$
משפט

פלש לשטח ציבורי - ודרש 6 מיליון שקל עבור פינוי

עיריית תל אביב דרשה מהפולש לפנות שטח ציבורי בו הקים מבני מגורים עבור משפחתו ללא היתר. הפולש התנגד לעזוב בטענה שהוא מתגורר במקום משנות ה–70 בידיעת העירייה, ולחלופין, דרש פיצוי משמעותי. ביהמ"ש הורה על פינוי תמורת פיצוי של 780 אלף שקל

עו"ד יואב בלומוביץ' 14:0029.07.15

כחלק מכוונתה של עיריית תל אביב ליישם את התכנית להרחבת פארק דרום שבדרום העיר היא פנתה לבית המשפט השלום בהרצליה בשנת 2013, בתביעה לפינויו של פולש, שלטענתה מחזיק שלא כדין בשטח של 1,500 מ"ר באזור הפארק.

 

הנתבע, בעל קיוסק בן 52, התנגד לתביעה וטען לבעלות על המקרקעין מכוח שתיקתה של העירייה, חרף ידיעתה על מגוריו במקום. לדבריו, הוא גר שם מאז שהיה בן 17, ובמהלך השנים רכש את הזכויות בקרקע מהמשפחה שהחזיקה בנכס בשנות ה-60. לטענתו הוא השקיע כספים רבים במקום, שבו בנה מחסן, אורווה ומבני מגורים עבור ילדיו.

 

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב

 

במידה שיפונה מהקרקע בכל זאת, דרש הנתבע שהעירייה תעניק לו דיור חלופי, ותשלם לו פיצוי של לא פחות מ-6 מיליון שקל.

 

העירייה דחתה את גרסת הנתבע, הגישה מסמכים המסדירים את בעלות המדינה על המקרקעין, וראיות לפיהן, בניגוד מוחלט לטענותיו, הנתבע פלש למקרקעין בין 1998 ל-2001.

 

מותר לפנות

 

השופט יעקב שקד תמך בגרסת העירייה בעניין זה וקבע כי הנתבע לא התגורר במקרקעין לפני 1998. יוצא שעד להגשת התביעה הוא החזיק במקרקעין במשך 12-15 שנים אך העירייה שתקה.

 

עם זאת, השופט הבהיר כי שתיקת העירייה אינה מונעת ממנה לדרוש לבטל את הרשות בכל עת וכי בתי המשפט מחויבים לסייע לה, כרשות ציבורית, לפנות פולשים משטח ציבורי, גם אם הדבר נעשה באיחור.

 

השופט הוסיף ודחה את בקשת הנתבע להעמיד לו דיור חלופי, תוך שהזכיר לו כי המבנים שבנה הוקמו ללא היתרי בנייה. ואולם, לנוכח הנסיבות, בהן הסתמכות הנתבע על שתיקת העירייה והעובדה שמדובר בקורת הגג של משפחתו, קבע שהנתבע אכן זכאי לפיצוי כספי על השקעותיו במקרקעין, כתנאי לפינוי.

 

עוד ציין השופט כי אין להתעלם מכך שהעירייה חתמה על הסכם פשרה עם תושב נוסף במקום, גם הוא פולש, שפונה מהאזור תמורת פיצוי של 1.1 מיליון דולר ואין מקום לנהוג באופן שונה בנתבע.

 

בשאלת גובה הפיצויים, דחה השופט את טענת הנתבע לפיה גם הוא זכאי לפיצוי דומה, שכן יש לבדוק כל מקרה לגופו, בהתאם לנסיבות לגובה ההשקעות וכיוצא באלה. השופט סבר שבהתחשב בכך, הנתבע זכאי לפיצוי של 780 אלף שקל תמורת הפינוי, שיתבצע תוך 90 יום מפסק הדין. לא נפסקו הוצאות.

 

ב"כ התובעת: עו"ד אבי אסיאו, עו"ד אמיר דר

 

ב"כ הנתבע: עו"ד מוטי קניאל, עו"ד איריס שלו

 

לפסק הדין המלא - לחץ כאן 

 

* עו"ד יואב בלומוביץ' ממשרד בלומוביץ'-בן יצחק עוסק בדיני מקרקעין

 

** הכותב לא ייצג בתיק.

 

*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

 

המאמר באדיבות אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

בטל שלח
    לכל התגובות
    x