$
בארץ

בעקבות המדד: עלייה קלה באינפלציה הצפויה ל-1.1%

ההערכה היא שהעלייה הקלה באינפלציה הצפויה, יחד עם המדד החיובי של חודש מרץ, תומכים בהשארת הריבית לחודש מאי ללא שינוי, בנקודת השפל של 0.1%

אמנון אטד 13:1119.04.15

בעקבות העלייה שנרשמה במדד מרץ (0.3%) נרשמה עלייה קלה גם בשיעור האינפלציה הצפויה. בארבעת הימים שעברו מאז פרסום מדד החודש שעבר עלתה האינפלציה הצפויה במשק ל-12 החודשים הבאים ב-0.1%, וכעת היא מסתכמת ב-1.1%. זאת למרות העובדה שהאינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד מרץ 2015 לעומת מדד מרץ 2014), נותרה בחודש שעבר ללא שינוי, והיא ממשיכה להיות שלילית בשיעור של מינוס 1%.

את האינפלציה הצפויה מחשבים כלכלני בנק ישראל כממוצע ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק. ההסבר לעלייה באינפלציה הצפויה למרות שהאינפלציה בפועל ממשיכה להיות שלילית הוא שאנליסטים אלה מעריכים שהאינפלציה השלילית של החודשים האחרונים נבעה מגורמים חד-פעמיים, כמו הירידות במחירי הנפט בעולם וההוזלות היזומות במחירי החשמל והמים בארץ. להערכתם, גורמים אלה מיצו את השפעתם על המדד, ובחודשים הבאים צפויה כבר סדרה של מדדים חיוביים.

 

ההערכה למדדים החיוביים שצפויים בחודשים הקרובים תואמת גם את תחזית חטיבת המחקר של בנק ישראל, לפיה האינפלציה בפועל צפויה לשוב ולהתכנס במהלך השנה הקרובה אל תוך תחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%).

 

שקלים שקלים צילום: בלומברג

 

מהנתונים החודשיים שמפרסם היום (א') בנק ישראל מתברר עוד כי על פי שיטת החישוב הנוספת של הבנק, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב הממשלתיות, נרשמה לאחרונה באינפלציה הצפויה דווקא ירידה של 0.2%, וכעת היא מסתכמת ב-0.5% בלבד.

 

ההערכה היא שהעלייה הקלה באינפלציה הצפויה, יחד עם המדד החיובי של חודש מרץ, תומכים בהשארת הריבית לחודש מאי ללא שינוי, בנקודת השפל של 0.1%. האינפלציה בפועל ממשיכה אומנם כאמור להימצא מתחת לגבול התחתון של יעד האינפלציה השנתי, אולם ההערכה היא שהאינפלציה תשוב אל תוך תחום היעד במהלך השנה הקרובה גם ללא נקיטת מהלכים דרסטיים מצד בנק ישראל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x