$
משפט

גולן טלקום לבג"ץ: "ללא רשת עצמאית לא מתקיימת תחרות"

חברת הסלולר מבקשת מבית המשפט להאריך את הפטור מהיתר בנייה בהקמת אנטנות קטנות, אולם הטיעון שלה מפתיע מאחר שהיא חתמה על הסכם שיתוף רשתות שיהפוך אותה לחסרת רשת עצמאית

אופיר דור 13:0329.01.14

"עד היום הגישה גולן טלקום 170 בקשות להיתרי בנייה לאתרים סלולריים, מתוכן התקבלו כ-20 בקשות בלבד (דהיינו, קצת יותר מ-10%), 15 בקשות נדחו וכל היתר פשוט 'תקועות' במערכת", כך כתב בא כוח חברת התקשורת גולן טלקום, עו"ד גד מינא ממשרד גד מינא ושות', בתשובה לבג"ץ.

התשובה ניתנה במסגרת עתירה הדנה בדרישה לאסור על חברות הסלולר להקים "מתקני גישה" (אנטנות סלולריות קטנות המוצבות באזורים עירוניים) ללא קבלת היתר בנייה מהרשות המקומית. עד 2010 יכלו כל חברות הסלולר להקים מתקני גישה ללא היתר בנייה, אולם בעקבות הגשת העתירה הוציא בג"ץ צו ביניים המבטל את הפטור מהיתר.

 

אנטנה סלולרית. "הגשת בקשת היתר בנייה לכל מתקן גישה יהפוך התהליך לבלתי אפשרי" אנטנה סלולרית. "הגשת בקשת היתר בנייה לכל מתקן גישה יהפוך התהליך לבלתי אפשרי" צילום: בלומברג

 

ואולם בית המשפט מאפשר לחברות הסלולר החדשות, גולן טלקום ו-HOT mobile, להמשיך ליהנות מפטור מהיתר בנייה, אך כעת תומכת המדינה בביטול הפטור עד אשר יחוקקו תקנות מפורטות המגדירות את הנושא של מתקני גישה.

 

בתשובתה מנסה גולן טלקום להסביר כי אם תצטרך לקבל היתר בנייה על כל מתקן גישה, יהפוך כל התהליך לבלתי אפשרי. לדברי החברה, הוועדות המקומיות עברו "התמקצעות" במתן סיבות לסרב להיתר בנייה ובעיכוב ההליכים בבקשות.

 

גולן תוקפת גם את המדינה על כך שהיא מעכבת את קביעת התקנות שיעגנו את נושא מתקני הגישה כיוון ששר התקשורת גלעד ארדן ושר הפני

ם גדעון סער לא מגיעים להסכמות בנוגע אליהם. "המדינה אינה יכולה לגלגל את מחדליה לחברות הסלולר. אם סבורה המדינה שיש לקבוע תנאים לפטור, תתכבד ותעשה כן. גולן טלקום לא מונעת זאת מהמדינה ואף לא מי מהמפעילים האחרים".

 

גולן מסבירה עוד כי ללא אפשרות להמשיך ולהקים מתקני גישה היא לא תוכל לעמוד בתנאי הרישיון, המחייבים אותה לסיים את פרישת הרשת תוך שבע שנים. "ללא רשת עצמאית לא תוכל להתקיים תחרות", נכתב בעתירה. משפט מפתיע לאור העובדה שגולן חתמה על הסכם שיתוף רשתות עם סלקום ופלאפון, שבעצם יהפוך אותה לחסרת רשת עצמאית.

 

גולן מסבירה כי היא במיוחד נמצאת בעמדת נחיתות. "נכון לסוף אוקטובר 2013 לסלקום יש 2,324 אתרים פעילים (כולל מתקני גישה), לפרטנר 2,647 אתרים, לפלאפון 2,407 אתרים ול-HOT 1,467 מתקנים, ואילו לגולן טלקום 706 אתרים פעילים בלבד. היינו, לכל אחת מחברות הסלולר הוותיקות יש בערך פי 3.5 מאשר לגולן טלקום והיא צריכה לפרוש רשת עצמאית בתנאים שווים לחלוטין לאלו שהיו קיימים בזמן שהחברות הוותיקות פרסו את הרשתות שלהן", נכתב בעתירה.

 

עוד מידע מעניין שחושפת גולן בעתירה הוא כי "כ-10%-20% ממתקני הגישה הפעילים 'נופלים' בתוך שנתיים, וזאת לאור לחץ שמופעל על בעלי הנכסים שהשכירו לגולן טלקום את האתר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x