$
משפט

השופט אורנשטיין בדיון בפשיטת הרגל של פישמן: "כל הצדדים צריכים להוריד להבות"

אורנשטיין החליט כי דירתו של איש העסקים ברחוב חיסין במרכז ת"א תימכר; בדיון עלתה השאלה האם יש להכריז על פישמן כפושט רגל והאם יש לאפשר למנהל המיוחד אמצעים לעקוב אחר נכסים נוספים. בשתי הסוגיות ביקש השופט למסור החלטתו מאוחר יותר

נעמי צורף 12:2523.03.17

במסגרת הדיון בדו"ח המנהל המיוחד שהתקיים הבוקר, נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט איתן אורנשטיין הורה על מכירת הדירה ברחוב חיסין השייכת לאיש העסקים אליעזר פישמן. על פי הפירוט שהוגש לבית המשפט, הדירה ברחוב חיסין נרכשה על ידי פישמן בשנת 1992 בכ-1.1 מיליון שקל.

 

פישמן התייצב לדיון יחד עם בנותיו רונית פישמן אופיר וענת מניפז.

 

השופט אורנשטיין פנה אל הצדדים והתייחס להתכתשויות החוזרות ונשנות בין עו"ד שלום גולדבלט, בא כוחה של משפחת פישמן, לבין המנהל המיוחד, עו"ד יוסי בנקל "צריך להוריד להבות, אמרתם את זה בעצמכם. את מקצינים מאוד את מה שלא צריך להקצין. זה לא טוב וזה מגיע למקומות שלא צריך להגיע אליהם. לא צריך להתלהם ולהתנצח על דברים מיותרים, אני לא מצפה לכזו קיצוניות והשתלחות שהיא לא ראויה". השופט הוסיף כי הוא מבין שמשפחת פישמן נקלעה לעין הסערה התקשורתית ויחד עם זאת הוא מצפה ממנה להמשיך לשתף פעולה ולסייע לקידום ההליך כמה שאפשר.

 

השופט אורנשטיין פנה גם אל הבנקים וביקש מהם לשתף פעולה עם ההליך ולא להתנגד להעברת כספים לקופת הכינוס. "צריך כסף בקופה. אני מציע שלא תהיה התנגדות אחרת אצטרך לתת צווים. יחסית לסכום הנשייה לא מדובר בסכומים גבוהים ויש גם עניין של נראות, אני לא מקל ראש אבל מצפה שהנושא הזה יוסדר". בין השאר התייחס השופט להחלטתו של בנק דיסקונט לא לאפשר לפישמן להעביר את התשלום החודשי בסך 15 אלף שקל לקופת הכינוס כיוון שהחליט לקזז את יתרת הכסף בחשבונו עם חובותיו לבנק.

 

אליעזר פישמן אליעזר פישמן צילום: אוראל כהן

 

השופט אורנשטיין ביקש מהצדדים לנסות ולהגיע להסדר לעניין הסכום החודשי הדרוש לפישמן ואשתו למימון הוצאות מחייתם. "אני לא רוצה להתחיל להגיד לטובה פישמן לתת לי קבלות, זה לא מכובד אני לא רוצה להגיע לשם. זה לא ראוי", אמר השופט.

 

הדיון עסק בשלושה נושאיים מרכזיים. הנושא הראשון הוא הסטטוס של אליעזר פישמן והשאלה האם הגיעה העת להכריז עליו כפושט רגל. במידה ויוכרז כפושט רגל ההליך יתקדם בצורה מהירה יותר והמנהל המיוחד יקבל יותר סמכויות ויוכל למשל, להתחיל למכור את נכסיו. בנוסף, יוטלו עליו הגבלות כמו: עיכוב יציאה מהארץ, איסור לכהן כדירקטור, איסור להחזיק פנקס צ'קים או כרטיס אשראי.

 

רשות המיסים הצטרפה לבקשותיו של עו"ד בנקל וביקשה מבית המשפט להכריז עליו כפושט רגל. לעומת זאת, באי כוח הבנקים סברו כי יש לקיים אספת נושים טרם ההכרזה על פישמן כפושט רגל והותירו את ההחלטה לשיקול דעת בית המשפט.

באת כוח הכנ"ר אמרה כי "מהדו"ח שהוגש עולה כי החייב אינו מכחיש את היותו חדל פירעון לפיכך הכנ"ר מצטרף לבקשת המנהל המיוחד להכריז עליו כפושט רגל".

 

אורנשטיין. "כל הצדדים צריכים להוריד את הלהבות" אורנשטיין. "כל הצדדים צריכים להוריד את הלהבות" צילום: אוראל כהן

 

הנושא השני הוא בקשתו של המנהל המיוחד, עו"ד יוסי בנקל, להקצות אמצעים על מנת להסתייע באנשי מקצוע נוספים בהם חוקרים פרטיים, רואי חשבון המתמחים בביקורת חקירתית, כלכלנים ושמאים במטרה לבצע בדיקות נוספות ומעמיקות כדי להתחקות אחר נכסיו האמיתיים של פישמן ולהבין את מצבן האמיתי של החברות שבשליטתו.

 

הנושא השלישי בו עסק הדיון הוא הבקשה של עו"ד בנקל להתחיל במכירת כל נכסי המקרקעין השייכים לפישמן ולאשתו טובה, מלבד בית המגורים שלהם בסביון. בין השאר מדובר בדירה ברחוב חיסין במרכז תל אביב, קרקע חקלאית בשטח של 287 מ"ר בנתניה, קוטג' ברחוב הארזים בגבעת שמואל ודירה בברלין. על פי הפירוט שהוגש לבית המשפט, הדירה ברחוב חיסין נרכשה על ידי פישמן בשנת 1992 בכ-1.1 מיליון שקל והדירה בברלין נרכשה בשנת 2008 על ידי פישמן בכ-8.8 מיליון שקל.

 

השופט אורנשטיין הורה כאמור על מכירת הדירה בחיסין. בעניין הסוגיות הנוספות אמר אורנשטיין כי הוא מבקש לתת לצדדים מספר ימים להגיע להבנות ורק לאחר מכן ימסור את החלטתו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x