$
משפט

הוגש כתב אישום נגד ראובן גרוס - "מלך החניונים" של תל אביב

לפי כתב האישום, גרוס הפעיל באמצעות חברות שבשליטתו, חניונים הנמצאים בתחומי אחריותה של החברה העירונית אחוזות חוף; בנוסף הוגשו כתבי אישום נגד בכירים בחברה ובעיריית תל אביב, בהם סגן ראש העיר נתן וולך, בטענה כי קידמו אינטרסים שונים של גרוס

הדר קנה 10:2921.07.08

ארבע שנים לאחר פתיחת החקירה הגלויה, הגישה היום הפרקליטות כתב אישום נגד ראובן גרוס, מי שכונה "מלך החניונים". גרוס יועמד לדין בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מתן שוחד, רישום כוזב במסמכי תאגיד.  

 

מדובר באחד מבין עשרה כתבי אישום העוסקים בפרשת החניונים, שהגישה היום המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה לבתי המשפט המחוזי והשלום בתל אביב. לקריאת כתב האישום לחצו על הקישור.

 

שני כתבי האישום המרכזיים בפרשה נוגעים לקידום עניינים שונים של גרוס ב"אחוזות החוף", חברה עירונית בבעלות עיריית תל אביב ובשליטתה, האחראית על תפעול החניונים העירוניים בעיר.

 

כתבי אישום אלה, כוללים סעיפי אישום רבים בעבירות מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות מתן ולקיחת שוחד ועוד, והם מתייחסים לשישה נאשמים. בין הנאשמים: גרוס, יעקב מאיר שהיה מנהלה הכללי של אחוזות החוף, ד"ר דן קורן שהיה יו"ר אחוזות החוף, וחבר מועצת העיר ישעיהו דרורי.

 

יתר כתבי האישום שהוגשו, מתייחסים לפרשיות נוספות, שחשפה המשטרה אגב חקירת פרשת החניונים. בין הנאשמים בתיקים אלה: נתן וולוך סגן ראש עיריית תל אביב וממלא מקומו של רון חולדאי; צחי טרנו, מי שהיה עוזרו וראש מטה הבחירות של ראש עיריית חיפה יונה יהב ולימים ראש אגף הדוברות בעיריית חיפה; וכן יזמים, אנשי עסקים, וראובן גרוס עצמו.

 

ראובן גרוס ראובן גרוס צילום: שאול גולן

 

ביוני 2004  נפתחה החקירה הגלויה בפרשת החניונים ביחידה הארצית לחקירות הונאה. במהלך החקירה נגבו מאות הודעות מכ-250 נחקרים, ונתפסו מאות תיקים ומסמכים העוסקים בין היתר במכרזים עירוניים ובהעברות כספים.

 

כתבי האישום המרכזיים בפרשה, עוסקים בעיקרם בקשר המשולש שבין גרוס, מאיר וקורן. קשר זה שימש את גרוס כמנוף לקידום האינטרסים הכלכליים שלו במסגרת אחוזות החוף. על פי הנטען בכתבי האישום, הפעיל גרוס באמצעות חברות שבשליטתו, חניונים שבתחומי אחריותה של אחוזות החוף. בחלק מהחברות המפעילות את החניונים הסתיר גרוס את שליטתו ופעל באמצעות אנשי קש מטעמו.

 

על פי הנטען, במהלך כהונתו של מאיר כמנכ"ל אחוזות החוף, הוא ניהל מערכת יחסים הדוקה עם גרוס, והתנהל במסגרתה כעושה דברו. מאיר היה גורם דומיננטי בהחלטות השונות שהתקבלו באחוזות החוף. הוא יזם מהלכים  והחלטות שנועדו לקדם את ענייניו של גרוס ולהיטיב עמו. מאיר אף קיבל מגרוס טובות הנאה.

 

בנוגע לקורן נטען בכתבי האישום כי במקרים שונים פעל גם הוא, יחד עם מאיר, לקידום ענייניו של גרוס וכי קיבל מגרוס טובות הנאה. 

 

אחת הפרשיות המרכזיות עוסקת בשינוי שיטת המכרזים באחוזות החוף, והחלתה באופן שמקדם את האינטרסים של גרוס. בפרשה זו מעורבים, בין היתר, מאיר, גרוס, קורן ודרורי.

 

בפרשה זו נטען גם כי האומדנים הסודיים שנקבעו באחוזות החוף לגבי דמי התפעול המקסימליים הראויים בחניונים שונים, הודלפו לגרוס, דבר שאפשר לו לזכות במרמה בכמה מכרזים מניבים.

 

פרשה נוספת נוגעת למכרז על חניוני אוניברסיטת תל אביב. לפי הנטען בכתבי האישום, הוסתרה במסמכי המכרז שליטתו של גרוס בחברת קסם חניונים, זאת בניגוד לתנאי המכרז. בסופו של יום זכתה חברת קסם חניונים במכרז. בהליך אזרחי, בבית המשפט, שבו התבקשה פסילת זכיית קסם חניונים, הצהיר קורן הצהרה כוזבת, לפיה אין ולא היתה לאחוזות החוף סיבה לסבור כי הצהרת קסם חניונים באשר להיעדרו של מציע נסתר היא שקרית.

 

בנוסף לפרשה המרכזית הוגשו, כאמור, עוד כמה כתבי אישום המתייחסים לפרשיות אחרות שנחשפו בחקירה, במסגרתן מתואר האופן בו קידמו עובדי ציבור נוספים אינטרסים שונים של גרוס. על פי הנטען באחד מכתבי האישום, פעל נתן וולוך, מ"מ ראש עיריית ת"א וסגנו, על מנת להשיג במרמה אשרות כניסה לצעירה ממולדובה שגרוס חפץ בכניסתה לישראל.

 

צוות המחלקה הכלכלית שמטפל בתיק כולל את עוה"ד מיכל רוזן-עוזר, סטיב בוארון וערן זלר. עבודתם לוותה והונחתה ע"י מנהלת המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, אביה אלף.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x