$
משפט

אליעזר פישמן קיבל ארכה בת 60 יום על מנת להגיע להסדר נושים

נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין נעתר לבקשה, אף שרשות המסים, לה חב פישמן כ-196 מיליון שקל, התנגדה לה. הבנקים לא הביעו התנגדות לבקשה

זוהר שחר לוי ונעמי צורף 14:0629.09.16
נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, נעתר לבקשתו של אליעזר פישמן לקבלת הארכה של 60 ימים על מנת להגיע להסדר נושים בעניינו. רשות המסים התנגדה לבקשה ודרשה לתת צו כינוס, הבנקים לא התנגדו לבקשה.

 

"איני מקל ראש בעמדת באה כוח רשות המסים", אמר השופט אורנשטיין. "אני שותף לחששות ולצרכים הנדרשים באשר לחקירת החייב, התחקות אחר נכסיו ובדיקת התנהלותו. עם זאת, במכלול הזמנים הדרושים דומני שדחייה קצרה על מנת לגבש הסדר נושים לא תחמיר ולא תפגע בנושים בהינתן צו איסור על דיספוזיציה של פעולות של החייב. מדובר בדחייה לפרק זמן שאינו ארוך וככל שינתן צו כינוס נכסים יכולה להיגרם פגיעה קשה שיכולה להימנע במידה ויהיה הסדר שיאושר".

 

עו"ד שלום גולדבלט, המייצג את פישמן, הציג את הבקשה והסביר כי דרוש להם זמן נוסף בשל מורכבותו של ההליך בשל המבנה המורכב של קבוצת החברות הנמצאות בבעלותו של פישמן. "ביום שיומנה בעל תפקיד לנכסיו של פישמן, הנושים יאלצו לפעול על מנת למנוע השתלטות על אותה החברה מבחינה ניהולית או שתהיה רתיעה של ספקים מלעבוד עם אותן החברות. אני חושש שהפעילות המניעתית תפיל חברות שלא צריכות ליפול", אמר עו"ד גולדבלט, אשר מייצג את פישמן.

 

"אנחנו מנסים לייצר שיתוף אינטרסים בין הנושים", הסביר עו"ד גולדבלט והדגיש כי הם מבקשים ליצור ועדת נושים שתורכב מהנציגים הגדולים ומרשות המסים אשר תפעל לגיבוש מתווה למימוש מושכל של הנכסים.

 

אליעזר פישמן אליעזר פישמן צילום: אוראל כהן

 

"הוא מציג לי את הנכסים ואומר שזה שווים, אבל אני הייתי רוצה לבדוק שזה אכן המצב, אני לא רוצה להסתמך רק על מה שהוא מציג לי ראה וקדש", אמרה נציגת רשות המסים. "אני הייתי רוצה לבדוק את התנהלותו: איזה נכנסים מומשו, איזה הועברו לבני משפחתו, מתי הייתה חלוקת דיבידנדים, למי מחולקים דמי הניהול. אני רוצה לחקור איך הוא הגיע למצב הזה וזה דבר שרק בעל תפקיד יוכל לבצע", הסבירה. "הוא מציג 1.5 מיליארד שקל חובות שאינם מבוטחים ומשערך את נכסיו בין 50-70 מיליון שקל, אני לא רואה כיצד ניתן להגיע להסדר כשהפער כל כך גדול", סיכמה.

 

במהלך הדיון פנה השופט אורנשטיין לנושים ואמר: "אל תתחילו לדון במהלך המשא ומתן ביניכם מי יהיה הנציג. לא בבית המשפט הזה, זה לא עניינכם, זה ענייני ואני אמנה את מי שאני חושב שצריך להיות בעל התפקיד. אתם צריכים לעשות הסדר ענייני".

 

את הליכי הכינוס ופשיטת הרגל בניינו של פישמן החלה רשות המסים לפני כחודשיים, לאור חוב כלפיה העומד על כ-196 מיליון שקל, שמקורו בפסק דין שניתן בבית המשפט. מאז פנתה הרשות לבית המשפט הצטרפו להליך גם הבנקים הטוענים לחובות גבוהים של קבוצת פישמן כלפיהם, המסתכמים בכ-5 מיליארד שקל.

 

בין השאר טוען בנק הפועלים לחוב של 1.8 מיליארד שקל, בנק לאומי טוען לחוב של 1.2 מיליון שקל ובנק מזרחי ביקש להצטרף להליך על רקע חוב של כ-281 מיליון שקל כלפיו.

 

בתגובה לכך הציע פישמן "גישור למימוש כל החזקותי ונכסי האישיים וחלוקתם בין הנושים בהסכמה". בפנייתו לבית המשפט ציין כי גישור היא "הדרך היעילה ביותר למיקסום התמורה לנושים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x