$
דעות

משפט וינרוט: להסיר את הסיוט מהר וביעילות

לשופט גלעד נויטל ולנאשם יעקב וינרוט יש משהו משותף - שניהם רוצים לסיים את המשפט מהר

משה גורלי 08:0021.01.10

למשפט של יעקב וינרוט שובץ ה"אנרג'ייזר" של בית המשפט - השופט גלעד נויטל, המוכר כשופט מהיר ויעיל. אם זה היה תלוי בו, הוא כבר היה נותן את פסק הדין היום. אבל, מה לעשות, צריך לשמוע הוכחות, להגיש מסמכים, לחקור עדים. "אני לא דוחק בכם, אני מדבר איתכם", הרגיע נויטל את התובעת שרון

כהנא, שנדהמה מהקצב המסחרר שבו נוהל אתמול (ד')דיון קביעת המועדים של המשפט. כדי לחסוך זמן, הכתיב השופט בעצמו את דברי הצדדים לפרוטוקול.

 

נויטל מצא שותפים נאמנים לקצב המהיר בפרקליטיו של וינרוט. מקובל שנאשמים רוצים לדחות את הקץ ככל שניתן. וינרוט, שגם בימים כתיקונם נראה מיוסר, עובר את התקופה הקשה בחייו. גם לו, כמו לנויטל, אצה הדרך - אבל מסיבות אחרות. השופט מעוניין ביעילות, וינרוט מעוניין להסיר את הסיוט. הסיוט שמרחף עליו ועל משרדו.

 

ניסוח פובליציסטי

 

כתב האישום, בדומה לכתב האישום נגד אהוד אולמרט, מנוסח בחומרה פובליציסטית וצבעונית, אולי כדי להסתיר את חולשותיו. המרכזית שבהן היא התזה לפיה עצם ייצוג איש ציבור עלול להיחשב כמתת מושחתת. המשמעות של תזה זו היא שעובד מדינה לא יוכל לקבל שירות משפטי בשוק הפרטי. מי יודע מתי יצטלבו דרכיו עם פרקליטו?

 

למקרה שתזה זו תקרוס, הכינה המדינה תזה חלופית: אם הייצוג לגיטימי, שכר הטרחה אינו לגיטימי. כלומר, אם המתת אינו מושחתת, ההנחה שניתנה בשכר הטרחה היא מושחתת. לא ייתכן שוינרוט גובה רק 20 אלף שקל עבור שתי ישיבות בבית הדין לעבודה, או שהוא חותם בחינם על בקשה מנשיא המדינה למחיקת הרשעה.

 

לכן, וינרוט יציג את תנאי שכר הטרחה שגבה במקרים דומים. ולא רק תנאי התשלום שקיבלו לקוחות אחרים שלו יוצגו, אלא גם הסדרי מס שערך שוקי ויטה לקליינטים אחרים. זה יהיה מעניין, אבל כנראה חסוי. התקשורת, מן הסתם, לא תורשה לשזוף בעיניה את המיליונים הרבים שמככבים בהסדרי מס אלה.

 

תומכי וינרוט הוזעקו באימייל להפגין נוכחות תומכת בישיבת הפתיחה. הפרופסורים עמרי ידלין, אלי לדרמן ורון שפירא, השופט בדימוס יצחק שמעוני ועו"ד אמנון דה־הרטוך הגיעו לדיון.

 

בכלל, שורות הסנגוריה שידרו קרבה ומשפחתיות - כגון פרופ' דוד ליבאי ובתו דפנה. עו"ד אלון רון, פרקליטו של ויטה, היה סטודנט, מתמחה, עורך דין ושותף אצל וינרוט. עו"ד תמר פול כהן, לשעבר דוברת בתי המשפט, היא יועצת התקשורת של וינרוט. מתוך הרגל, חילקה הוראות למאבטחים: את מי להכניס, מי עיתונאי, מי יישב באיזו שורה וכו'. הנה תקדים: זו הפעם הראשונה שהנאשם עושה סדר באולם.

 

המדינה מגביהה את הרף

 

בתיק מקביל שבו וינרוט מייצג את צחי הנגבי, נכתב בימים אלה פסק הדין. בשני תיקים אלה מגביהה המדינה את הנורמה והרף הפליליים ומחילה אותם על פרקטיקות מקובלות, עתיקות יומין. כשרות או מושחתות? בית המשפט נדרש להחליט.

 

אבל, אין ספק שתיק וינרוט משתלב היטב כאקורד סיום לקדנציית היועץ המשפטי, מני מזוז. קדנציה שנפתחה בסגירה דרמטית של תיק האי היווני, אבל נמשכה בסדרת בכירים מרשימה שהוצעדה לספסל הנאשמים. רבים מבכירים אלה יוצגו בידי יהודה ויינשטיין ויעקב וינרוט. בשלב זה - כאשר הראשון מונה ליועץ המשפטי, והאחרון יושב על ספסל הנאשמים - אבדה למדינה הזכות להופיע מול שניהם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x