$
בארץ

בלעדי ל"כלכליסט": עסקת הפלסטיק הענקית של מוזי ורטהיים התפוצצה

העסקה למכירת יצרנית הפלסטיק אמרז לקרגל נקלעה בשבועות האחרונים לקשיים מהותיים. הסיבה: רצונה של אמרז להבטיח כי קוקה־קולה - אחת מבעלי מניותיה - תמשיך לרכוש ממנה בקבוקי פלסטיק גם לאחר השלמתה של העסקה

נעמה סיקולר 06:5524.11.10

אקזיט הפלסטיק הענק של שלומי פוגל ומוזי ורטהיים פוצץ בשלב זה. ל"כלכליסט" נודע כי בשבועות האחרונים נקלעה העסקה למכירת יצרנית הפלסטיק אמרז של השניים לקרגל לקשיים מהותיים. הסיבה: רצונה של אמרז להבטיח כי קוקה קולה – מבעלות החברה – תמשיך לרכוש ממנה בקבוקי פלסטיק, גם לאחר השלמתה של העסקה. על רקע זה, עלולה העסקה בין הצדדים להתבטל.

 

הבוקר אישרה קרגל לבורסה את הפרטים ודיווחה על הפסקת המו"מ וביטול מזכר הבנות לרכישת אמרז.

 

ביוני האחרון חשף "כלכליסט" את העסקה הנרקמת בין קרגל לבין אמרז, יצרנית אריזות הפלסטיק הגדולה שבשליטת פוגל (50%) והחברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה־קולה) של מוזי ורטהיים (20%). קרגל היתה אמורה לשלם תמורת אמרז 275 מיליון שקל, בנוסף ל־200 מיליון שקל שהיתה אמורה אמרז לחלק כדיבידנד במועד החתימה. על פי התוכנית, העסקה היתה אמורה להיות מושלמת עד סוף השנה הנוכחית.

 

ואולם, בשבועות האחרונים נקלעה העסקה לקשיים חמורים הנובעים, על פי הערכות, מרצונה של אמרז להבטיח כי קוקה־קולה, מבעלות החברה ואחד מלקוחותיה החשובים, תמשיך לרכוש מאמרז בקבוקי פלסטיק גם לאחר שתמכור את אחזקותיה בה. על רקע זה נבחנה לאחרונה אפשרות שקוקה־קולה תמשיך להחזיק במניותיה באמרז. לחלופין, נבחנו מודלים אחרים שיבטיחו את ההתקשרות העתידית בין אמרז לקוקה־קולה, אולם הדבר דרש התאמות מסוימות במחיר - גם כלפי בעלי המניות האחרים בחברה. על פי הערכות שונות, אי־הסכמה בין בעלי המניות באמרז לבין עצמם סביב נושאים אלה, היא שמאיימת על השלמתה של העסקה.

 

אמרז מתמחה בייצור אריזות פלסטיק למוצרי מזון ובקבוקי פלסטיק למשקאות, ומייצרת גם אריזות לחומרי ניקוי, יריעות לתעשייה ולחקלאות, אריזות לחומרים כימיים ושפופרות. לחברה שני מפעלים, בראשון לציון ובאשדוד, ומפעל נוסף ברומניה, והיא מעסיקה יותר מ־500 עובדים.

מחזור המכירות שלה מוערך ביותר מ־400 מיליון דולר בשנה. האריזות שהיא מייצרת נמצאות בכל בית בישראל, ושורת הלקוחות שלה כוללת את קוקה־קולה, פפסי, נסטלה, יוניליוור, דנונה, יופלה, איקאה, כתר פלסטיק, יפאורה־תבורי, פריגת, מי עדן, נביעות, אסם, עלית, תנובה, שטראוס ועוד רבים אחרים.

 

המהלך לרכישת אמרז הוא חלק מאסטרטגיית המיזוגים והרכישות של קרגל בדרך להפיכתה לחברת ענק בתחום האריזות. קרגל מתמחה בשני תחומים עיקריים: ייצור לוחות קרטון וייצור אריזות פלסטיק. בחמש השנים האחרונות ביצעה החברה שורת עסקאות במאות מיליוני שקלים.

 

בעלת המניות הגדולה בקרגל היא סי.אי.קרטון (54.7%), שבין בעליה נמצאים: ניר דור, בעבר מנכ"ל מי עדן וכיום יו"ר הדירקטוריון של קרגל; עמירם לוינברג ואחיו יהושע לוינברג, וגבי נגר. בעלי מניות נוספים בקרגל הם כלל תעשיות שבשליטת נוחי דנקנר ואבי פישר (26.4%), וקרן סקיי של צביקה יוכמן וניר דגן (15.1%).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x