$
ועידת התחזיות 2017

מנכ"ל נספרסו ישראל: "קיימות אינה אמירה אופנתית, הטמעת ערכי הקיימות תורמת לתוצאות העסקיות"

לדברי משה מרי בוועידת התחזיות של "כלכליסט", "אנחנו עובדים עם 60 אלף חקלאים בעולם, הדאגה לסביבה מאפשרת לנו לוודא שאנחנו מקבלים קפה באיכות טובה"; מנכ"ל נספרסו ישראל: "קיימות אינה אמירה אופנתית"

אמיתי גזית 17:1828.12.16

"למרות שקיבלנו הרבה פניות מאפריקה להקמת תחנות כח פחמיות, החלטנו לא להיענות להן. ההשפעה על הסביבה היא כזאת שאנחנו לא רוצים להיות שותפים לו". כך אמר  עמית שגב, משנה למנכ"ל קבוצת שיכון ובינוי, בפאנל בנושא קיימות בוועידת התחזיות 2017 של "כלכליסט".

 

שגב הסביר כי הקיימות נולדה לפני שנים על ידי בעלת השליטה שרי אריסון ומאז הוטמעה בדי.אנ.אי של הקבוצה. "אז לא ידענו מה זה. היום אנחנו שואלים את עצמנו איך הצלחנו להסתדר בלי", אמר שגב. כדוגמה תיאר פרויקט בהיקף של 650 מליון דולר בקולומביה שמקודם טוב יותר בזכות "התחשבות בסביבה, הסתכלות על קבלני המשנה והעובדים המקומיים".

 

 


 

משה מרי, מנכ"ל נספרסו ישראל, הסכים עם הטענה כי הטמעת ערכי הקיימות תורמת לתוצאות העסקיות של החברה. "קיימות אינה אמירה אופנתית. ברגע שבנית מודל עסקי שמטפל בסביבה ונותן ערך עסקי, יצרת מודל שאין שום סיבה להפסיק אותו זה נמצא אצלנו לאורך כל שרשרת הערך. למשל, אנחנו עובדים עם 60 אלף חקלאים בעולם, הדאגה לסביבה מאפשרת לנו לוודא שאנחנו מקבלים קפה באיכות טובה, אנחנו מבינים שהקפה הוא מוצר חקלאי ואם לא נטפל בו לאורך זמן לא נוכל לשרוד".

עמית שגב, משנה למנכ"ל קבוצת שיכון ובינוי עמית שגב, משנה למנכ"ל קבוצת שיכון ובינוי צילום: עמית שעל

 

לשאלת המנחה מיקי פלד אם ממשל טראמפ יגרום לנסיגה בשמירה על איכות הסביבה, העריכו חברי הפאנל כי הוא יתקשה להחזיר לאחור תהליכים שכבר הוטמעו בארה"ב ומדינות רבות. 

 


 

מאיה יעקבס, מנכ"לית עמותת צלול, אמרה על כך: "המינויים של טראמפ, דוגמת רקס טילרסון, שמונה למזכיר המדינה ומשמש יו"ר חברת הדלק אקסון-מוביל, קשור לאינטרסים של חברות הנפט אבל אני מתקשה לראות אותו מפסיק לדאוג לכל מה שקשור לטיפול באשפה, מים או מחזור".

 

 מאיה יעקבס, מנכ"לית עמותת צלול מאיה יעקבס, מנכ"לית עמותת צלול צילום: עמית שעל

 

שגב הסכים אתה ואמר: "בארה"ב קיימות ושמירת הסביבה היא נושא הרבה יותר רחב מהתחממות כדור הארץ. טרמפ לא יקום יום אחד ויגיד לא צריך לטפל יותר בשפכים. זה כבר מזמן הפך להיות מגימיק למשהו רחב".

 

יעקבס, שצלול היה ממובילי המאבק לגבית התשלום על שקיות הניילון סיפרה כי בתחילה ביקשו כי התעריף יהיה שקל, אך בעקבות לחצים פוליטיים הופחתה האגרה ל-10 אגורות בלבד. "מפלגות הציגו את זה כצעד שיפגע ביוקר המחיה. התחלנו משקל וירדנו לעשר אגורות, בסופו של דבר להערכתנו זה לא ישפיע על הצרכנים, שימשיכו להשתמש בשקיות. אנחנו רצינו שיפסיקו להשתמש בשקיות, תבוא עם סל מהבית ולא תצטרך לשלם כלום".

 

משה מרי, מנכ"ל נספרסו ישראל משה מרי, מנכ"ל נספרסו ישראל צילום: עמית שעל

 

להערכתה הציבור אינו מתנגד לשלם לצורך שמירה על הסביבה: "היה סקר של TGI שהראה שאוכלוסיית ישראל במקום גבוה בעולם בהסכמה לשלם אקסטרה על שמירה על הסביבה".

 

מרי נשאל על הסכנה הגלומה בקפסולות הקפה שיושלכו לפח, ואמר: "הקפסולות מאלומיניום משום שזה חומר שניתן למחזר בצורה אינסופית, והוא שומר על הקפה בצורה הטובה ביותר. הקמנו מערך מחזור עצמאי בארץ כי למעשה אין יכולות בארץ למחזר את הקפסולות".

 

בסיום סיפרה יעקבס כי המאבק הסביבתי הבא של הארגון שלה יהיה נגד כוונות משרד החקלאות להחזיר את חוות הדגים המזהמות למפרץ אילת. לדבריה התוכנית הפעם אינה להחזירם למים אלא למקמם ביבשה, אך החשש הוא כי המים המזוהמים מהחוות יוזרמו למפרץ אילת. "אנחנו רוצים לעצור את זה, אבל קשה מאשר לגייס את הציבור למחדל שעוד לא קרה, אלא רק מצוי בהליכי תכנון", אמרה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x