$
מיכאל תבור
מיכאל תבור מנכל ו יושב ראש תבור כלכלה ופיננסים בעמ מנכ"ל תבור כלכלה ופיננסים ודיבידנד השקעות לכל הטורים של מיכאל תבור מנכל ו יושב ראש תבור כלכלה ופיננסים בעמ

70% רווח בשבוע

האמונה של אנשים כי על ידי שילוב של גרפים וחישובים טכניים שונים, יש ביכולתם להרוויח כסף בשווקי המט"ח, גורמת לגיוס מתמיד של הרבה טיפשים

מיכאל תבור 07:5903.07.09

מפעם לפעם מבליחה, מתוך אפילת הטורים הכלכליים ידיעה מושכת עין, על מי שפיצח את הקוד וגילה את הנוסחה ליצירת זהב. האלכימיה נטשה את החדרים האפלוליים והמבחנות המעופשות ועברה לאינטרנט, שם ניתן על ידי השקעה מזערית של 5,000 דולר לייצר מיליונים, רק עניין של השקעה קטנה וזמן.

 

מכל

אלה, הבולטים ביותר הם הפלטפורמות למסחר במט"ח. שם לא צריך להיות חברת תוכנה מהרצליה עם גאון שקיבל דוקטורט במתמטיקה אחרי הבר-מצווה, אלא כל אחד יכול להשקיע סכום קטן על מנת לסחור בסכומים גדולים.

 

האמת כרגיל די פשוטה: מרבית ההונאות קורות בתפר שבין התשוקה למצוקה. רמאים מסוגם של פונזי ומיידוף ומי שזוכר את עקיבא בר אצלנו ועוד כמה פיגורות, בונים על הרצון להתעשרות מהירה ללא השקעה אמיתית. כמו תאוות העושר, גם המצוקה מביאה אנשים להסתמך על מאחזי עיניים, כך למשל אפשר למצוא הונאות לא פחות גדולות וכואבות בכל עסקי השידוכים, שם רווקים ורווקות שנואשו מפתרונות קונבנציונאליים, נוסעים לקבר הצדיק בן עוזיאל ושמים תחת הכר אבקת שום מעורבת עם כנפי דוכיפת טחונים ונוצה מזנב נשר בן יומו ומשלמים לצדיק אלפי שקלים "לצדקה".

 

גם בתחום הרפואה משגשגים רופאי אליל וככל שמצוקתו של האדם גדולה יותר כך נמצא אותו מחזר אחר פתחיהם של מרפאים הזויים יותר, אם כי יש לסייג ולומר כי הסטטיסטיקה מראה כי למעלה מ-50% מהריפוי הינו תוצאה של תהליך נפשי פנימי, כך שגם רופאי אליל בעלי כושר שכנוע גדול עשויים לתרום לתהליך הריפוי. אבל, בכל הנוגע לשוק ההון שום יכולת הכישוף, לא יכולה לגרום לשער הדולר לנוע בכיוון כזה או אחר.

 

האמונה של אנשים כי על ידי שילוב של גרפים וחישובים טכניים שונים, יש ביכולתם להרוויח כסף בשווקי המט"ח, גורמת לגיוס מתמיד של הרבה טיפשים. בארץ נפתחים מידי שנה, הרבה אלפים של חשבונות חדשים ורובם נסגרים כאשר נגמר הכסף. אגב, הכסף אינו מתנדף, הוא פשוט נצבר בקופת החברה המפעילה את אתר המסחר.

 

הפתים אינם רק דלת הארץ ואנשים חסרי השכלה. בין המהמרים הממהרים להפסיד את כספם ניתן למצוא גם אנשים משכילים, לרבות מדענים, רופאים ועורכי דין.

 

צריך להבחין בין שני שווקים: שוק המט"ח ושוק המניות. בשוק המניות לאורך זמן יש עליות שערים וגידול בערך ולכן אם מישהו יטען שהוא מרוויח, לפחות צריך לבדוק את טענתו. קיים סיכוי שמשקיע במניות, במיוחד בזמנים טובים, עשוי להרוויח למרות אוסף הפעולות הטיפשיות שביצע בקניות ומכירות, אם כי בדרך כלל האינטנסיביות של סוחרי היום מביאה אותם להפסדים, גם כאשר השוק עולה. לעומת זאת, בשוק המט"ח, נדיר למצוא מישהו שהרוויח, מפני שבשוק הזה, אין השבחה של ערכים, אלא תנועות לכל הכיוונים, אשר טרם נמצא הנוסחה הבדוקה לנבא באופן עקבי את כיוונם. לעיתים ניתן על ידי ניחוש מוצלח להרוויח הון אבל חזקה על רוב המהמרים שינסו שוב את דפוס הפעולה שהצליח פעם אחת, ואז, בפעמים הבאות יפסידו את כספם.

 

נתון נוסף הוא, שהחברות המעמידות פלטפורמה למסחר תמיד מרוויחות מהפעילות ולכן נובע בהכרח כי כל סוחרי המט"ח כקבוצה, מפסידים מול חברות הסחר, המרוויחות מהעמלות הנגבות מכל סוחר. הדבר דומה לקזינו שלא ניתן להמר נגדו ואשר כל משחק בין מהמרים מחייב את כולם להפריש חלק מהסכומים עליהם המרו, לטובת הבית.

 

כלומר, אם בכל סיבוב מסחר מתוך 100 צריך להשאיר לבית 2%, הרי בתוך 64 סיבובי מסחר (לסחרן ממוצע זה עניין של ימים בודדים) יישארו לסחרן הממוצע, רק 27 אגורות. אם נניח כי מחצית מרוויחים ומחצית מפסידים, הרי מתוך 100 סוחרים, אנו עשויים למשל לפגוש לאחר 64 סיבובים, חלק "שהרוויחו", כלומר יש ברשותם למשל 40 במקום 27, והמפסידים, שנותרו רק עם 14 מתוך 100. כמובן שכולם הפסידו, רק "המרוויחים", הפסידו פחות.

 

אין סיכוי שקיימת סכימה מנצחת שאפילו בודדים יוכלו להרוויח כל הזמן, כך שכעבור 50 סיבובים יהיה להם יותר מאשר ה- 100 המקוריים שהשקיעו. הרציונל פשוט: אם היתה סכימה מנצחת, היא היתה מתפשטת כשריפה בשדה קוצים, גם אם מגלה הסכימה לא היה מתנדב מיוזמתו לספר עליה. דפוס של רווחים ניתן לאיתור על ידי יתר הפעילים בשוק ודפוס עשיית הרווחים ניתן לחיקוי.

 

נוכל להדגים זאת בעזרת אפקט ינואר המפורסם: אם גילינו שבינואר יש תשואות עודפות על פני כל השנה, רבים התחילו לקנות בדצמבר ולכן אלה שהגיעו בינואר כבר פגשו ערכים גבוהים שלא אפשרו רווחים, אבל היו כמובן אלה שאמרו: לא נלך עם העדר ונתחיל כבר לקנות בנובמבר וכמה אף הגדילו לעשות וקנו באוקטובר וכך התפרשו להם הרווחים על פני מספר חודשים ואפקט ינואר המפורסם נעלם כמו שהופיע.

 

תחת אמונה כי ניתן למצוא סכימה מנצחת ובגלל כושר השכנוע של סוכני מכירות מהסוג שהצליחו לפתות גם את אלה שכבר רכשו יחידות נופש במסע שכנוע, להוסיף כסף לטובת "חילוץ" מסתבר שרבים, במיוחד כאלה שעברו מעין קורס "מסחר במט"ח" או קורס אופציות, משוכנעים כי כעת הם הולכים "להביא אותה בגדול" מעניין מדוע הם לא שואלים את עצמם מה פשר הנדיבות של "מוכרי הידע" לתת להם את הנוסחה המנצחת,

 

בכל מקרה הנימוס מחייב לא לשאול את מי שסוחר עבור עצמו במט"ח, אם הרוויח ואם הוא עונה כן, נא לא להעיר על כך שהאף שלו מתארך.

 

הכותב הוא מנכ"ל תבור כלכלה ופיננסים ודיבידנד השקעות

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x