$
בארץ

OECD: ישראל במקום ה-7 מהסוף בהשקעה ברווחה ב-2016

מדובר בתחזית שנתית של הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי הכולל 35 מדינות. לפי הנתונים מדינות ה-OECD משקיעות בממוצע 21% מהתוצר ברווחה, ישראל משקיעה רק 16%

שירות כלכליסט 15:0620.10.16

מדינת ישראל ממוקמת במקום ה-29 בהשקעה ברווחה (Public Social Spending) מבין מדינות ה-OECD. כך עולה ממסמך שפרסם הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי.

 

 

מדובר במסד נתוני ההוצאות של הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי (SOCX) שהוקם במטרה לשרת את הצורך הגובר במדדי מדיניות חברתית של ה-OECD. המסד כולל סטטיסטיקות שהן בנות השוואה גלובלית ברמת התוכניות להשקעות ציבוריות ופרטיות –הן מנדטוריות והן התנדבותיות – וכן נתוני מדדים על הוצאות חברתיות נטו.

 

המסד משמש כלי ייחודי למעקב אחר מגמות של הוצאות חברתיות מצרפיות וניתוח השינויים בהרכבן. הנתונים במסד מגיעים מ-35 מדינות ה-OECD על פני התקופה של 1980-2013/14 וכן כוללים אומדנים ל-2014-2016.

 

 

חיים כץ חיים כץ צילום: אביגיל עוזי

 

השנה המדד מצביע על רמות גבוהות היסטורית של הוצאות חברתיות במדינות OECD רבות.  לאחר המיתון הגדול של 2008, נרשמה עלייה של מעט יותר מ-21% מהתוצר ב-2009 והממוצע למדינות ה-OECD התייצב על רמה היסטורית גבוהה זו. בפינלנד ובצרפת יחסי ההוצאה החברתית הציבורית לתוצר הם הגבוהים ביותר - מעט יותר מ-30%. אולם גם אוסטריה, בלגיה, דנמרק, גרמניה, יוון, איטליה, נורבגיה ושבדיה מקדישות יותר מרבע ממשאביהן הכלכליים להגנה חברתית ציבורית.

בניגוד אליהן, מדינות כמו צ'ילה, קוריאה, לטביה, מקסיקו וטורקיה, מוציאות פחות מ-15% מהתוצר בתמיכה חברתית ציבורית. ואילו ההוצאה של מדינת ישראל עומדת על 16.1% מהתוצר.

 

 צילום: OECD

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x