$
בארץ

המדינה תזרים 480 מיליון שקל לבית החולים לניאדו

במקביל, בית החולים צפוי לגייס כ-360 מיליון שקל. ההסכם נחתם לאחר שהסכמים קודמים שהושגו עם משרדי הבריאות והאוצר לא הביאו לאיזונו הכלכלי של בית החולים

ספי קרופסקי 12:4317.08.17

המדינה תזרים 360 מיליון שקל לפיתוח בית החולים לניאדו בנתניה המצוי בקשיים כלכליים, זאת במסגרת הסכם הבראה חדש. ההסכם נחתם לאחר שהסכמים קודמים שהושגו בין משרדי הבריאות והאוצר לבין בית החולים לא הביאו לאיזונו הכלכלי של בית החולים. המדינה תעביר עוד 120 מיליון שקל  לפיתוח תשתיות. הסיוע יועבר במשך 6 שנים.

 

 

 

במסגרת ההסכם החדש, שתוקפו עד 2022, בית החולים צפוי להזרים (מתרומות והתייעלות) סכום מעט יותר גדול מה-360 מיליון שקל שהמדינה תשלם. אך בשונה מההסכמים הקודמים, משרד הבריאות מחייב את לניאדו להשקיע בפיתוח ובתשתיות שיסייעו לו לצאת מהבור הכלכלי.

 

הגזירה המעניינת והחשובה ביותר שהוטלה על בית החולים במסגרת ההסכם הנוכחי היא שלא יתאפשר לו לבצע הליכי שר"פ (שירותי רפואה פרטיים) בכלל. מדובר בגזירה יחסית חריגה שכן בבתי חולים ציבוריים אחרים מותר לבצע הליכי שר"פ בהיקפים מוגבלים, כפי שפורסם באחרונה ב"כלכליסט". כעת מתווסף לניאדו לבית החולים החדש אסותא באשדוד שגם עמו המדינה הגיעה להסכמים לפיהם לא יותר לו לבצע שר"פ.

 

ביוני אשתקד יצאה לדרך תוכנית הבראה חמש־שנתית הקודמת שאותה גיבשו משרדי הבריאות והאוצר. התוכנית גובשה לאחר שבדיקה של רו"ח שמונה על ידי משרד הבריאות העלתה כי הגירעון המצטבר של בית החולים עומד על 234 מיליון שקל, נכון לסוף 2015, וכי הגירעון השנתי המייצג עומד על כ־50 מיליון שקל.

 

הרב חיים המרמן, מנכ"ל בית חולים לניאדו הרב חיים המרמן, מנכ"ל בית חולים לניאדו צילום מסך: אתר לניאדו

 

מצבו של בית החולים החמיר למרות תוכנית ההבראה ואף על פי שבתקופתו של ליצמן כשר הבריאות תמיכת המשרד בו, ובבית חולים נוסף שמזוהה עם הציבור החרדי - מעייני הישועה בבני ברק - עלתה באופן משמעותי.

 

במשרד הבריאות הציגו את הליך ההבראה שעובר לניאדו כשונה מזה שעובר בית חולים אחר שמנוהל על ידי מוסד ללא כוונת רווח (מלכ"ר) - הדסה בירושלים. לפי המשרד, בעוד שבכל הנוגע לבית החולים הירושלמי נטען כי המשבר נגרם כתוצאה מהתנהלות בעייתית ארוכת שנים, את המשבר בלניאדו הציגו במשרד כמשבר שעלול להתרחש בכל בית חולים ציבורי שנדרש להתמודד עם תנאים מוגבלים ומצומצמים.

 

בית החולים לניאדו נוסד ב־1976 על ידי האדמו"ר מקלויזנבורג, הרב יקותיאל יהודה הלברשטם, והוא קרוי על שמם של האחים הבנקאים אלפונס ויעקב אברהם לניאדו שייעדו חלק מעיזבונם להקמת בית חולים שיישא את שמם. בית החולים הוא תאגיד ציבורי ללא כוונת רווח. בראשות בית החולים עומד ועד נאמנים עולמי שפעילותו מתבססת על דרישות ההלכה. מנכ"ל בית החולים הוא הרב חיים המרמן. בבית החולים יש כ־33 מחלקות אשפוז ובהן כ־330 מיטות. יותר מ־100 אלף איש מטופלים בלניאדו מדי שנה. מדובר בבית החולים היחיד בנתניה רבתי, והוא מספק שירותים לכ־250 אלף איש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x