$
משפט

צו זמני אוסר על יורי גיא רון לערוך הצבעה טלפונית

שני חברי הוועד המרכזי טוענים שראש לשכת עוה"ד מבקש לערוך הצבעה טלפונית בהולה שתאשר שיפוי בעלי תפקידים בלשכה שקיבלו מכתב התראה מיו"ר המועצה על כוונתו להגיש נגדם תביעה

ענת רואה 17:5602.08.09

סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב יהודה זפט הורה על צו מניעה זמני האוסר על ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד יורי גיא רון, לערוך הצבעה טלפונית דחופה בקרב חברי הוועד המרכזי במטרה לאשר 12 נושאים.

 

בין הנושאים שאישורם נדרש באסיפה: התחייבות לשיפוי מנכ"לית הלשכה, הדוברת והעוזרת האישית של ראש הלשכה במידה והן נתבעו ע"י יו"ר המועצה בלשכה, עו"ד עמוס ון-אמדן, ששלח אליהן מכתב התראה לפני תביעה בטענה שהוציאו את דיבתו לאחר שטען שיש שחיתות בלשכה.

 

ההצבעה אמורה היתה להתקיים היום (א'), אך בעקבות צו המניעה הזמני היא לא נערכה. השופט זפט הורה לראש הלשכה להגיב לטענות בתוך 3 ימים. את העתירה הגישו חברי הועד המרכזי, עורכי הדין אפי נוה ואודי בר-עם.

 

לפי הנטען בעתירה ישיבתו הבאה של הוועד המרכזי אמורה היתה להתקיים לאחר תום פגרת בית המשפט ב-1 בספטמבר. בעתירה נטען כי לעיתים נערכות הצבעות טלפוניות בלא דיון, למרות הפגיעה של ממש בהליך הדמוקרטי הייצוגי, אך הדבר חייב להתקיים בעניין שהוא טכני ודחוף או בעניין מהותי שיש בו דחיפות ובהילות והנזק מאי ההכרעה גדול על הנזק שבקיום הצבעה טלפונית ללא דיון.

 

בעתירה מפרטים העותרים מדוע לשיטתם הצבעה טלפונית על 12 הנושאים שנמסרו להם אינה ראויה וסובלת דיחוי. לטענתם הם קיבלו ביום חמישי האחרון דואר אלקטורני הכולל 103 עמודים ואשר הודיע להם על ההצבעה הצפויה היום. לטענת העותרים רבים מעורכי הדין לרבות חברי הוועד המרכזי מצויים בימים אלו בחופשות או בימי עבודה מקוצרים ולא קיבלו כל התראה של ממש לקראת ההצבעה כך שקשה להשתחרר מההרגשה שנעשה מאמץ מכוון למנוע ככל הניתן את השתתפות חלק ממשי מחברי הוועד.

 

בין הנושאים על סדר היום: אישור החזר הוצאות לראש הלשכה, מינויים שונים וכאמור שיפוי לנושאי תפקידים בלשכה מאפשרות של תביעה שתוגש ע"י עו"ד עמוס ון-אמדן בהתאם למכתב התראה ששיגר. בעתירה נכתב בהקשר זה כי עד כה התביעה לא הוגשה ומדובר בביצה שטרם נולדה, שכן כאמור התביעה לא הוגשה וגם אם תוגש היא לא תטופל בעת פגרת בתי המשפט. עוד נטעו כי מדובר בעניינים כבדי משקל מהם שכן יו"ר המועצה השקול ל"ראש פרלמנט" מאשים את "ראש הממשלה" ו"הפקידות" בשחיתות. לכן נטען כי הנושא דורש בדיקה מעמיקה.

 

ראש הלשכה, יורי גיא רון, מסר: "אין לי כוונה לשתף פעולה עם פרובוקציות, ואני ממשיך לעשות, ככל שביכולתי, להימנע ממריבות, אשר אפיינו את הלשכה במשך הקדנציות הקודמות. מזה שנים רבות מאד שלא זכו חברי הוועד המרכזי להתנהלות כה מתחשבת של ראש לשכה, שלו הסמכויות הבלעדיות בחוק לניהול הישיבות. אין בכוונתי לנהל את הנושא מעל גביי העיתונות. ככל שנצטרך, נשיב לעתירה וננהלה בבית המשפט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x