$
בארץ

המבקר יפרסם את דו"ח הביקורת עד תום תקופת שימוע הגז

יוסף שפירא יגיש את הדו"ח המיוחד שהכין על התנהלות המדינה בנוגע למשק הגז הטבעי עד 21 ביולי. אתמול ביקש המבקר מהממשלה להמתין עם החלטתה בנושא מתווה הגז עד אחרי פרסום דו"ח הביקורת

שאול אמסטרדמסקי וליאור גוטמן 21:0101.07.15

מבקר המדינה יוסף שפירא מתכוון לפרסם עד תום תקופת שימוע הגז - כלומר, עד 21 ביולי - את הדו"ח המיוחד שהכין על התנהלות המדינה בנוגע למשק הגז הטבעי.

 

 

המבקר שלח אתמול מכתב לשר האנרגיה יובל שטייניץ ובו ביקש שהממשלה תמתין עם החלטתה בנושא מתווה הגז עד אחרי פרסום דו"ח מבקר המדינה על משק הגז. טיוטת הדו"ח אמורה להיות מוכנה עוד השבוע.

 

במקור, הדו"ח היה אמור לעסוק בעיקר בפעילות משרד האנרגיה בתחום חלוקת הרישיונות לחיפוש גז ובמעקב אחרי עמידה בהוראות הרישיונות והחזקות שניתנו למחפשים. עם זאת, לאור ההתפתחויות האחרונות והמשא ומתן של המדינה עם חברות הגז וההגעה למתווה שנמצא כעת בשימוע ציבורי, הוחלט במשרד המבקר להרחיב את תחולת הדוח כך שתהיה רלוונטית גם לעניין גיבוש מתווה הגז.

 

באופן חריג מאוד המבקר שלח למבוקרים את טיוטת הדו"ח ודרש מהם להגיב בתוך שבוע ימים בלבד. זאת על מנת שהדו"ח הסופי יוכל להתפרסם עד תום תקופת השימוע, כלומר עוד לפני החלטת הממשלה הסופית בעניין. לרוב, מבקר המדינה מעניק מספר שבועות אם לא יותר מזה לגופים המבוקרים על מנת שיוכלו להגיב לדו"חות הביקורת, ולעיתים יש אפילו יותר מסבב תגובות אחד. הפעם, החליט המבקר לחרוג ממנהגו בשל דחיפות העניין ורצונו לפרסם דו"ח רלוונטי לפני קבלת ההחלטה.

 

המבוקרים הם - שר האנרגיה הקודמים עוזי לנדאו וסילבן שלום, שר האנרגיה הנוכחי יובל שטייניץ, אגף התקציבים במשרד האוצר, המועצה הלאומית לכלכלה בראשות פרופ׳ יוג׳ין קנדל, הממונה על ההגבלים העסקיים פרופ׳ דיויד גילה וכן משרד המשפטים שליווה את תהליך גיבוש מתווה הגז.

 

עוזי לנדאו, לשעבר שר האנרגיה עוזי לנדאו, לשעבר שר האנרגיה צילום: אוראל כהן

 

לפני כחודש חשף "כלכליסט" שמבקר המדינה שפירא בודק בין השאר את רישיונות ההפקה ("שטרי החזקה") של מאגר לווייתן, הליך ומודע הנפקתם וההליך הציבורי שליווה את הנושא. עוד בדק המבקר את מועד הנפקת שטחי החזקה ואת מועד הנפקת טיוטית ההסדר הכובל של הממונה על ההגבלים המתפטר דיויד גילה. שטרי החזקה וגם טיוטת הפטור מההסדר הכובל שניתן במזנו לדלק ונובל אנרג'י כלל רק מכירה של מאגרי הגז הקטנים כריש ותנין (ועוד כ-5% מנפח לווייתן). אלו ניתנו לדלק ונובל פחות מיממה בטרם חברת וודסייד האוסטרלית הייתה אמורה לחתום על הסכם רכישה של 25% ממאגר לווייתן בעבור 2.7 מיליארד דולר. לימים נשמעה ביקורת ציבורית שהרגולציה פעלה לשרת את בעלי מאגר לווייתן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x