$
משפט

בלעדי ל"כלכליסט" - אלרום ישלם 10 מיליון שקל לשותפיו לשעבר

פסק הבורר שאושר בשבוע שעבר בבית המשפט מחייב את עו"ד אבי אלרום, השותף לשעבר בפירמה שנהב אלרום קונפורטי שביט, להחזיר 45% מהרווחים של התיקים שלקח איתו. אגב זאת נחשפו המספרים מאחורי הפירמה שהתפרקה לפני שנתיים וגלגלה הכנסה שנתית של 18 מיליון שקל

מארק שון 08:0312.10.10

הליך בוררות שאושר בשבוע שעבר בבית המשפט המחוזי בתל אביב חושף באופן חריג את הנתונים הכספיים של המשרד שהתפרק לפני שנתיים: שנהב אלרום קונפורטי שביט. מדובר במספרים שבדרך כלל סמויים מהעין הציבורית בכל הנוגע למשרדי עורכי דין. מחזור ההכנסות של המשרד היה 18 מיליון שקל, וחלקו של השותף הפורש אבי אלרום היה 60% ממנו. פסק הבוררות קבע כי אלרום ייאלץ לשלם לשותפיו 45% מהרווחים שלו בתיקים שהוא הוציא מהשותפות, מה שמסתכם במספרים בכ־10 מיליון שקל.

 

אלרום. רצה לקבל את התיקים בחינם אלרום. רצה לקבל את התיקים בחינם צילום: בועז אופנהיים

 

המשרד הוקם בשנת 1969 על ידי עורך הדין חיים שנהב, ותחילה התרכז בעיקר בתיקי ביטוח. אבי אלרום הצטרף לפירמה בשנת 1981 והתמחה בביטוח ובנזיקין. לאחר מכן הצטרפו גם ירון שביט (בשנת 1985) ועמוס קונפורטי (הצטרף ב1993) שהתמחו במשפט מסחרי, הייטק וניירות ערך.

 

בדצמבר 2008 הודיעו השותפים במשרד שנהב אלרום קונפורט שביט על פירוקו. אלרום הקים בנפרד משרד העוסק בנזיקין.

 

כעת מתברר כי לאחר כל דברי הפרידה הרשמיים נותרה בין השותפים שאלה אחת פתוחה: כיצד, אם בכלל, יפצה אלרום את שנהב, קונפורטי ושביט על הוצאת 800 תיקים מהשותפות. אלרום סבר כי הוא זכאי לקבל את כל התיקים שטופלו על ידיו בלי שיצטרך לשלם דבר, ואילו שאר השותפים סברו כי עליהם לקבל את חלקם היחסי בשכר הטרחה בגין התיקים. בסוף אותו חודש חתמה הרביעייה על הסכם בוררות והפנו את התיק לרואי החשבון עופר מנירב ואלי גולדשטיין.

 

44 אלף שקל לתיק

 

במרץ 2009 פסקו הבוררים שיש לזכות את שנהב, קונפורטי ושביט ביחס להשקעה בתיקים עד לסיום השותפות. ההכנסה הממוצעת לתיק נקבעה על ידי רואי החשבון על 44 אלף שקל לכל תיק. החישוב שעשו רואי החשבון הוא שסך כל ההכנסה הצפויה בגין כל התיקים הוא 35.2 מיליון שקל (מכפלת 800 התיקים כפול ההכנסה הצפויה מכל תיק), ושיעור ההשקעה של השלושה עד לפירוק השותפות נקבע על 45%. לבסוף, לאחר הפחתת מקדמות ששולמו באותם תיקים נקבע כי החלק המגיע לשנהב, לקונפורטי ולשביט הוא כ־9.36 מיליון שקל. מהסכום הזה הפחיתו הבוררים 450 אלף שקל, חלקו של אלרום בהכנסות מלקוחות מסחריים, וכך הגיעו רואי החשבון לסכום 8.9 מיליון שקל וקבעו כי אלרום ישלם אותם ב־60 תשלומים חודשיים. הסכום יתחלק בין קונפורטי ושביט, שכן שנהב כבר פרש מן המשרד.

 

לאחר מכן נותר עוד סכום אחד להכרעה. כמה ישלם אלרום לשנהב אישית? הסכמי השותפות מינואר 1997 והסכם נוסף שנחתם במרץ 2001 קבעו כי לשנהב יש זכויות עתידיות מרווחי עו"ד אלרום. לפיכך קבעו הבוררים כי שנהב יקבל מיליון שקל נוספים, המהווים עשירית מחלקו של אלרום במחזור ההכנסות של המשרד. מיליון השקלים יפרסו לתשלומים עד 2013.

 

"התבססו על הכנסות במקום על רווחים"

 

באפריל 2009 הגיעו הצדדים לבית המשפט המחוזי בתל אביב. עוה"ד גד טיכו ממשרד כספי הגיש בשם שלושת השותפים לשעבר בקשה לאשר את פסק הבורר, ואיל ו אלרום, באמצעות עוה"ד אבי וינרוט, תקף את פסק הבוררות וטען בין היתר כי הבוררים ערכו את החישוב לפי מחזור ההכנסות הצפויות ולא מהרווחים. טענה נוספת של אלרום היתה כי רואי החשבון חרגו מסמכותם, ופסק הבוררות מחייב אותו למעשה לשלם תשלום כפול: להחזיר לשותפיו את ההשקעה של השותפות בתיקים ובנוסף לשלם להם את רווחיהם הצפויים.

 

השופטת פלפל שאישרה את פסק הבורר הכריעה נגד אלרום, וקבעה כי לבוררים היתה סמכות נרחבת לקבוע את אופן חישוב התשלום. טענות נוספות שהעלה אלרום, ונדחו על ידי השופטת, היו שהבוררים קבעו הפרשי ריבית והצמדה להכנסות העתידיות אף ששותפיו כלל לא דרשו זאת. טענה נוספת שנדחתה על ידי השופטת היתה, כי הבוררים התעלמו מכך שב־135 מהתיקים לא צפויה לו הכנסה, שכן אלו תיקי "הודעות זהירות" - הודעות של מבוטחים כי אירע להם מקרה ביטוחי אף שלא הוגשה נגדם תביעה לביהמ"ש. אלרום ייאלץ לשלם נוסף על 10 מיליון שקל 40 אלף שקל הוצאות המשפט של שותפיו לשעבר.

 

עורכי הדין עמוס קונפורטי, ירון שביט וחיים שנהב העדיפו שלא להתייחס לכתבה. מאלרום נמסר בתגובה: "זאת מחלוקת כספית שהוכרעה, נשקול את צעדינו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x