$
הייטק והון סיכון

מודל לחיקוי: הדמייה תלת ממדית בהינף אגודל

קפצנו לבקר בסטארט-אפ הישראלי Verto, שבו מצליחים להפיק מודלים תלת ממדיים באיכות גבוהה באמצעות תמונות מהטלפון הסלולרי בלבד

מאור שלום סוויסה 14:1321.01.19

 


 

 

מצלמות המובייל השתכללו מאוד בשנים האחרונות ויכולות לספק כיום איכות צילום גבוהה למדי, כך שמעבר לצילומי סלפי היא יכולה לסייע למגוון תחומים. אחד התחומים היותר מעניינים שנתקלנו בהם הוא מידול תלת ממדי.

 

בחברת Verto הישראלית, שמשרדיה נמצאים בחללים המשותפים של LABS עזריאלי שרונה בתל אביב, מפתחים מערכת שבסיוע תמונות מהטלפון הסלולרי בלבד יכולה להפיק מודלים תלת ממדיים של עצמים שונים ברמה גבוהה. בשיחה עם המנכ"ל נדב דדון ועם סמנכ"ל הטכנולוגיות דידי דבש, שניהם מייסדי החברה, ניסינו להבין איך המערכת שלהם שונה מהפקת מודלים תלת ממדיים באמצעות תכונה מובנית שנמצאת היום בחלק מהטלפונים הסלולריים.

 

"המערכת שלנו יודעת לספק תוצאה שונה ואיכותית מאוד לעומת מה שנוצר באמצעות הטלפון הסלולרי, והכי חשוב המודל שנוצר אצלנו הוא למעשה אובייקט חכם, שהמערכת עצמה יודעת 'לפרק' אותו ולדעת ממה הוא מורכב ובכך להפיק מודל מושלם עם מידע על סוגי החומרים ממנו הוא מורכב, מידות, צבעים ואפילו כושר החזר אור", סיפר דדון.

 

המוצר היום מספק מענה לתחום התכשיטים בלבד ומשרת בעלי חנויות וסוחרים בתחום. הם משתמשים באפליקציה ייעודית שבאמצעותה הם מצלמים ושולחים את התמונות לחברה, שם מופקים המודלים באופן חצי אוטומטי - דבר שיהפוך בשנה הקרובה לאוטומטי לחלוטין: "הסיבה שאנחנו מתמקדים בשוק התכשיטים היא שכרגע המערכת שלנו לומדת את התחום הספציפי הזה, באמצעות פרמטרים שאנחנו מזינים ובאמצעות התמונות שעולות אליה מלקוחות, כאשר יוזנו אליה מספיק נתונים באופן ידני היא תהיה מספיק 'חכמה' ותוכל להפיק את המודלים האלו הסופו של דבר באופן עצמאי." הוסיף דדון.

 

"התהליך מהצד של הלקוח מאוד פשוט, ברגע שמופק המודל, עד 24 שעות מרגע העלאת התמונות, הלקוח מקבל קישור להטמעה של האובייקט באתר ויכול גם להוריד אותו ולעשות בו שימושים נוספים כרצונו", הסביר דבש תוך כדי שהוא מציג את התוצאות במערכת, "נניח שלקוח העלה טבעת יהלום מזהב לבן למערכת, ופה העצם החכם שדיברנו עליו בא לידי ביטוי, הלקוח יכול להחליף את צבע הזהב, גודל היהלום, צבע היהלום, מספר היהלומים ועוד. ככה אנחנו מעניקים גמישות מלאה ללקוחות".

 

 

 

ורטו גייסו עד כה 450 אלף דולר מהמדען הראשי ונמצאים בימים אלו לקראת סיום סבב גיוס נוסף. בעתיד מתכננים מנהליה להפוך את הפיתוח למערכת אוטומטית לחלוטין קודם כל בתחום התכשיטים, דבר שיקצר את זמן הפקת המודלים לכארבע שעות ולאחר מכן להיכנס לתחומים נוספים כמו שעונים ואף לחפצים גדולים יותר כמו רהיטים.

"כמובן שקיים גם פוטנציאל לתחומים אחרים כמו מידול לצרכים רפואיים או ביטחוניים, בתקווה שניגע גם בתחומים האלה בעתיד", סיכם דדון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x