$
משפט

צרות לא רק בישראל: שטיינמץ נדרש לחקירה גם בשוויץ

איש העסקים שחשוד במתן שוחד בגינאה, נעצר לפני כחודש בישראל ושוחרר בערבות; חקירתו צפויה להתבצע החודש בז'נבה בחשד שהשתמש בחשבונות בנק במדינה לתשלום השוחד; התובע בשוויץ ציין כי התבצעו הצעדים הדרושים להבטיח את שובו לישראל בסיום החקירה; פרקליטו של שטיינמץ: "מדובר בקנוניה בינלאומית"

תומר גנון ובלומברג 13:2821.01.17

המיליארדר הישראלי בני שטיינמץ שנעצר לפני כחודש בחשד למתן שוחד בגינאה מבוקש עתה גם לחקירה בשוויץ, כך מפרסמת היום (שבת) סוכנות הידיעות בלומברג. הרשויות בשוויץ כבר חקרו בעבר את איש העסקים, שבינתיים שוחרר בערבות, על מעורבותו בפרשה. החקירה הנוכחית צפויה להתבצע לקראת סוף החודש ותימשך יומיים.

 

 

 

דרכוניו הישראלי והצרפתי של שטיינמץ, שמכחיש את החשדות נגדו, הוחרמו על ידי משטרת ישראל. התובע בז'נבה, קלאודיו מסקוטו, סירב להגיב בנוגע לאופן הגעתו של איש העסקים לחקירה בשוויץ אך ציין כי בוצעו הצעדים הדרושים מול הרשויות בישראל כדי להבטיח את חזרתו בתום החקירה.

בני שטיינמץ בני שטיינמץ צילום: שירלי גבאי אילוז

 

 

הרשויות בשוויץ חוקרות מהצד שלהן את אותה פרשה שהיחידה הארצית לחקירות הונאה בישראל חוקרת: חשד ששטיינמץ שילם שוחד בהיקף של עשרות מיליוני דולרים לנשיא גינאה לשעבר ולאישתו בתמורה לקידום האינטרסים העסקיים של חברת BSGR שבשליטתו - קבלת זיכיון לכרות עפרות ברזל בסימנדאו, המכרה הגדול במדינה. הרשויות בישראל חוקרות את שטיינמץ על בסיס תיקון לחוק העונשין לפיו רואים באזרח ישראלי הנותן שוחד לעובד ציבור זר, כמי שמשלם שוחד בישראל. כן חשוד שטיינמץ בארץ בעבירות הלבנת הון. גם השוויצרים חוקרים את שטיינמץ על הלבנת הון, משום שעל פי החשד להעברת תשלומי השוחד הוא השתמש בחשבונות בנק במדינה זו. כאמור, שטיינמץ כבר נחקר בעבר בשוויץ בפרשה, והרשויות אף ערכו חיפוש במטוסו הפרטי.

 

המשטרה בישראל טוענת כי היקף תשלומי השוחד שהעניק שטיינמץ לפי החשד עמד על כ-30 מיליון דולר, שכתוצאה מהם הרוויח 5 מיליארד דולר. שטיינמץ מצדו דוחה את החשדות וטוען כי מדובר במזימה בינלאומית לנשל אותו מנכסים שצבר כדין.

 

 

 

נציין כי עם פתיחת החקירה הפקיד שטיינמץ ערבות של 100 מיליון שקל - 50 מיליון במזומן ו-50 מיליון מגובים בנכסים בהם שתי וילות בארסוף - זאת כחלק מתנאי השחרור שלו בערבות. בנוסף, הוא אמור להפקיד 120 מיליון שקל נוספים במזומן לקרן החילוט - נושא שנמצא כיום במחלוקת משפטית עם המשטרה.

 

סנגורו של שטיינמץ, יובל ששון, מסר בתגובה: "ההליך בשוויץ החל כבר לפני ארבע שנים, עובדה נוספת הממחישה שבדיקת המשטרה מתייחסת לטענות ישנות וידועות שאין בהן חדש. כפי שטענו לכל אורך הדרך מדובר בקנוניה בינלאומית שנועדה להפקיע את זכויותיה של BSGR שלא כדין. לצערנו, במהלך השנה האחרונה כל ניסיונתינו להציג את הפרשה בפני הרשויות בישראל נותרו לעת הזאת ללא שום התייחסות. אנו משתפים פעולה עם הרשויות בארץ ובחו"ל ופועלים לחשיפת הגורמים שעומדים מאחורי הפרשה והבאתם לדין בערכאות המתאימות ומשוכנעים שבסוף הדרך כך יהיה".

 

ממשטרת ישראל נמסר: "תיק החקירה נשוא הפנייה מנוהל בשת"פ עם רשויות האכיפה הרלוונטיות בחו"ל. החלטות מעין אלה מתקבלות בתיאום בין הרשויות בציר המקצועי ומטבע הדברים אין בכוונתנו להתייחס אליהן בתקשורת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x