$
מוסף 2.12.10

כל הכבוד למדינת ישראל

רוביני: "הבנק המרכזי פעל נכון כשהתחיל להעלות את שיעורי הריבית כדי למנוע אינפלציה, כך שהכלכלה נראית די איתנה"

אורי פסובסקי 10:3902.12.10

בתמונת העולם הקודרת שמצייר רוביני יש גם נקודות אור, ואחת מהן היא ישראל. "היא נראית כמו שוק מתפתח מבחינת הצמיחה שלה: גם פוטנציאל הצמיחה וגם הצמיחה בפועל גבוהים, וההתאוששות היתה חזקה. הבנק המרכזי פעל נכון כשהתחיל להעלות את שיעורי הריבית כדי למנוע אינפלציה, כך שהכלכלה

נראית די איתנה. מובן שכמו בכל מדינה יש נושאים שצריך לטפל בהם בטווח הארוך - מיומנות כוח העבודה, הגברת הגמישות ושיפור היצרנות, אבל בסך הכל הכלכלה חזקה.

 

"גם המנהיגות הכלכלית בישראל מוצלחת, מבחינת המדיניות המוניטרית. היא צריכה להתמודד עם האתגרים שעומדים לפני השווקים המתפתחים היום. יש 'ים של נזילות' שמחפש לקנות נכסים, ובגלל הריביות הנמוכות בארצות הברית, מערב אירופה ויפן, הכסף זורם לשווקים המתפתחים או למדינות חזקות כמו ישראל. השאלה היא כמה לתת למטבע שלך להתחזק. האם אתה נותן לו להתחזק ברמה כזאת שתפגע בתחרותיות שלך ותאיים על היצוא? יש הרבה צעדים שאפשר לנקוט, ואני חושב שבנק ישראל החליט בצדק להתערב באגרסיביות בשוק ולמנוע התחזקות יתר של השקל. אני חושב שזה היה הדבר הנכון לעשות".

 

אילו סטנלי פישר היה נגיד בנק מרכזי במדינה גדולה, העולם לא היה עובר על ההתערבות שלו בשער המטבע בשתיקה.

"יש מדינות הרבה יותר גדולות שעשו דברים דומים. סין, ברזיל והודו עשו את זה. וזה גם עניין של דרגה. השקל הרי יוסף, שלא כמו בסין, שם המטבע מוחזק ברמה ספציפית. יש איזון בין לתת למטבע להתחזק באופן חופשי ולהסתכן בהתחזקות יתר, לבין לקנות כל כך הרבה דולרים עד שהמטבע לא מתחזק בכלל. ישראל נמצאת באמצע, בין שני הקצוות".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x