$
משפט

פסק דין משמעתי חריף נגד ילון הכט

מערכת היחסים העכורה בין עו"ד ילון הכט לשופט עודד מודריק התפוצצה במהלך דיון בפרשת המעילה בהראל בית השקעות. על הכט נגזרו תשעה חודשי השעיה, שיצטרפו להשעיה קודמת של חצי שנה

ענת רואה 10:0122.03.10

ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין החליטה בשבוע שעבר להשעות את עו"ד ילון הכט מהמקצוע לתשעה חודשים. זאת בעקבות תלונת השופט עודד מודריק נגד הכט, ששימש סנגורו של גיא ויסמן המואשם במעילה בהראל בית השקעות.

 

הכט הורשע בשנה האחרונה בשתי עבירות משמעת נוספות: באפריל 2009

נידון להשעיה על תנאי בעקבות תלונת לקוחה כי גבה שכר טרחה אך לא טיפל בעניינה; ובינואר 2010, לאחר שהורשע בגין אי־תשלום על ציוד שרכש מבעל עסק, הופעל עונש ההשעיה על תנאי והכט הושעה לשישה חודשים. נוכח הודעתו של הכט מלפני כמה חודשים על פרישה מעריכת דין יופעלו העונשים רק אם יבקש לחזור ולעסוק במקצוע.

 

פרטים על מערכת היחסים העכורה שהתפתחה בין השופט לסנגור בתיק המעילה בהראל בית השקעות נחשפו ב"כלכליסט" כבר במאי 2008, כחצי שנה לפני שמודריק הגיש את התלונה לוועדת האתיקה. באותו שלב התמודד מודריק עם ביטולי דיונים רבים מצדו של הכט וטען באחת ההזדמנויות: "מדובר בתופעה שאין לה אח ורע במשפט הפלילי בישראל".

 

כמה חודשים לאחר מכן ובעקבות התראות חוזרות ונשנות הגיש מודריק את התלונה, בעקבות דיון שנערך בדצמבר 2008 ובו התרעם הכט על דרישתו שיפסיק לצעוק על עד שנחקר באותה שעה. הכט טען כי העד הוא שפתח בצעקות עליו.

 

לפי המפורט בקובלנה, בשלב מסוים הכט "תלש באופן תיאטרלי את המיקרופון המחובר לדש בגדו" (שכן הדיונים מוקלטים), השליך אותו על ספסל הסנגוריה, ועמד לצאת מהאולם ללא רשות בית המשפט לאחר שהודיע כי הוא לא מתכוון להגיע לישיבות הבאות. לישיבה שנקבעה לימים אחדים לאחר מכן הכט אכן לא הופיע, ובמקום זאת שיגר מכתב זועם למודריק שבו הגדיר את התנהגותו כ"מוזרה", וציין שבבית משפט כזה אינו מתכוון להופיע או לייצג.

 

הכט הואשם בעבירות של היעדר יחס כבוד ופגיעה בביהמ"ש, הפרת חובת נאמנות ומסירות ללקוח, הפרעה לביהמ"ש, מעשים הפוגעים בכבוד המקצוע והתנהגות שאינה הולמת את המקצוע. פסק הדין ניתן על ידי עו"ד אבי אודיז, שישב בראש הרכב ועדת האתיקה, עו"ד שמואל פינקו ועו"ד ארז שניאורסון.

 

אודיז כתב כי עו"ד יכול להיקלע לא אחת למצבי דחק, תסכול ומבוכה בביהמ"ש, הנובעים מכך שהשופט, ורק הוא, מנהל, שולט ומתווה את ההליך המשפטי; אלא שעל עוה"ד לזכור תמיד את תפקידו ואת העובדה כי הוא מקרין ללקוחו את האווירה והמסרים, ובפרט בימים אלה שבהם מצוי המקצוע בצוק העתים. אודיז הגדיר את היעדרותו של הכט מהדיונים "בריונות".

 

בגזר הדין נכתב: "עומד לפנינו מקרה מיוחד מאוד המהווה סמן קיצוני של התנהגות בלתי אתית לחלוטין". לכן הוחלט לגזור על הכט השעיה בפועל למשך תשעה חודשים מהיום שבו יבקש לשוב ולעסוק במקצוע, וכן קנס בסך 2,000 שקל והוצאות בסך 4,000 שקל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x