$
המדריך

מדריך כלכליסט

האינטרנט בבית או במשרד זוחל? כך תפתרו את הבעיה

לבדוק את הנתב האלחוטי, לבצע בדיקת מהירות או לשנות את המיקום של הציוד; ישנן לא מעט דרכים לפתור אינטרנט בעייתי בלי עזרה של תומך טכני עייף שלוקח שעות להשיג בטלפון

רפאל קאהאן 12:0018.01.20

כיום כשלכולנו יש אינטרנט אלחוטי במהירות גבוהה כל האטה בקצב הגלישה מורגשת מיד, בין אם בטלוויזיה, בהורדה של אפליקציה או פשוט בהתחברות לשירות כלשהו. לא פעם אנחנו עומדים אובדי עצות בניסיון להבין כיצד אפשר לתקן את הבעיה. תוסיפו לכך שלא תמיד הספק מוכן לסייע, בעיקר אם מדובר בנתב שלא נרכש דרכו או שספק התשתית מאשים את ספק האינטרנט וחוזר חלילה.

אבל ישנם כמה דברים שניתן לעשות ללא הטובות של גורמים חיצוניים - הנה כמה צעדים שיסייעו לכם להעריך היכן הבעיה ומי אחראי לפתור לכם אותה.

נעים להכיר - זה הנתב נעים להכיר - זה הנתב צילום: גטי אימג'ס

 

1. בדיקת החיבור - ראשית חוכמה חברו לפטופ או אם אפשר מחשב נייח ישירות בכבל רשת לנתב. לצערנו במחשבים חדישים יותר לפעמים אין חיבור רשת, הפתרון הכי טוב הוא להיצמד ככל שניתן לנתב (לא עליו) ואז להריץ בדיקת מהירות. נסו להימנע מבדיקות המהירות באתרי הספקיות. אלה לא מייצגים תסריט שימוש אמיתי אלא נוהגים לבצע אופטימיזציה לחיבור שלכם. העדיפו בדיקת מהירות באתרים חיצוניים כגון speedtest.net או fast.com של נטפליקס או בדיקת המהירות של גוגל פייבר. בדיקת המהירות נועדה לוודא היכן הבעיה. אם אתם מקבלים מהירות סבירה בצמוד לנתב, הבעיה כנראה אינה בספק אלא ברשת הביתית שלכם. אם המהירות לא טובה ליד הנתב - שנסו מתניים והתקשרו לספק, אם לא, עברו לסעיף הבא.

 

בידקו את מהירות החיבור בידקו את מהירות החיבור

 

2. נסו להזיז את הנתב - ביצעתם את הבדיקה ומצאתם שהמהירות טובה בצמוד לראוטר? אז הבעיה היא בתצורת הרשת או במיקום של הנתב. קחו בחשבון כמה דברים: הנתב מפיץ את אות הרדיו שלו בתצורה מעגלית, זאת אומרת שאידאלית המיקום הכי טוב הוא במרכז הבית עם כיסוי לחדרים החשובים (סלון, חדרי שינה, עבודה וילדים). אבל בעולם האמיתי, הספק מושך כבל לשקע ואח''כ מתקין את המודם או הממיר-נתב-אלחוטי. המיקום לא תמיד טוב לכם כמו לספק. נסו אם כן לשנות את המיקום של הנתב. הוציאו אותו מהממ''ד למשל, הקירות שלהם בדרך כלל חוסמים היטב את האות של ה-WiFi. גם המרתף, חדרים שבקירותיהם יש צינורות מתכת או חיווט חשמלי ניכר עשויים להוות חסם לאות הרדיו.

 

מימין נתב משמאל המודם מימין נתב משמאל המודם צילום: shutterstock

 

3. זמן להחליף ערוץ - נתבי אינטרנט אינם מסתפקים בתדר אחד בימינו. הם בד''כ משדרים ב-2.4 גיגה-הרץ או 5 גיגה-הרץ. ישנו הבדל בין השניים. בעוד התדר הראשון הוא הנפוץ ביותר ובעל הטווח הגדול מהשניים הוא גם בעל מהירות החיבור האיטית יותר. בנוסף בגלל שהוא משמש כל מיני התקנים, החל מטלפון אלחוטי, מוניטור לתינוק או אפילו רמקולים חכמים אלחוטיים, הוא גם סובל יותר מהפרעות קליטה. נסו לכבות את המכשירים שעשויים לגרום לכך. בנוסף, אם הנתב תומך בכך (וכיום רובם כן) נסו להחליף לתדר 5 גיגה-הרץ. זה האחרון אמנם מהיר יותר ויציב, אך הטווח שלו מוגבל יותר והוא גם לא עובר קירות בקלות. פתרון נוסף למי שלא מפחד להיכנס להגדרות הציוד הוא לשנות את ערוץ השידור הפנימי לערוץ 1, 6 או 11 בתדר 2.4 גיגה-הרץ. לכל נתב הגדרות משלו כך שתצטרכו לגלות בעצמכם כיצד לבצע זאת. הכניסה לממשק השליטה בדרך כלל מתבצעת דרך הדפדפן או אפילו אפליקציה אם יש לכם נתב חדש יחסית.

 

השתמשו במגדיל טווח השתמשו במגדיל טווח צילום: xahoithongtin

 

4. הצטיידו במגדיל טווח - אם שום דבר לא עובד, כנראה שהטווח הנדרש אינו מספיק. לפתרון הבעיה ניתן להצטייד בשני סוגי ציוד - מגדיל טווח אלחוטי או מגדיל טווח על תשתית חוטי החשמל בבית. הסוג הראשון נראה כמו שקע מגודל שמתחבר לחשמל במרחק סביר מהנתב ופשוט מבצע "הדהוד" או שידור מחדש של האות מהנתב הראשי. רובם פשוטים מאוד לתפעול והטובים שבהם אפילו לא דורשים יותר מדי התעסקות ומאפשרים לבצע את החיבור דרך אפליקציה. המגדילים החוטיים משתמשים בתשתית החשמל כדי להעביר את אות האינטרנט מהנתב לחדרים, הטכנולוגיה הזו כיום בשלה למדי והיא מומלצת בעיקר למי שמעוניין למשוך את האינטרנט למרתף, לגג או לממ''ד. הם מגיעים לרוב בזוגות או שלישיות, כאשר אחד מתחבר לנתב והשני למחשב או לממיר אותו תרצו להפעיל.

 

לכו על ראוטר חזק לכו על ראוטר חזק

 

5. רשת Mesh - זהו הפתרון החדשני והיעיל ביותר. הרעיון הוא להציב מספר נתבים בנקודות אסטרטגיות בבית שמדברים ביניהם ויודעים לבצע התאמה של איכות השידור והשירות בהתאם למיקום ולשירותים הנדרשים. זה עובד מצוין ומעבר לכך הם גם פועלים היטב גם אם אחד הנתבים הפסיק לפעול משום מה. לרוב הם מגיעים בשלישיה או ברביעייה וניתן להוסיף עוד מהם אם יש לכם שטח גדול לכסות. הבעיה היא שהם יקרים למדי - בין 1,500 ל-2,000 שקל לערכה בסיסית שכזו.

 

6. נתב פרטי או חיבור סיב - הפתרון האולטימטיבי הוא נתב פרטי. ספקיות התקשורת לא מספקות לנו את הציוד הטוב ביותר. בטח שלא במחיר החבילה הבסיסית. ישנם כמה דגמים סבירים בהיצע שלהם אך אלה לא תמיד מספיק יעילים. בשוק החופשי לעומת זאת תוכלו למצוא נתבים ואפילו כאלה שבהם משולב מודם כך שלא תצטרכו לשלם לספק על שלו. נסו למצוא נתבים תומכי VDSL אם אתם רוצים מודם משולב. אם לא כל נתב של חברה איכותית כגון: לינקסיס, נטגיר, TP Link, אסוס, D-Link או אחרים יעשה את העבודה. נסו למצוא את הדגמים היותר חזקים שמסוגלים להתמודד עם טווח של לפחות 50 מטר.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x