$
בארץ

עמידר ניהלה מו"מ עם רשת מלונות דן עוד לפני שקיבלה אישור להימנע ממכרז

ועדת הכלכלה דנה בשאלה כיצד הושכר בניין עמידר בת"א לרשת מלונות דן שבשליטת משפחת פדרמן ללא מכרז. עלו שם יותר שאלות מתשובות

גולן חזני 08:2002.03.16

בניין עמידר ברחוב שאול המלך בניין עמידר ברחוב שאול המלך צילום: יריב כץ

 

הפרשה עצמה נחשפה ב"כלכליסט" לפני כחודשיים, אז התברר כי הבניין בן תשע הקומות ו־4,000 המ"ר יושכר לרשת המלונות דן, שבשליטת משפחת פדרמן, תמורת 335 אלף שקל לחודש מבלי שקוים מכרז. אף שעמידר הייתה חייבת בקיום מכרז מתוקף היותה חברה ממשלתית, היא בחרה כאמור בדרך של פרסום מודעות בעיתונות לשם מציאת שוכר. היועץ הפנימי של החברה התנגד למציאת שוכר ללא מכרז, ובשל כך פנתה החברה לעו"ד יוסי בנקל ממשרד ראבד מגריזו שהעניק כיועץ חיצוני חוות דעת המאפשרת זאת. בסופו של דבר חזר בו היועץ המשפטי הפנימי, וההחלטה להשכיר ללא מכרז התקבלה על ידי ועדת המכרזים ברשות מנכ"ל עמידר ראובן קפלן. לטענת מומחים בנושא, סכום השכירות נמוך מהמקובל בעסקאות דומות שנעשו באזור.

 

בישיבת ועדת הכלכלה אתמול טען המנכ"ל קפלן כי ההליך היה נקי. "מסרנו את העסקה ל־4—5 מתווכים שהביאו 60 מתעניינים, וההצעה של דן היתה הגבוהה ביותר. החלטנו שבהליך של מכרז לא נצליח למקסם את התמורה", הוא אמר. ח"כ אורלי לוי־אבקסיס מישראל ביתנו שאלה בדיון את קפלן אם למי מאנשי עמידר יש קשר כלשהו למשפחת פדרמן, ונענתה בשלילה. נוסף על כך, ח"כ מיקי לוי מיש עתיד זעם על כך שההסכם בין החברות חסוי ודרש לראותו.

 

ח"כ מיכאלי אמרה בסוף הדיון: "התשובות של עמידר מביכות ומקוממות. מי שהקשיבה וקוראת את המסמכים עלולה לקבל את הרושם שעמידר השיגה את העסקה שרצתה, ואז תפרה את חוות הדעת והטיעונים המשפטיים כדי להכשיר אותה. נחכה לתשובות לשאלותינו מעמידר ולחקירת מבקר המדינה הנוגעת לשאלה איך עמידר מסרה נכס ציבורי לחברה פרטית באופן כל כך לא תקין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x