק המניות המקומי אנחנו מצויים בחשיפת יתר למניות הבנקים. באשר לשוק המט"ח, להערכתנו נכון להיות בחשיפה גבוהה אליו, הן כאמצעי הגנה והן בשל הרמות הגבוהות של השקל אל מול המטבעות המובילים בעולם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x