$
בארץ

ארה"ב הציעה הפסקת אש מיום א' לשבוע - והירי למרכז התחדש

מטחים לשרון ולגוש דן: רקטות יורטו, אחת נפלה בשטח פתוח. נזק לבניין באשקלון

ynet 12:1625.07.14

ארצות הברית הזהירה כי מזכיר המדינה ג'ון קרי "לא יישאר במזרח התיכון לנצח" - וכעת היא מציגה את מתווה קרי לסיום הלחימה בעזה. גורם אמריקאי אמר היום (שישי) לעיתון "ניו יורק טיימס" שקרי הציע שני שלבים להפסקת הלחימה ברצועת עזה, שתחילתם בהפסקת אש החל מיום ראשון למשך שבוע. אבל בזמן שבעולם מקווים להפסקת אש, חמאס שוב משגר רקטות למרכז. אזעקות נשמעו גם בשפלה ובגוש דן.

 

אזעקות נשמעו בכפר סבא, ברעננה ובערים נוספות בשרון, ולאחר מכן נשמעו הדי פיצוצים. אחת הרקטות יורטה, אחרת התפוצצה בשטח פתוח בשרון. במקביל, יורטו ארבע רקטות באזור אשקלון בשני מטחים, ואחרת נפלה בשטח פתוח. נזק נגרם לבניין באשקלון מנפילת רסיס, וצוותי מד"א מטפלים בחמישה נפגעי חרדה. הירי אירע לאחר לילה שקט יחסית, שבמהלכו שוגרה רקטה אחת לעוטף עזה. חמאס קיבל על עצמו אחריות על ירי שתי רקטות לכיוון תל אביב, פג'ר 5 ו-M75, על ירי חמש רקטות גראד לעבר אשקלון ועל ירי שלוש רקטות M75 לנתב"ג..

 

 

כיפת ברזל בפעולה כיפת ברזל בפעולה צילום: איי אף פי

 

לדברי הגורם, ברגע שהפסקת האש הזמנית תיכנס לתוקף, גורמים ישראלים ופלסטינים וכן נציגים מהעולם יחלו במשא ומתן על עזה בהיבטים ביטחוניים, כלכליים ופוליטיים. עוד לדבריו, אחת המחלוקות היא סביב רצון ישראל להשאיר חיילים בעזה בזמן הפסקת האש.

 

לדברי הגורם, ברגע שהפסקת האש הזמנית תיכנס לתוקף, גורמים ישראלים ופלסטינים וכן נציגים מהעולם יחלו במשא ומתן על עזה בהיבטים ביטחוניים, כלכליים ופוליטיים. עוד לדבריו, אחת המחלוקות היא סביב רצון ישראל להשאיר חיילים בעזה בזמן הפסקת האש.

 

קרי ערך כמה שיחות טלפון מקהיר, בין השאר עם נשיא ארצות הברית ברק אובמה, עם שר החוץ של קטאר, חאלד אל-עטייה, ועם שר החוץ של טורקיה, אחמד דבוטאולו. בנוסף הוא נפגש עם בכירים בממשל המצרי.

 

גורם בכיר בחמאס אמר לעיתון: "האתגר האמיתי של הפסקת האש הוא הפעלת המעברים ובכללם מעבר רפיח. אף אחד לא העלה על הפרק את נושא ההתפרקות חמאס מנשק". בעיתון נטען: "המהלך הבינלאומי והערבי עשוי להביא להסכם רגיעה בקרוב. ההסכם מהווה למעשה פשרה בין הסירוב של מצרים לתקן את יוזמתה לבין ההתעקשות של חמאס למלא את דרישותיה לפני הפסקת האש". לפי העיתון, "אם תגובש הסכמה על הנוסח הבא, ניתן להניח כי מי שיחתום על ההסכם זו הרשות הפלסטינית או ממשלת האחדות הלאומית".

 

בינתיים הכחישו גורמים טורקים שיש מגעים ישירים בין ישראל לטורקיה בעניין הפסקת האש. עם זאת, בעיתון ציטטו את דבוטאולו: "אין דרך להבטיח את קבלתו של הסיוע ההומניטרי והעברתו לעזה חוץ מלהיות בקשר עם ישראל ומצרים".

 

גורמים בטורקיה ששוחחו עם "א-שרק אל-אווסט" טענו כי באנקרה הוקם חדר מצב שמשתתפים בו גם נציגים של חמאס. הם טענו גם שקטאר נמצאת במגעים ישירים עם ישראל בעניין המשבר הנוכחי. עם זאת, סגן שר החוץ של קטאר, שייח מג'ד בן עבד א-רחמן אל תאני, הכחיש זאת והבהיר כי הם רק מעבירים מסרים.

 

בנוסף דחה סגן השר את ההאשמות שהפנה נשיא המדינה היוצא, שמעון פרס, ולפיהן קטאר הפכה למממנת הגדולה ביותר של הטרור בעולם: "אין שום היבט של טרור בהעברת דרישות העם הפלסטיני לקהילה הבינ"ל על-ידי קטאר. הטרור הוא ההפצצה המתמשכת של האזרחים זה כמה ימים, הפצצת ילדים ובתי ספר. לקטאר אין חלק בזה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x