$
בארץ

ועדת העבודה והרווחה תומכת בדרישות הפנסיה של מטפלות התמ"ת

2,700 המטפלות דורשות הסדר פנסיה על פי צו ההרחבה הפנסיוני: "האחריות היא על כתפי משרד התמ"ת. לא נסכים לקבל הסדר פנסיה הנגבה מכיסם של ההורים"

טל ליטמן 15:0401.08.11

ועדת העבודה והרווחה של הכנסת דנה היום (ב') בדרישתו של איגוד מטפלות משפחתוני התמ"ת להפרשות פנסיה הוגנות.

 

בדיון, מיוזמתם של חברי הכנסת עפו אגבריה (חד"ש) ואורית זוארץ (קדימה) הסכימו חברי הוועדה כי על התמ"ת לדאוג ל-2,700 המטפלות להסדר פנסיה על פי צו ההרחבה הפנסיוני.

כל זאת, למרות שמשרד התמ"ת לא מכיר במטפלות כעובדות.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, הבטיח כי ייפגש בקרוב עם שר התמ"ת שלום שמחון לפגישה בנושא ויגיש את תגובת השר לח"כים המלווים את המאבק: זוארץ, אגבריה, זהבה גלאון ואילן גילאון אורלי לוי ודב חנין ולאיגוד המשפחתונים. עוד הוסכם כי על המדינה לממן את התוספת לתעריף ולא על ההורים.

 

"כמי שנאבקות כבר שלוש שנים, ברור לנו כי המאבק לא תם", אמרה עליזה ידעי מראשי איגוד המשפחתונים, "אך הדיון בוועדה מבהיר, כי אנחנו אולי לא שכירות ולא עצמאיות, אבל כבר לא שקופות. האחריות היא על כתפי משרד התמ"ת. לא נסכים לקבל הסדר פנסיה הנגבה מכיסם של ההורים".

 

אתמול הפגינו עשרות מטפלות בתל אביב (במאהל המחאה בלוינסקי) ובבאר שבע תחת הסיסמה "לא שכירות לא עצמאיות - כבולות לתמ"ת". באיגוד שוקלים להמשיך במחאה אם יסרב התמ"ת להצעותיהן. 

 

כ-2,700 מטפלות מפעילות את המשפחתונים המקיפים כ-14,000 ילדים. מרבית המשפחתונים פועלים באזורי פריפריה ונותנים מענה חשוב למשפחות רווחה: פעילות המשפחתונים מסובסדת ע"י המדינה בהתאם ליכולתם הכלכלית של ההורים. כך מובטח כי הילדים ימצאו במסגרת מפוקחת ומקצועית ושני ההורים יוכלו לצאת לעבוד.

 

ואולם, תחת פיקוח משרד התמ"ת מצבן הכלכלי של מטפלות רבות לא עולה על מצבה של משפחת רווחה: כחלק מפיקוח התמ"ת מחויבות המטפלות לממן מכיסן הכול: החל מהשתלמויות וכלה בשיפוץ הבית עפ"י הסטנדרטים של משרד התמ"ת.כך מתפרנסות אלפי המטפלות ממשכורת ממוצעת של 3,800 שקלים. בנוסף, בניגוד לעצמאיים, הן אינן יכולות לקחת חופשה עפ"י בחירתן או אף להיות זכאיות לשבת ימי אבל (שבעה). מטפלת שתסרב, תישלל ממנה האפשרות לעבוד בפיקוח התמ"ת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x