ענתבי נגד עברייני הרכב: ישלמו יותר על ביטוח חובה
המפקח על הביטוח פועל לשכלול בניית פרופיל המבוטחים בביטוח רכב, כך שייקבע גם בהתאם לסוג ולמספר עבירות התנועה שביצעו
עברייני תנועה ישלמו בעתיד יותר על ביטוח החובה. ל"כלכליסט" נודע, כי המפקח על הביטוח, ידין ענתבי, מתכוון לשכלל את בניית פרופיל המבוטחים בביטוח רכב, כך שייקבע גם בהתאם לסוג ולמספר עבירות התנועה שביצעו. בכוונת המפקח על הביטוח להגדיל כמה שיותר את פילוח הנתונים בביטוח חובה, כך שייכללו בו גם מאגרי נתונים אחרים, כגון נתוני רישיון הנהיגה של משרד התחבורה.
בחודש מרץ האחרון אישרה מליאת הכנסת הצעת חוק, שלפיה רישיונו של נהג שביצע שלוש עבירות תנועה חמורות בתוך חמש שנים יישלל באופן אוטומטי. עם העבירות החמורות שמובילות לשלילת הרשיון נמנות נהיגה בהשפעת אלכוהול או סמים, נהיגה במהירות מופרזת, נהיגה בזמן שלילת רשיון, מעבר של קו הפרדה רצוף, מעבר של מסילת רכבת לאחר ירידת המחסום ומעבר באור אדום.
בסביבתו של ענתבי מציינים כי בעתיד יוכל המפקח על הביטוח להשתמש במאגרי המידע של משטרת ישראל כדי לזהות איזה נהג צבר מספר עבירות גדול, ואילו עבירות הוא ביצע. נתון זה ישפיע על גובה התשלום שישלם נהג זה עבור ביטוח החובה של הרכב.
עד היום קיבלו חברות הביטוח דיווח רק על מספר שלילות הנהיגה של בעל הרכב. מסיבה זו, העובדה כי עבריין צבר עשרות דו"חות תנועה על נהיגה במהירות מופרזת לא השפיעה על גובה התשלום שלו עבור ביטוח החובה לרכב. החוק החדש פועל מספר חודשים וטרם הצטברו נתונים שיאפשרו לחברות הביטוח להשתמש בהם לקביעת גובה תשלום ביטוח החובה. יחד עם זאת, מצב זה עתיד להשתנות בקרוב, כאשר יתקבלו נתונים מהימנים יותר ביחס לעבירות התנועה שבוצעו בכבישים.
עוד נודע ל"כלכליסט" שידין ענתבי החליט לדחות לעת עתה בקשה שהגישו חברות הביטוח, לפיה הן מעוניינות להקים מאגר נתונים עצמאי וסגור על מבוטחיהן. ענתבי דחה את בקשת חברות הביטוח, משום שהן סירבו לאפשר גישה למאגר לכלל הציבור.


