$
סביבה

שר הפנים ביטל את הפטור לאנטנות סלולריות קטנות

האנטנות הקטנות מוצבות בעיקר במרכזי הערים כדי לעבות את כיסוי הרשתות הסלולריות. עם זאת, התקנות המסדירות את הקמתן והפעלתן בערים, צפויות להכיל הקלות למתחרים חדשים בתחום הסלולר, כולל מירס

גילעד נס 12:1108.03.10

שר הפנים, אלי ישי, חתם אתמול (א) על תקנות המבטלות למעשה את הפטור ההיסטורי שניתן למתקני גישה אלחוטיים המשמשים את חברות הסלולר.

 

מתקני הגישה, מעין אנטנות סלולריות קטנות, מוצבים בעיקר במרכזי הערים על מנת לעבות את כיסוי הרשתות הסלולריות בתנאים אורבניים המכילים גורמים רבים המפריעים לקליטה, כגון בניינים רבי קומות.

 

הפטור איפשר לחברות הסלולר להאיץ את הקמת והפעלת האנטנות הקטנות ללא קבלת היתרי בנייה, וללא צורך בידוע הציבור טרם ההקמה, זאת לעומת תהליך הקמת והפעלת אנטנות גדולות, האורך כשנה וחצי ומצריך היתר בנייה.

 

מחר (ג') צפוי היועץ המשפטי לממשלה למסור את תגובתו לבג"ץ בענין זה, לאחר שבדיון שהתקיים באמצע חודש ינואר הצהיר היועץ הקודם, מני מזוז, כי המדינה לא תתנגד להקפאת הפטור באם תהליך ביטולו לא יסתיים עד סוף חודש ינואר. כעת, לכאורה, יוכל היועץ הנוכחי, יהודה ויינשטיין, לדווח לבג"ץ כי הנושא הוסדר.

 

עם זאת, ל"כלכליסט" נודע כי למרות החתימה על התקנות המבטלות את הפטור, ובעקבות לחץ מתמשך של משרדי התקשורת והאוצר, כמו גם חברת מירס, צפויים דיונים נוספים בנושא, שיובילו, ככל הנראה, לתיקונים בתוכנית המתאר הארצית, כך שתאפשר הקלות כלשהן למפעילי סלולר חדשים, בהם מירס.

 

בשבוע שעבר נערכה פגישה בין שר התקשורת, משה כחלון, שר המשפטים, אלי ישי והשר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, במסגרתה ניסו השרים למצוא פיתרון להסדרת הפטור ההיסטורי שאיפשר הצבת מאות אנטנות קטנות במרכזי הערים. בעקבות עתירות לבג"צ של עיריות הרצליה, רמת גן ורעננה, והפורום לסלולריות שפויה כנגד המשך הפטור, התנהלו בשבועות האחרונים שיחות רבות בין נציגי משרדי הממשלה הרלוונטיים, על מנת למצוא נוסחה שתאפשר ביטול הפטור, מחד, תוך המנעות מחיסול האפשרות של חברות סלולר מתחרות להקים רשת סלולרית במהירות.

 

בשבוע שעבר גם הגישה חברת מירס עתירה נגד היועץ המשפטי, השרים המעורבים וחברות הסלולר האחרות, ובו טענה כי היועץ המשפטי התערב בתחום שאינו משפטי ולפיכך אינו בסמכותו. מירס ביקשה מבג"צ כי יוציא צו ביניים שיקפיא את פעילות ההסדרה המסתמנת של הפטור, אולם בג"צ העניק ליועץ המשפטי לממשלה 21 יום על מנת להשיב לעתירה, ובינתיים סירב להוציא צו ביניים.

 

ממירס נמסר בתגובה: "מדובר בניצחון של שלוש חברות הסלולר הגדולות, הפוגעת בציבור הישראלי, אשר ימשיך לשלם מיליארדים מיותרים בגלל חוסר תחרות בענף הסלולר". בחברה הביעו תקווה כי ההחלטה של שר הפנים לא תצליח לקבל את אישורה של ועדת הכלכלה של הכנסת, הצפויה לדון בנושא בקרוב.

 

ראש עיריית הרצליה, יעל גרמן, בירכה את המהלך שביצע שר הפנים. לדבריו, מדובר בהישג ציבורי חשוב של המאבק אותו היא מובילה יחד עם עיריות נוספות מזה מספר שנים, בנושא שקיפות פעילות חברות הסלולר.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x