$
בארץ

המדינה לבג"ץ: לנקוט משנה זהירות בהתערבות בחוק שכר הבכירים

בתשובת המדינה לבג"ץ היא מבקש לדחות את עתירות הבנקים נגד החוק וטוענת כי הוא מבטא מדיניות חברתית-כלכלית לגיטימית

משה גורלי 14:5230.08.16

המדינה מבקשת מבג"ץ לדחות את העתירות של הבנקים וחברות הביטוח נגד חוקיותו של חוק שכר הבכירים. לגבי הזכויות האישיות של הבכירים שעלולות להיפגע, מציעה המדינה לאמץ את המתווה שהציע המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אבי ליכט, באופן שזכויות העבר יישמרו. בכל מקרה, סבורה המדינה, זהו עניין לבתי הדין לעבודה ולא לבג"ץ.

 

כנגד הטיעון החוקתי, משיבה המדינה שהחוק מבטא תכלית ראויה - מדיניות חברתית כלכלית של המחוקק בנושא שכר, ולפיכך יש לנקוט משנה זהירות בהתערבות בג"ץ. בנוסף, המדינה סבורה כי העותרים לא הציגו נתונים עובדתיים קונקרטיים בנוגע לעוצמת הפגיעה הנטענת, ומחדל זה פועל לחובתם. וללא הוכחת פגיעה מהותית, יסודית ועמוקה, לא ניתן לבטל חוק.

המשנה ליועמ"ש אבי ליכט המשנה ליועמ"ש אבי ליכט צילום: אוראל כהן

 

באשר לשאלה מדוע החוק הוא רק נגד המגזר הפיננסי, המדינה טוענת שהזכות לשוויון אינה נפגעת, וגם אם כן, היא אינה מגיעה לכדי פגיעה בכבוד האדם. המדינה מכירה בכך שהחוק פוגע בזכויות נוספות כמו חופש העיסוק, חופש ההתקשרות, הזכות לקניין, אבל עוצמת הפגיעה היא נמוכה או שלא הוכחה. ולכן אין בכוחן של הפגיעות האלה "להפיל" את החוק. ובשפה החוקתית – הפגיעות הן מידתיות, ולכן הן עומדות במבחני פסקת ההגבלה בחוקי היסוד, שבאמצעותה בוחן בג"ץ האם חוק הוא חוקתי.

 

לכן כאשר גם התכלית ראויה וגם הפגיעה היא מידתית, וכמובן שגם מדובר בחוק של הכנסת, אז עומד החוק במבחן החוקתי. מסיבות אלה טוענים באי כוח המדינה, עוה"ד חני אופק ואודי איתן ממחלקת הבג"צים ועו"ד דורון יפת מהמחלקה למשפט העבודה, שיש לדחות את העתירות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x