$
בארץ

חיים כץ לניסנקורן: "אתה ואני שותפים, אעשה הכל כדי שתיבחר ליו"ר ההסתדרות"

שר העבודה והרווחה, שעומד בראש סיעת "עוגן" בהסתדרות, אמר בכנס באילת כי יתמוך ביו"ר המכהן בבחירות לראשות הארגון "למרות ששלי יחימוביץ' היא חברה טובה שלי"; עם זאת, הביע תמיכה בכך שיתאפשר ליחימוביץ' להתמודד

אסנת ניר 19:1809.02.17

"אתה ואני שותפים ואעשה את כל מה שצריך בשבילך בבחירות להסתדרות, למרות ששלי יחימוביץ' חברה טובה שלי", כך אמר היום (ה') שר העבודה והרווחה חיים כץ ליו"ר ההסתדרות המכהן, אבי ניסנקורן. הדברים נאמרו בכנס ה-21 לנושאי עבודה של נשיאות הארגונים העסקיים בהסתדרות, המתקיים באילת. זו הפעם הראשונה שכץ מודיע פומבית על תמיכתו בניסנקורן. בשיחה עם "כלכליסט" הביע כץ גם תמיכה באפשרות שיחימוביץ' תתמודד אף היא.

 

 

 

כץ עומד בראש סיעת עוגן בהסתדרות, ודבריו בכנס מאשרים כי יעמוד בהתחייבותו לתמוך בניסנקורן לראשות הארגון בהתאם להסכמים בו. ח"כ יחימוביץ' מעוניינת אף היא להתמודד על ראשות הארגון - בראש סיעת "הבית החברתי" שייסד ח"כ איתן כבל, אך הסיעה נתונה למאבקים פנימיים, והיו"ר שלה, איציק יואל, מתנגד להתמודדות בהסתדרות ותומך בניסנקורן. כבל מנהל עתה מאבקים משפטיים בעניין, וכץ אמר שלדעתו הצעד הראוי מבחינת ניסנקורן יהיה להתערב בעימות ולאפשר ליחימוביץ' להתמודד בבחירות כי זו: "לארג'יות של מנצחים". כן הוסיף כי "אם שלי וכבל ינצחו בהליכים משפטיים, הדבר יפגע בניסנקורן בבחירות עצמן".

 

חיים כץ, שר העבודה והרווחה חיים כץ, שר העבודה והרווחה צילום: עמית שעל

 

כץ התייחס גם למאבקים בין יו"ר רשות החברות, אורי יוגב, ומנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, שכמעט הובילו להדחתו של יוגב ואמר כי: "המגזר הממשלתי הוא בלתי נתפס, אם מנהל רשות החברות הממשלתיות מסתובב במסדרונות ואומר 'אני לא סופר את שר האוצר' והוא עדיין שם, אז אני לא יודע מה להגיד. עושים לו שימוע ואומרים לו אל תדבר אם התקשורת שבועיים, זה רציני"?. לדבריו, "אני רוצה שהממשלה תתנהל כמו עסק פרטי - אם לא מצליח שיתנו לו בעיטה בראש. אם אני לא מביא תוצאות אני לא ראוי ושלא יבחרו בי".

 

"מה שהתרחש זו איוולת"

 

ניסנקורן אמר בכנס "בשבועות האחרונים יש ניסיונות לעשות דה-לגיטימציה של ההסתדרות". הוא התייחס בכך לאירועים שהתרחשו בשבועיים האחרונים בנמל אשדוד וניסיונות המרד שהנהיג אלון חסן, שניסה להעביר את הוועד לידי ההסתדרות הלאומית. "כשבא ארגון עובדים ומבקש אוטונומיה נותנים לו, אבל מי שמכיר דיני עבודה יודע שמה שהתרחש זו איוולת, כי תפקיד ארגון עובדים זה גם להיות מאזן. ארגון עובדים הוא גם שומר המשק ואמור גם לפתור בעיות", אמר ניסנקורן, "כשבאים לציבור העובדים ומוליכים אותו שולל ומביאים להקצנה של יחסי העבודה, זה דבר מסוכן מאוד. אני נלחם מול הממשלה שלא יהיו חקיקות נגד עובדים, אבל לצערי באמירות כאלה מנטרלים מעצמנו את האחריות ומזמינים עשייה כנגד". 

 

אבי ניסנקורן (ארכיון) אבי ניסנקורן (ארכיון) צילום: אוהד צויגנברג

 

"בשנים האחרונות ההסתדרות ממלאת את תפקידה בצורה אחראית ונכונה - אנחנו מעלים בשנים האחרונות את השכר הריאלי ב-3% כל שנה, אחרי 15 שנים בהן השכר היה קפוא. בנוסף, מעבירים מהעסקה קבלנית לישירה, דבר שלא נעשה שנים", אמר יו"ר ההסתדרות.

 

"צריך לקחת בחשבון שבישראל מדד העוני עדיין מדאיג והעובדים חלשים. אי השוויון מעמיק ואנחנו רחוקים מליצור איזונים", אמר ניסנקורן, "אנחנו רואים שהעובדים קיבלו במשך הרבה מאד שנים מעט מהעוגה. העובדים צריכים לקבל בצורה מאוזנת ומושכלת שלא משבשת את שוק העבודה. אבל עדיין נטל המחיה הוא כבד על העובדים בכל הענפים".

 

בהמשך ציין ניסנקורן כי השינוי הראשון שיש לעשות בשוק העבודה הוא קיצור שבוע העבודה. לדבריו, צריך להתקיים שיתוף בין הממשלה, העובדים והמעסיקים. "צריך לקבל החלטות ביחד ואני מקווה שנגיע להחלטה משותפת לגבי קיצור שעות העבודה מ-43 ל-40 בשבוע, דבר שיעלה את הפריון", אמר.

 

בהתייחסותו להכרזת יחימוביץ' על התמודדות על תפקיד יו"ר ההסתדרות בסיעתו של כבל אמר ניסנקורן רק כי "אני חושב שאנחנו בהסתדרות חזקים מאוד". הוא עקץ את כבל שעד לפני כשבועיים תמך בו כמועמד להסתדרות ולפני כשבוע הפתיע בתמיכתו ביחימוביץ' ואמר: "אני מאמין בחברים שלי ובדרך שאני הולך בה. אני מאמין בלחיצת יד ובאמינות, ונתקלתי לצערי בחוסר אמינות מוחלט של שותפים פוליטיים. אני לא חושב שהמשמעות של פוליטיקה היא להגיד דברים שהם לא אמיתיים ולפעול בצורה של לסגור ולא לסגור. זו לא השפה שלי ואני לא מאמין בה, אמשיך ללכת בדרך שלי ואני מאמין שננצח". 

 

באותו מושב דיבר גם כן יו"ר נשיאות הארגונים העסקיים ונשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, והתייחס לחקיקת עבודה שמעלה את יוקר המחייה. לדברי ברוש, "יש חקיקה שאני גאה לקדם כמי שעומד בראש המגזר העסקי, כמו העלאת שכר המינימום. אבל כשיש עשרות הצעות חוק בדיני עבודה, כולל הצעה ל-6 ימי חופשה נוספים שיעלו למשק 9 מיליארד שקל, התוצאה היא עלייה ישירה ביוקר המחייה, כי מי בדיוק ישלם את כל זה? 9 מיליארד שקל אומר שכל המוצרים שאנחנו קונים יעלו לנו יותר. ככה לא מתמודדים עם יוקר המחייה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x