$
מוסף 21.03.2013

תגובת תאגיד המיחזור אל"ה: "לא היתה לנו ברירה אלא לתבוע"

לשון התגובה: "דניאל מורגנשטרן חצה את הגבול בין ביקורת בונה להוצאת דיבה שעלולה לפגוע באמון הציבור, שנרכש בעמל רב ובהשקעות אדירות. מורגנשטרן הוזהר אינסוף פעמים ואף נדרש לפרסם התנצלויות פומביות"

אמיר זיו 09:1121.03.13

"תאגיד המיחזור אל"ה הוא סיפור הצלחה, בכל קנה מידה, הפועל ללא מטרת רווח כשהחינוך למיחזור נר לרגליו. התאגיד מקפיד להתאים את כל מהלכיו להחלטות המחוקק ועומד בכל היעדים שהחוק מחייב אותו. תאגיד אל"ה בראשות נחמה רונן הוא הגוף הראשון והיחיד בישראל שכל מטרתו היא מיחזור ושמירה על ניקיון הסביבה, והוא מסמן את מהפכת המיחזור שעוברת על ישראל. התאגיד רושם לעצמו הישג חסר תקדים הכולל שינוי בהתנהגות החברתית־סביבתית של דור שלם, כתוצאה מכך שונו פני המדינה בהיבט הסביבתי.

 

התאגיד פועל כמשק כספים סגור, כאשר כל כספי הפיקדון משמשים לאיסוף המכלים, למיחזורם ולהסברה. עד היום נאספו על ידי התאגיד 5 מיליארד מכלים שמנעו הטמנה של יותר מחצי מיליון טונות פלסטיק שבעבר נטמנו וזיהמו את הקרקע. מדובר בסיפור הצלחה בקנה מידה עולמי, שהובילה בסופו של דבר לחוק האריזות שעושה בחודשים האחרונים את צעדיו הראשונים ומציב את ישראל בשורה הראשונה עם מדינות מתקדמות בעולם.

 

נחמה רונן, יו"ר תאגיד המיחזור נחמה רונן, יו"ר תאגיד המיחזור צילום: יוני רייף

 

"לאורך כל שנות התאגיד הוא חשוף לביקורת וזו תורמת לעתים לשינוי תהליכים ושיפורם. לצערנו, דניאל מורגנשטרן חצה את הגבול בין ביקורת בונה להוצאת דיבה שעלולה לפגוע באמון הציבור, שנרכש בעמל רב ובהשקעות אדירות. מורגנשטרן הוזהר אינסוף פעמים ואף נדרש לפרסם התנצלויות פומביות. השאלה אם ראוי שארגון כמו תאגיד אל"ה יפעיל הליכים משפטיים נגד פרט המגדיר את עצמו פעיל סביבתי היא שאלה לגיטימית, אך באותה מידה אפשר לשאול איפה עובר הגבול בין ביקורת לבין דברי שקר ובלע הגורמים לנזק בלתי הפיך ומשפיעים על רצון הציבור לשתף פעולה באופן וולונטרי. בחרנו בהליך משפטי מחוסר ברירה לאחר שנוכחנו בפעילות ההרסנית של מורגנשטרן ולאחר שכל הניסיונות האחרים להגיע עמו להבנות עלו על שרטון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x