$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

אקזיט נוצץ: אתר יהלומים ישראלי יימכר לפי 320 מיליון דולר

קרן בינלאומית גדולה נמצאת על סף רכישת החברה הישראלית R2NET, שמפעילה את אתר מכירת התכשיטים James Allen; החברה היא קמעונאית התכשיטים והיהלומים המקוונת השנייה בגודלה בעולם; הקרן מעוניינת לרכוש כמחצית ממניות החברה, וסכום הרכישה מוערך ב־160–200 מיליון דולר; עיקר המניות יירכשו מקרן IGP, שמנהלים חיים שני ומשה ליכטמן, ומהיהלומן עודד אידלמן, ממייסדי החברה

גולן חזני 06:4206.04.17

קרן בינלאומית גדולה המתמחה בהשקעות בחברות טכנולוגיה על סף רכישת השליטה בחברת R2NET, שמפעילה את אתר מכירות התכשיטים James Allen (ג’יימס אלן). ל"כלכליסט" נודע כי המגעים מתקיימים לפי שווי של כ־320 מיליון דולר לחברה וכי הקרן מעוניינת לרכוש 50%‑60% ממניותיה. היקף העסקה מוערך ב־160‑200 מיליון דולר.

 

 

המשא ומתן בין הצדדים נמצא כבר בשלבי חתימה. את עיקר המניות תרכוש הקרן מקרן ההון־סיכון הישראלית IGP, שמנוהלת על ידי חיים שני ומשה ליכטמן, ומיהלומן עודד אידלמן. שני היה בעבר מנכ"ל האוצר ומנכ"ל נייס וליכטמן היה בעבר סגן נשיא מיקרוסופט ובתפקידו האחרון היה מנהל מרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט בישראל.

 

אידלמן וקבוצת מייסדים שלא נחשפה עד היום, וביניהם ג'יימס אלן, ימכרו חלק מאחזקותיהם אך יוותרו עם מניות מיעוט וימשיכו לנהל את החברה. ככל הנראה, ההסכם יכלול סעיף שיאפשר לקרן לחייב את בעלי המניות למכור להם את שארית אחזקותיהם וכן יאפשר לבעלי המניות לחייב את הקרן לרכוש את אותן אחזקות.

עודד אידלמן, אחד ממייסדי R2NET. ימשיך לנהל את החברה עודד אידלמן, אחד ממייסדי R2NET. ימשיך לנהל את החברה צילום: צביקה טישלר

 

R2NET מעסיקה כ־220 עובדים והכנסותיה השנתיות מוערכות ב־120 מיליון דולר. החברה נחשבת לקמעונאית התכשיטים והיהלומים המקוונת השנייה בגודלה בעולם, אחרי Blue Nile, שהכנסותיה מוערכות ביותר מחצי מיליארד דולר בשנה.

 

קרן IGP, שהכניסה דירקטורים ל־R2NET וקידמה את פעילותה, תרשום בעסקה אקזיט מרשים. בסוף 2014 רכשה הקרן 25% ממניות החברה תמורת 25 מיליון דולר וכעת היא תמכור את אותן מניות בכ־60 מיליון דולר. הקרן היא המשקיעה החיצונית היחידה בחברה.

 

R2NET משווקת יהלומים ותכשיטים משובצים באינטרנט באמצעות האתר ג’יימס אלן. בשנת 2015 ביצעה החברה צעד משמעותי ורכשה את חברת Segoma (סגומה) תמורת 17 מיליון דולר. סגומר פיתחה טכנולוגיה מיוחדת לצילום תכשיטים והצגתם ברשת בתלת־ממד. R2NET אף השקיעה בסגומה בתחילת דרכה בשנת 2012.

הרכישה הגיעה לאחר שיתוף פעולה מתמשך בין שתי החברות. במסגרת שיתוף הפעולה עבר אתר ג’יימס אלן להתבסס על הטכנולוגיה התלת־ממדית של סגומה.

 

R2NET מכרה כ־400 אלף יהלומים ותכשיטים בעזרת טכנולוגיה זו. מאז, החברות קידמו פיתוח משותף של פלטפורמת מסחר שנועדה לייעל משמעותית תהליכים לכל העוסקים בשוק היהלומים.

 

הכנסות שנתיות גבוהות

 

אף שחברת R2NET הציגה שיעורי צמיחה גבוהים, היא שמרה על פרופיל נמוך יחסית. את הצמיחה השנתית הגבוהה רושמת החברה בהכנסות ממכירת מקוונת של תכשיטים, ובהם טבעות אירוסים, בעשרות רבות של מיליוני דולרים.

 

החברה מבודלת משאר קמעונאיות התכשיטים המקוונות בשל התשתית הטכנולוגית שלה. היא לא מחזיקה במלאי של תכשיטים, אלא מהווה זירת קמעונאות המעודדת יהלומנים להתחרות על המחיר הנמוך ביותר ללקוח באמצעות מכרז הפוך. המכרז נערך מאחורי הקלעים, כך שהמשתמש מקבל מחיר סופי הנמוך בממוצע ב־25%‑40% מהמחירים באתרי התכשיטים הגדולים. אתר החברה מאגד עשרות ספקי תכשיטים ומציג אותם יחד בתצוגה אחידה בתלת־ממד ברזולוציה גבוהה.

מימין: חיים שני ומשה ליכטמן מקרן ההון־סיכון IGP. ירשמו אקזיט מרשים מימין: חיים שני ומשה ליכטמן מקרן ההון־סיכון IGP. ירשמו אקזיט מרשים צילומים: צביקה טישלר, עמית שעל

“כלכליסט” בחר פעמיים ב־R2NET לרשימת 50 הסטארט־אפים המבטיחים. בפעם הראשונה, בשנת 2015, החברה שובצה במקום ה־40. שנה לאחר מכן היא כבר טיפסה למקום ה־17.

 

האקזיט השני של IGP

 

באוגוסט 2014 סגרה IGP גיוס של 250 מיליון דולר, בעיקר ממשקיעים מוסדיים בישראל. משקיע עוגן מרכזי בקרן היא לאומי פרטנרס, זרוע השקעות של בנק לאומי, שנתנה התחייבות להשקעה מדורגת של עד 70 מיליון דולר בקרן ונטלה חלק פעיל בהליך הגיוס. משקיעים נוספים ב־IGP הם כלל ביטוח, בנק דיסקונט, הבנק האיטלקי אינסנטה סאן פאולו המקיים שיתוף פעולה אסטרטגי עם לאומי פרטנרס וכן קרנות הפנסיה הוותיקות עמיתים וקרנות המורים.

 

מאז אותו גיוס רשמה הקרן חמש השקעות. זהו האקזיט השני של הקרן. בין היתר, הקרן השקיעה בסטארט־אפ פאנאיה, שמאז נמכר תמורת 200 מיליון דולר לענקית ההודית אינפוסיס. בנוסף, היא השקיעה 20 מיליון דולר בחברה לניהול ציי רכב GreenRoad. משקיע נוסף בחברה זו הוא אל גור, שהיה סגנו של נשיא ארה”ב ביל קלינטון.

 

בנוסף, IGP השקיעה בחברת הרכיבים האופטיים ColorChip. ההשקעה החמישית של IGP היתה השקעה בסך 20 מיליון דולר בחברת הסטארט־אפ הישראלית אופטימוב. אופטימוב פיתחה תוכנה המסייעת לארגונים בתהליכי ניהול מערך השיווק שלהם ופועלת בתחום טכנולוגיית שימור הלקוחות ומקסום שווי הלקוח. בימים אלה פועלת הקרן להשקיע 25 מיליון דולר בחברת ואלנס שפיתחה תוכנת תקשורת ברכבים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x