$
בארץ

נשיא המדינה מצדד בכחלון: "אי אפשר לחזור מהקמת התאגיד בדיוק כפי שלא ניתן להפוך חביתה לביצה"

ראובן ריבלין מבהיר כי אינו רואה כל סיבה ללכת לבחירות בגלל חילוקי הדעות סביב התאגיד; במקביל הסתיימה פגישת הפשרה בין מנכ"ל האוצר מצד כחלון לשר לוין מצד נתניהו אך זו לא הבשילה לסיכומים

אדריאן פילוט ועמרי מילמן 08:2720.03.17

נשיא המדינה, ראובן ריבלין, השוהה כעת בוויטנאם שוחח עם עיתונאים בעקבות המשבר בקואליציה והסביר כי הליכה לבחירות בגלל חילוקי הדעות סביב התאגיד היא תלושה מהמציאות ומיותרת לחלוטין. הנשיא הסביר כי סוגיית סגירת התאגיד איננה חדשה ידועה מזמן והיא נידונה רבות ולכן לא ברור מה התחדש לאחרונה. בתוך כך נמשכים המגעים במערכת הפוליטית בניסיון למצוא פשרה למשבר.

 

ריבלין מצדד בשר האוצר משה כחלון ואמר כי התאגיד הוא עובדה מוגמרת ובדומה לחביתה שלא ניתן להחזירה מחדש לביצה כך לא ניתן לסגור כעת את התאגיד ולפתוח בחזרה את רשות השידור. "נכסי הרשות כבר בתהליכי מכירה והתהליך בעיצומו", אמר ריבלין. בד בבד הוא קרא למצוא פתרונות ספיציפים ונקודתיים לעובדי רשות השידור בדומה להצעה של כחלון.

 

ריבלין ניצל את ההזדמנות לבקר באופן עקיף את ראש הממשלה בנימין נתניהו, שחזר בו בשבוע שעבר מהסיכומים לפיהם התאגיד יוקם במקביל להעברת החוק לפיקוח על השידורים, והסביר כי הציבור הרחב אינו מבדיל בין תאגיד השידור החדש לבין רשות השידור. לדבריו, הנושא שעומד על הפרק הוא השידור הציבורי וחשוב שהוא יהיה חופשי ו"בלי קומיסרים".

 

הנשיא גם התייחס בעקיפין ליוזמת ראש האופוזיציה ויו"ר המחנה הציוני יצחק הרצוג להקמת ממשלה חלופית - יוזמה המחייבת את הנשיא לאשר את הקמת הממשלה החלופית. ריבלין הבהיר כי אין לו כל תפקיד במשבר הנוכחי, ובכך למעשה הוא קבר את יוזמת הרצוג.

 

ריבלין. "חביתה לא יכולה לחזור להיות ביצה" ריבלין. "חביתה לא יכולה לחזור להיות ביצה" צילום: עמית שאבי

 

בתוך כך נמשך הנסיון לגבש פשרה למחלוקת בין ראש הממשלה לשר האוצר. בפגישה שקיימו אמש מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד ושר התיירות יריב לוין, מטעמו של ראש הממשלה נתניהו, החלו השניים בניסיון לגבש מתווה שיביא לסיום המחלוקת המאיימת לפרק את הממשלה. השניים לא הגיעו לסיכומים בשלב זה, אך הביעו נכונות למצוא פשרה שתמנע בחירות. מאוחר יותר היום צפוי באב"ד להיפגש עם מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר להמשיך לדון בנושא.

 

לוין דורש מטעמו של נתניהו לבצע שינויים בהנהלת התאגיד, כשככל הנראה מדובר בהדחת המנכ"ל אלדד קובלנץ, ולקדם את החוק שייצור פיקוח מחמיר של שר התקשורת על השידורים הציבוריים והמסחריים.

 

כחלון כבר הביע בעבר תמיכה בפיקוח המאוחד על גופי השידורים אולם טרם סוכמו הפרטים.

 

בכל מקרה בשלב זה טרם הופץ רשמית תזכיר החוק בעניין ומשרד המשפטים מתעקש כי יהיה נגיש לציבור 21 יום בטרם יאושר בממשלה. השאלה שעל הפרק מלבד מהות הפיקוח עצמו היא באיזה מידה יסתפק נתניהו בקידום החוק כדי להסכים להקמת התאגיד ב-30 באפריל.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x