$
קיימות בארץ
קפיטליזם 3.0 גג כתבה

קפיטליזם 3.0

"הוצאת סודהסטרים מהשטחים פגעה בעובדים הפלסטינים"

אולריקה הסלגרן, ראשת חטיבה ההשקעות האתיות בחברת הייעוץ ISS, מצרה על ההחלטה הפוליטית שגרמה לפלסטינים לאבד מקום עבודה ו"פגעה בשיתוף פעולה קונסטרוקטיבי"

גיל קליאן 08:3407.12.16

"בעסק שלנו אנחנו לא נכנסים לשיקולים פוליטיים. יש אמנם הרבה משקיעים בינלאומיים גדולים שמקבלים החלטות על בסיס פוליטי, אבל המשימה שלנו היא לתת מחקר טוב ואנליזה טובה למשקיעים מוסדיים כדי שיוכלו לקבל החלטות השקעה טובות", אומרת אולריקה הסלגרן, ראשת חטיבת ההשקעות האתיות בחברת הייעוץ ISS, שהשתתפה בכנס הבינלאומי לאחריות תאגידית של ארגון מעלה שהתקיים בתל אביב בשבוע שעבר.

 

אמירתה של הסלגרן אקטואלית במיוחד בהקשר של חברות ישראליות, שברקע לפעילותן נשמעת לא אחת הקריאה להחרים אותן ולהימנע מהשקעה בהן על רקע הסכסוך הישראלי-פלסטיני והפעילות הכלכלית בשטחי יהודה ושומרון. על רקע זאת בשנים האחרונות חברות בעלות פעילות בינלאומית כמו יוניליוור או סודהסטרים העבירו מפעלים מהשטחים לתוך ישראל.

אולריקה האסלגרן אולריקה האסלגרן צילום: אוראל כהן

 

איך אפשר להימנע מהחלטות פוליטיות בהשקעות?

"אתה פשוט צריך לחזור ליעדי ההשקעה שלך, לספק תשואה חיובית למשקיעים לאורך זמן. זה בדיוק ההפך מלבצע החלטה קצרת טווח ולהסיט השקעה על בסיס סיכון מוניטין למנהלי ההשקעות. אנחנו חיים בעידן שבו כל דבר יכול להיות מפורסם ולהפוך לוויראלי בתוך שנייה. מנהלי ההשקעות בהחלט חשופים ללחצים בנושאים ספציפיים וגם פוליטיים. לדעתי, הדרך להתמודד עם זה היא לפרסם מדיניות השקעות חזקה וברורה שאפשר להסביר אותה החוצה - כאשר אתה מתרחק מפוליטיקה".

 

העברת המפעל של סודהסטרים מהשטחים הביאה בסופו של דבר להחלשת שיתוף הפעולה הכלכלי בין החברה הישראלית לעובדים הפלסטינים. אין פה בעצם לחץ שפעל להחרפת מצבם של הפלסטינים?

"זה מקרה עצוב. הייתי רוצה להבין מי דחף את החברה לכיוון הזה, ואם העברת המפעל היתה באמת התוצאה המועדפת עליהם. האם זו תוצאה מוצלחת של קמפיין? לגרום לאנשים לאבד עבודה ולגרום נזק לשיתוף פעולה קונסטרוקטיבי וליכולת של החברה להעסיק הרבה אנשים? זה מאוד מצער לדעתי".

 

איך חברה ישראלית אמורה להתמודד עם טענות פוליטיות נגדה?

"כל חברה שפועלת בכל סביבה מורכבת שיכולה להיות מסווגת כאזור סיכון גבוה, בין אם זה קונפליקט צבאי או מדינה עם ממשל חלש ושחיתות, צריכה להיות מוכנה לדיאלוג טוב עם משקיעים ועם בעלי עניין. המצב היום הוא שאף אחד לא יכול לומר 'אני לא מראה מה אני עושה ולא עונה על שאלות'. זאת לא אופציה".

 

איך מנהלים דיאלוג טוב עם המשקיעים ובעלי העניין?

"אתה נפגש איתם. אתה מפרסם חומרים על הפעילות שלך באופן שקוף, כדי לאפשר למי שמגיע לפגישה איתך לעשות שיעורי בית ולהיות ממוקד ואפקטיבי. חברות היום, כולל בישראל, נדרשות לגלות יותר. בישראל יש רמה גבוהה של גילוי מהחברות. יש הרבה מידע באתרים, הוא באנגלית - וזה מונע ביוזמות וולונטריות ורגולציה. אתם במקום טוב מבחינת שקיפות - בנושאים מהותיים. באירופה למשל יש הרבה חברות שיפרסמו דו"חות אחריות תאגידית, וזה מלא תמונות של ילדים ופרחים. אז ראינו הרבה גילויים שהיו חומרים שיווקיים ולא משמעותיים עבור המשקיע. עכשיו באיחוד האירופי כל החברות צריכות לתת גילוי, וזה כמובן יגדיל את שוק רואי החשבון, המבקרים ויועצי האחריות התאגידית - אבל זה גם יגרום לחברות לחשוב על מה מהותי ומה לגלות למשקיעים שלנו. זה יעזור לתעשייה להתמקד בנושאים מהותיים לעסק".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x