$
חדשות נדל

דיירי הולילנד: "אנו משלמים את המחיר על הפרשה שאיננו קשורים אליה"

250 דיירים בפרויקט המפורסם הגישו התנגדות לוועדה המחוזית בטענה כי זו תהפוך את המתחם משכונה קטנה ויוקרתית לשכונה "פתוחה" לכלל תושבי העיר; גם חברת הולילנד הגישה התנגדות

דותן לוי 15:0509.11.14

כ-250 דיירי הולילנד מתנגדים לתוכנית המתאר החדשה שיוזמת הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז ירושלים בטענה כי זו תהפוך את המתחם משכונה קטנה ויוקרתית לשכונה "פתוחה" לכלל תושבי העיר ובעקבות זאת איכות חייהם תפגע וכך גם ערך הדירות שבבעלותם. לטענתם, למרות שאין להם כל קשר לפרשת השחיתות, הם משלמים את המחיר בפועל.

 

  

את טענותיהם שטחו יותר מ-250 מדיירי השכונה בהתנגדות שהגישו לתוכנית החדשה באמצעות עורכי הדין אלי וילצ'יק ומירב ברנע ממשרד כהן וילצ'יק קמחי ושות'.

 

בהתנגדות טוענים בעלי הדירות במתחם, כי כאשר רכשו את דירותיהם עשו זאת בין היתר על סמך תוכנית מאושרת שהבטיחה מתחם מגורים סגור הכולל 17 בניינים למלונאות ולמגורים. "המתנגדים רכשו את דירותיהם בהסתמך על המצב התכנוני התקף, בו מתחם הולילנד הינו יחידה תכנונית סגורה המהווה שכונת מגורים אקסלוסיבית, שקטה ומבודדת", לשון ההתנגדות.

  

לטענת הדיירים, החלטת הוועדה המחוזית לבטל 4 מגרשים המיועדים למגורים וטרם נבנו לטובת שטחים ציבוריים פתוחים ולטובת מבני ציבור תיצור מצב שבו השכונה שאמורה הייתה להיות סגורה רק לדיירים תהפוך לשכונה פתוחה ואף פתוחה מידי. "במצב המוצע, למרות הקטנה ניכרת של שטחי המגורים במתחם, ישנה תוספת גדולה של שטחים 'חומים', שברור כבר מדברי ההסבר של התוכנית שהם אמורים לשרת את תושבי השכונות הסמוכות דווקא והכל תוך שינוי קיצוני באופי המתחם, תוך פגיעה קשה ובלתי מידתית במתנגדים ובקניינם", נכתב בהתנגדות.

 

פרויקט הולילנד (ארכיון) פרויקט הולילנד (ארכיון) צילום: אלכס קולומויסקי

 

הדיירים טוענים, כי יש לבטל את התוכנית, שכן היא נולדה משיקולים זרים ולא ממניע תכנוני. השיקול האמיתי היחיד מאחורי התוכנית הוא ניסיון להתנער מפרשית הולילנד, וזאת למרות שמי שאישר את התוכנית הקיימת, היא הוועדה המחוזית.

  

בכתב ההתנגדות, הנתמך בחוות דעת מקצועיות, מציינים הדיירים כי התוכנית מציפה את המתחם במבני ציבור, מבלי שבכלל יש צורך במבני ציבור ומבלי שמבני הציבור הללו יוגדרו על ידי הוועדה המחוזית מראש. זאת, למרות שרק לפני מספר חודשים אותה ועדה מחוזית הקפיאה תוכנית שקידמה הוועדה המקומית בקריית יובל למכינה הצבאית, בשל היעדר פרוגרמה ובחינה של צרכי ציבור. אלא שבמקרה של הולילנד, טוענים הדיירים, המטרה מקדשת את האמצעים, וכדי לפגוע בתכנון הקיים מתכננת הוועדה המחוזית שטחי ציבור מבלי לקבוע את השימוש בהם וללא תוכנית מפורטת.

 

כמו כן אומרים הדיירים, שבעוד שהתוכנית המוצעת מציעה לבטל את בנייני המגורים ששייכים ליזמים שהורשעו בפרשת הולילנד ולקבוע במקומם מבני ציבור, הרי שלגבי הבניינים של רמי לוי שלא היה קשור לפרשיית הולילנד, מציעה התוכנית להוסיף זכויות וקומות. כל זה, לטענתם, מוכיח כי כל מטרת התוכנית היא הענשת היזמים על חשבון הדיירים ואין כל שיקול תכנוני אמיתי מאחריה.

 

במסגרת ההתנגדות מציגים הדיירים את הפגמים הרבים שבתוכנית, שמעידים שהיא נערכה בחיפזון וללא חשיבה תכנונית אמיתית בבסיסה. הדיירים טוענים, כי אישור התוכנית יגרור תביעות פיצויים רבות בערכים גבוהים, הנאמדים במאות מליוני שקלים, שיושתו על הקופה הציבורית.

 

הולילנד: "ערכו לנו משפט שדה"

 

במקביל להתנגדות הדיירים, הגישה התנגדות גם חברת הולילנד פארק, שבשליטת, פולאר השקעות (60%), קרדן נדל"ן (30%) ובנק לאומי (10%). לטענת החברה, מוסדות התכנון ערכו לה משפט שדה, חרצו את דינה והחלו להוציא לפועל את גזר הדין באמצעות הליכי תכנון שנועדו לשלול את זכויותיה הקנייניות והתכנוניות של המתנגדת. "מוסדות התכנון פועלים מתוך שיקולים זרים של ענישה ונקמה שמוכתבים על-ידי המשנה ליועץ המשפטי לממשלה ופרקליטות המדינה, שהורו להם לשלול את זכויותיה של המתנגדת", לשון ההתנגדות שהוגשה על ידי עוה"ד אבי פורטן ואבי שפרמן ממשרד אגמון רוזנברג הכהן ושות'.

 

"כתב התנגדות זה עוסק בתוכנית מתאר מקומית שהינה פרי מובהק של ניצול כח שלטוני לרעה. בכך, מעוולים מוסדות התכנון בשניים: (1) ענישה ללא משפט; (2) שימוש בהליכי תכנון ככלי עונשי", לשון ההתנגדות.

 

עוד טענה החברה בהתנגדותה כי שלילת זכויותיה במתחם עלולה להוביל לקריסתה הכלכלית, מאחר שהעלויות של רכישת הקרקע וקידום הבנייה בה נאמדות במאות מיליוני שקלים. עוד נטען בהתנגדות כי בניגוד לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שניהל הליך מלא של שמיעת ראיות וחקירות, והגיע למסקנה כי לא הוכחה כל טובת הנאה תכנונית, פרקליטות המדינה והוועדה המחוזית כבר מזמן חרצו את דינה של המתנגדת, והן משתמשות בהליך התכנוני ככלי עונשי.

 

"למעשה, פרקליטות המדינה והמשנה ליועץ המשפטי לממשלה 'ירו את החץ', והוועדה המחוזית סימנה את העיגולים מסביבו, באמצעות מתן הצדקות 'תכנוניות' בדיעבד, לביטול כל זכויותיה של המתנגדת במתחם הולילנד", נכתב בהתנגדות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x