$
בארץ

גרסטל תשמש כבוררת בסכסוך היצרי בדוראד

לכלכליסט נודע כי השופטת בדימוס תנסה לסיים את התביעות ההדדיות בין בעלי דוראד. קבוצת דורי טענה כי אדלקום וזורלו קשרו קשר נגדה

ליאור גוטמן 07:0018.12.16

נשיאת בית המשפט המחוזי מרכז (בדימוס) הילה גרסטל צפויה לשמש בוררת בסכסוך הבעלים בין בעלי תחנת הכוח הפרטית דוראד, כך נודע ל"כלכליסט". גרסטל, ששימשה בעבר נציבת הביקורת על מערך התביעה, החלה כבר בסדרת פגישות עם חלק מהבעלים כאשר כתב המינוי הרשמי שלה אושר על ידי כל הצדדים לסכסוך.

 

האחרונה שאישרה רק בעל פה ולא בחתימה את כתב המינוי היא זורלו הטורקית שמחזיקה ב־25% מתחנת הכוח. ביום חמישי אישרו הטורקים עקרונית את המינוי שלה, ובסוף השבוע העבירו הערות אחרונות לחוזה מולה, מהלך שצפוי כי יושלם עוד החודש. רק לאחרונה מונתה גרסטל על ידי בית המשפט לשמש כמגשרת בסכסוך בין גולן טלקום לסלקום.

גרסטל. מונתה גם לבוררות בסכסוך בענף הסלולר גרסטל. מונתה גם לבוררות בסכסוך בענף הסלולר צילום: נמרוד גליקמן

 

"קנוניה מתוכננת"

 

התוכנית של בעלי השליטה בתחנה היא לסיים את הסכסוך ביניהם כבר במהלך הרבעון הראשון של 2017, מה שישים קץ לשנים של תביעות הדדיות בין בעלי התחנה. בעלי התחנה הם קצא"א (37.5%), זורלו הטורקית (25%), אדלקום (18.75%), דורי ואלומיי (18.75%).

 

הסכסוך בין הבעלים החל עוד לפני כשלוש שנים, עוד בזמן בניית התחנה, עם תביעות הדדיות ביניהם על תשלומים שלא הועברו על עבודות הנדסה אזרחית. אלו התגלגלו לסכסוך רבתי שאולי לא פגע בעבודת התחנה אך יצר קרע ביחסים בין הבעלים. לפני כשנה הגישה קבוצת דורי (שמאז נרכשה על ידי עמוס לוזון) תביעה נגד השותפות שלה בתחנת הכוח בטענה כי השיגה "מידע ומסמכים שיש בהם כדי לבסס תשתית ראייתית, לכאורה, בדבר קנוניה מתוכננת היטב, שנרקמה בין שתי בעלות המניות מהותיות בחברה, אשר מחזיקות ביחד ב־43.75% ממניות החברה" (אדלקום וזורלו). לפי כתב התביעה, השותפות "קשרו קשר להונות את החברה, את שאר הדירקטורים שכיהנו במועדים הרלבנטיים ושחלקם עדיין מכהנים בחברה ואת כל שאר בעלי המניות בחברה, וכי מדובר בסכומי עתק שנגזלו מהחברה אשר מסתכמים, כבר עתה, בערכים נומינליים, בלמעלה מחצי מיליארד שקל".

 

ארז חלפון, יו"ר קצא"א ארז חלפון, יו"ר קצא"א צילום: דניאל בר-און

 

 

הסכסוך אף הוביל למכירת דורי בבורסה, זאת אחרי שגזית גלוב שהחזיקה בדורי בעבר נכשלה בהצעת רכש של מניות דורי כאשר מי שהכשיל את המהלך היה אורי אדלסבורג, מבעלי אדלקום. מאז הצדדים מתכתשים בכל הזדמנות, כאשר אדלקום מצידה הגישה תביעה נגדית ביולי האחרון נגד דורי ואלומיי על הונאה לכאורה של 50 מיליון שקל.

 

"האדם הנכון למשימה"

 

דוראד היא תחנת כוח פרטית הפועלת באשקלון ומפיקה 850 מגה־ואט, כ־6% מהיקף הייצור של חברת החשמל. התחנה החלה לפעול במאי 2014 ומוכרת חשמל רק לגופים פרטיים בהנחה הנאמדת ב־6%–9% מתעריף החשמל הרשמי. בין לקוחותיה בנק לאומי, בנק הפועלים, משרד הביטחון, מקורות, התעשייה האווירית, אסם, שטראוס ורשת מלונות פתאל. מנכ"ל החברה הוא אלי אסולין.

 

 

 

בפנייה לקצא"א בנושא מסר בתגובה יו"ר החברה ארז כלפון ש"הליך הבוררות יסיים את המחלוקת העסקית בין הצדדים מחוץ לכותלי בית המשפט ביעילות ובמהירות. השופטת בדימוס גרסטל מסמלת יושרה והגינות שאין עליה עוררין, ואין לי ספק שהיא האדם הנכון למשימה. אני מקווה שנוכל לחתום על ההסכם בקרוב ולעבור להתרכז בפיתוח החברה ובאתגרים הצפויים לה, בהם הגדלת כושר הייצור של התחנה".

 

כלפון משמש במקביל גם יו"ר דירקטוריון דוראד, ולכן על רקע כוונת החברה להקים תחנת כוח פרטית שנייה באשקלון או להיכנס להשקעות בתחום הובלת הגז לטורקיה הוא מאמין שהשלמת ההליך תאפשר השקעות גם במגזרים חדשים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x