$
משפט

תלונה למנהל בתי המשפט על הקפאת רכושם חשודים בעבירות צווארון לבן "עד להחלטה אחרת"

עו"ד גלית רוטנברג וגיל דחוח טוענים כי התנהלות זו של בתי המשפט "פוגעת בזכות לקניין של החשודים, תוך שהיא מפירה את האיזונים שיצר המחוקק"

נעמי צורף ותומר גנון 08:1201.03.17

במכתב ששלחו בשבוע בשבוע שעבר עורכי הדין גלית רוטנברג וגיל דחוח ממשרד דחוח ושות' למנהל בתי המשפט, השופט מיכה שפיצר, הם מתלוננים על הקפאת רכושם של חשודים, בעיקר בעבירות של צווארון לבן, "עד להחלטה אחרת" בעניינם. השניים כותבים כי התנהלות זו של בתי המשפט "פוגעת בזכות לקניין של החשודים, תוך שהיא מפירה את האיזונים שיצר המחוקק".

 

במכתב נטען כי רכושם של חשודים מוקפא ונותר תפוס בידי מערכות האכיפה והחשודים והם לא מקבלים התייחסות של בתי המשפט לטענות ההגנה שלהם כלפי רכושם. אלה מקרים ש"בהם המחוקק התיר לרשויות החקירה והתביעה 'להקפיא' את רכושם של חשודים, ו'לתפוס' אותו... מטעמים שונים, ובהם הטעם, כי הרשויות יבקשו בעתיד לחלט את הרכוש, ככל שהחשוד יורשע בעבירה".

 

עו"ד רוטנברג עו"ד רוטנברג צילום: פוטו לי נוף

 

רוטנברג ודחוח , המתמחים בתחום הצווארון הלבן, טוענים כי יש מגמה של בתי המשפט לדחות את מתן החלטות בנוגע לרכושם התפוס של חשודים "עד להחלטה אחרת".

על פי התלונה בשלב שבו נתפס רכושו של החשוד, הוא מצוי מרחק רב מהרשעה. לדברי עורכי הדין זה שלב שבו חזקת החפות עומדת לחשוד "במלוא עוצמתה, ויש לבחון אותה, בעוצמה זו, אל מול האינטרס הציבורי שבתפיסת רכושו".

 

השניים כותבים כי זה לא עניין זניח: "תפיסת רכושם של חשודים, בפרט בשלבים הראשונים של החקירה, הינה לרוב בהיקפים עצומים. במצב דברים זה, מצוי החשוד במצב של 'אסיר מחוץ לכלא'. חייו, כפי שהוא מורגל בניהולם, וחיי משפחתו, למעשה מוקפאים יחד עם רכושו. אין זה ראוי 'לעצור' את כל רכושו של החשוד, מבלי לבחון את טענות הצדדים ולהכריע בהן לגופן".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x