$
בארץ

בנק ישראל שוב מתערב בשוק; הדולר מטפס בישראל - ונופל בשוק העולמי

על פי הערכות בשוק, הבנק רכש מאות מיליוני דולרים: הדולר עולה ב-0.6% ל-3.63 שקלים; בשווקים העולמיים היורו מטפס ב-0.7% ל-1.080 דולר, הליש"ט מזנקת ב-1% ל-1.248 דולר

יום שני ברציפות: לאחר ההתערבות של אתמול, בנק ישראל המשיך היום (ג') במדיניות ההתערבות שלו בשוק במטרה לבלום את מסע ההתחזקות של השקל - על פי הערכות בשוק, הבנק רכש מאות מיליוני דולרים. הדולר מגיב בעלייה של 0.6% לרמת 3.63 שקלים, היורו מתחזק ב-0.6% ונסחר תמורת 3.92 שקלים.

 

מוקדם יותר היום רשם הדולר היציג ירידה של 0.1% ל-3.614 שקלים, היורו היציג עלה ב-0.4% ל-3.906 שקלים.  

 

בעולם נרשמת ירידה חדה בדולר מול המטבעות המובילים: היורו מטפס ב-0.7% ל-1.080 דולר, הליש"ט קופצת ב-1% ל-1.248 דולר. המטבע האמריקאי מאבד במקביל 0.5% מול מקבילו ביפן ל-112.02 ין.

 מנכ"ל פריקו יוסי פריימן אמר בכנס 'ערוצי מימון וגיוס הון לחברות מיד-מרקט' כי רכישות בנק ישראל לא צפויות לשנות את תמונת ההתחזקות של השקל: לדבריו, "השקל צפוי להמשיך ולהתחזק, ורכישות הדולרים של בנק ישראל אינן אפקטיביות ולא יעצרו את המגמה".

 

לדברי פריימן, "בניגוד לפרסומים, הסיבה לייסוף השקל היא לא פעילות ספקולטיבית. אנחנו לא מזהים גידול בפעילות של ספקולנטים. ההשקעות הזרות הישירות בישראל רק הולכות וגדלות, כאשר בעקבות כניסת הגז הטבעי מחיר הדלקים שישראל משלמת ירד משמעותית. שמחברים את שניהם יחד, זורמים לארץ כ-20 מיליארד דולר בכל שנה, ובנק ישראל מתערב בהיקפים נמוכים יותר של 4-8 מיליארד שקל בשנה. המלחמה של בנק ישראל עולה הרבה כסף, ואולי אף גורמת לבזבוז של כסף. כדי לסייע ליצואנים אפשר לעזור להם ישירות, לא צריך רק לקנות מט"ח.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x