$
הייטק והון סיכון

Compass של אורי אלון גייסה 100 מיליון דולר

החברה, שפיתחה פלטפורמה טכנולוגית בתחום הנדל"ן, גייסה את הסכום לפי שווי מוערך של 1.8 מיליארד דולר. את סבב הגיוס, חמישי במספר עבור קומפאס, הובילו פידליטי השקעות, וולינגטון ו-IVP

מאיר אורבך 15:0808.11.17

חברת הסטארט-אפ קומפאס (Compass), שהוקמה על ידי ד"ר אורי אלון, הבעלים של קבוצת הכדורסל הפועל ירושלים, הודיעה על השלמת גיוס של 100 מיליון דולר. את הגיוס הובילו פידליטי השקעות, Wellington Management, Institutional Venture Partners ועוד.

 

 

עבור פידליטי, זו ההשקעה הראשונה בחברה. "אנו שואפים שקומפאס תרחיב את פעילותה למקומות נוספים, ותהיה הפלטפורמה המובילה בעולם בתעשייה זו". על פי הערכת בלומברג שווי החברה בעת הגיוס 1.8 מילארד דולר.

 

בכך משלימה קומפאס, אשר פיתחה פלטפורמה טכנולוגית בתחום הנדל"ן, גיוסים בהיקף של 325 מיליון דולר מאז הוקמה ב-2013. זהו סבב הגיוסים החמישי, כאשר בסבב הקודם באוגוסט 2016 גייסה קומפאס 75 מיליון דולר. בין המשקיעים הנוספים בקומפאס ניתן למנות את הקרנות Thrive Capital, 406 Ventures וכן קרן ההון סיכון Founders Fund המנוהלת על ידי פיטר ת'יל, מהמשקיעים הראשונים של פייסבוק וממייסדי PayPal. כספי הגיוס מיועדים להרחבת פעילות החברה ליעדים נוספים בארצות הברית ולהאצת הפיתוח הטכנולוגי שלה.

 

אורי אלון אורי אלון צילום: יח"צ

 

 

"קומפאס בונה את התשתית, המידע והטכנולוגיה אשר מאפשרים לפלטפורמה שלנו להיות הדור הבא של התעשייה", הוסיף אלון. "הגיוס מאפשר לנו להכפיל את ההשקעה בפיתוח הטכנולוגיה, ולהרחיב את פעילותנו לכל שווקי הנדל"ן המובילים בארצות הברית. בטווח הארוך, אנו שואפים שקומפאס תרחיב את פעילותה למקומות נוספים, ותהיה הפלטפורמה המובילה בעולם בתעשייה זו".

 

קומפאס פעילה ביותר מ-10 אזורים בארצות הברית, ביניהם בניו יורק, מיאמי, סן פרנסיסקו, בוסטון, וושינגטון די.סי ולוס אנג'לס. לאחר הגיוס, תרחיב החברה את פעילותה לערים גדולות נוספות בהן אטלנטה, שיקגו, דאלאס, פילדלפיה, סן דיאגו, סיאטל ועוד.

 

אלון הקים את קומפאס עם שותפו רוברט רפקין, לשעבר יועץ בבית הלבן וראש לשכת מנכ"ל ונשיא גולדמן סאקס. החברה מפעילה פלטפורמה טכנולוגית שמאפשרת למשתמשים ולסוכנים לקבל החלטות מושכלות בתחום הנדל"ן על ידי הצגת מידע מעמיק ואיכותי על מגמות תמחור ותנודות השוק בזמן אמת. בנוסף, הפלטפורמה מציגה מידע מפורט על אזורים, שכונות, עסקאות אחרונות שבוצעו, מקומות הבילוי והחינוך ועוד.

 

ארה"ב תחילה - ואז אירופה ואסיה

 

אלון הציג בעבר שני אקזיטים מוצלחים כשמכר שתי חברות שהקים לגוגל ולטוויטר. האקזיט הראשון היה כשמכר את מנוע החיפוש Orion, פרי פיתוחו במסגרת הדוקטורט, אשר נקנה בשנת 2006 על ידי גוגל. לאחר המכירה, הצטרף אלון לצוות הניהולי של גוגל, ומנוע החיפוש שפיתח עמד בבסיס היכולת של גוגל להציע למשתמשיה חיפושים קשורים. ארבע שנים לאחר מכן, הקים את Julpan, שפיתחה מנוע חיפוש לרשתות חברתיות ונרכשה ב-2011 על ידי טוויטר. לאחר המכירה, הצטרף אלון לטוויטר בתפקיד מנהל מרכז הפיתוח שלה בניו יורק, תפקיד בו עבד במשך שנה, עד שעזב לטובת הקמת קומפאס.

 

 

"פידיליטי משקיעה בפלטפורמות שיש להן יכולת להיות בינלאומיות, וזה הכיוון בו הם מאמינים שאנחנו יכולים לקחת את החברה" אמר אלון ל"כלכליסט". "בצעד הראשון, לכל ארצות הברית כשהמטרה שלנו בשנתיים הקרובות היא להיות בכל עיר מרכזית שם. בהמשך, אנחנו רוצים להסתכל על השוק הבינלאומי – אירופה ואסיה – שם יש שווקים מאוד מעניינים.

פידיליטי היא שותף משמעותי, הרבה מעבר לגיוס הספציפי הזה, אלא כשותף לטווח הארוך. אנחנו מסתכלים על הנתונים בצורה זהירה ושקולה, ומגייסים מה שאנחנו צריכים ולא מעבר לזה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x