$
הקברניט

מטען עדין במיוחד: עד מתי זה בטוח לטוס כשאת בהריון?

ארגוני רפואה ומומחים מסבירים שטיסה בהריון אינה מהווה סיכון בדרך כלל, אך זה תלוי בשלב שלו; לעומתם, חברות התעופה הולכות על בטוח ומציבות מגבלות שונות. רובן כלל לא יאשרו טיסה של אישה בהריון אחרי השבוע ה-37

שירות כלכליסט 08:0620.10.18
השבוע התבשר העולם שמייגן מרקל והנסיך הארי מצפים לילד הראשון שלהם. החדשות אמנם משמחות, אבל רבים תהו לגבי תזמון הפרסום – זמן קצר לאחר שבני הזוג נחתו לביקור מלכותי באוסטרליה. מדובר בטיסה ארוכה למדי, שבמקרה שלהם אף פוצלה לשניים: טיסה אחת שארכה 12 שעות ו-45 דקות ושנייה שארכה 7 שעות וחצי, כך שמיד התעוררו השאלות האם זה בכלל בטוח למייגן לטוס במצבה?

 

 

לפי שירות הבריאות הלאומי של בריטניה (NHS), זה "בטוח בדרך כלל" לנשים בהיריון לטוס. הגיניקולוגית והמיילדת לילה האנה מבית החולים קווין מרי'ס בלונדון אמרה לדיילי מייל כי אין שום ראיות לכך שטיסה עלולה לפגוע בהיריון, אך ציינה כי מומלץ לנקוט בכל האמצעים כדי להפחית את הסיכון לפקקת ורידים עמוקה (DVT).

 

טיסה בהריון - מהם הסיכונים? טיסה בהריון - מהם הסיכונים? צילום: שאטרסטוק

 

 

התופעה הזו שגורמת להיווצרות קרישי דם, מתרחשת לרוב בטיסות ארוכות, כשנשים בהיריון הן בעלות סיכון גבוה יותר. לפי האנה, מינון נמוך של אספירין יכול לסייע בטיסות קצרות, ואילו בטיסות ארוכות מומלץ לקום ולטייל במטוס. המלצות נוספות הם להצטייד בגרביים אלסטיות כדי להפחית את הסיכוי לקריש דם ולשתות כמה שיותר מים. לפי ד"ר פטריק אובריאן מהמכללה המלכותית ליילוד וגניקולוגיה בבריטניה, נשים בהיריון צריכות לקום ממושב הטיסה אחת לשעה ולבצע תרגילי רגליים במושב כל חצי שעה. בכל זאת, ישנם מקרים מסוימים שבהם הרופאים כן ממליצים להישאר על הקרקע, ביניהם סיכון ללידה מוקדמת, אנמיה חמורה, דימומים או פגיעה בריאות.

 

באופן כללי, הטרימסטר השני נחשב לתקופה הנוחה ביותר לטוס בהיריון, שכן לרוב בשלב זה הבחילות וההקאות כבר הסתיימו ורמות האנרגיה מתחילות לעלות. בשלב הזה גם הבטן ההיריונית עוד לא מספיק גדולה כדי לפגום בנוחות הישיבה במטוס.

 

הבטן לא מפריעה? אפשר לטוס בניחותא הבטן לא מפריעה? אפשר לטוס בניחותא צילום: שאטרסטוק
 

 

חברות התעופה דווקא מציבות מגבלות

 

הרופאים אמנם טוענים שאין סיבה לחשש, אך מרבית חברות התעופה לא יאפשרו לאישה לעלות על טיסה אחרי שבוע 37, שכן אז האישה נחשבת כמי שעשויה ללדת בכל רגע. האיסור נהיה מוקדם יותר לנשים שבהיריון עם תאומים. לרוב, משבוע מסוים הנשים יתבקשו להציג אישור רפואי לפני שיורשו לעלות למטוס.

 

טיסה בהריון? לא בכל חברה טיסה בהריון? לא בכל חברה צילום: שאטרסטוק

 

 

למשל, בחברת הטיסות המוזלות ריאנאייר, משבוע 28 האישה חייבת אישור חתום בידי הרופא שלה, ואז היא יכולה לטוס עד שבוע 36 או 32 במקרה של תאומים. מדיניות דומה נהוגה גם ביריבה איזיג'ט וגם בבריטיש איירוויז, שם האישור רופא חייב להיות מתוארך בין עשרה עד שבעה ימים לפני הטיסה. לעומת זאת, בדלתא אין שום הגבלות אך בחברה מדגישים כי לא ינתנו החזרים בשל ביטולים הקשורים להיריון. באלאיטליה ניתן לטוס בלי בעיות עד שבוע 36 ואז נדרש האישור הרפואי שיהיה חתום הן בידי האישה והן בידי הרופא. בטורקיש נשים צריכות להצטייד באישור רופא בין השבועות 25-35, והאישור חייב לכלול את המשפט: "אין שום סיבה ספציפית בגינה המטופלת לא יכולה לטוס". בלופטהנזה ניתן לטוס עד שבוע 36, אך ההמלצה היא בכל זאת להצטייד באישור רפואי החל משבוע 28 שבו הרופא מציין במפורש שההיריון לא מונע מהמטופלת לטוס.

 

 

באל על גיבשו מדיניות הדומה לזו הנהוגה אצל מרבית חברות התעופה, במסגרתה ניתן לטוס עד שבוע 36 (לא כולל), אך החל משבוע 28 יש להצטייד במכתב מהרופא שמציין מידע כללי על ההיריון, כמו תאריך הלידה המשוער.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x