$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

סטיב באנון: האיש שהכריז מלחמת קודש על הנהלת טוויטר

פעיל הימין הקיצוני ניסה להרוג את החברה, להשמיץ אותה, לתבוע אותה - ונחל מפלה מביכה, מדוע החליט משרד החינוך הצרפתי לאסור שימוש בסמארטפונים בבתי הספר, נטפליקס מעליבה את המשתמשים שלה ולמה עופות דורסים אינם פיתרון לבעיית הרחפנים

יוסי גורביץ 14:5913.12.17

הפסד מביך

 

סטיב באנון, דחליל האופל של טראמפ, שונא את טוויטר; לא בגלל שאין לו מספיק ריטוויטים או שמעליבים אותו שם בהיותו פעיל ימין קיצוני; מר באנון שונא את טוויטר כחברה. עתה נחשפו הניסיונות שלו לחסל את טוויטר, במלוא תפארתם הכושלת.  

 

באנון היה המנהל של אתר הימין הקיצוני ברייטבארט לפני שהפך למנהל הקמפיין של טראמפ. מתחילת ינואר 2016 יש סכסוך מתוקשר בין אחד הניאו נאצים המובילים, מילו יאנופולוס, ובין טוויטר. האחרונה שללה את תג האישור של יאנופולוס בשל הערה גזענית זו או אחרת, אחת מאלפים שצייץ. יאנופולוס, בשלב זה כתב הטכנולוגיה של ברייטבארט, שלהב את באנון ליציאה למלחמה נגד טוויטר. זו מלחמה טוטאלית!!!1!, כתב לו.

 

באנון הסכים. בשלב הזה, גדוד השאהידים על שם לוני אל קרטוני מחליט על שלוש דרכי פעולה. קודם כל, לבצע שורט על טוויטר. שנית, לנהל קרב משפטי נגד החברה. שלישית, לתקוף אותה כי היא ליברלית מדי.

 

סטיב באנון סטיב באנון צילום: בלומברג

 

 

נתחיל דווקא משיטה מס' 2: אחרי שהוציאו כסף על עורכי דין, התברר לקיצונים שאפעס, יש בארה"ב משהו שנקרא התיקון הראשון לחוקה ואף אחד לא חייב להם כלום. שיטת השורטים היתה סיפור אחר: ברייטבארט יוצאים בסדרת כתבות על כמה טוויטר כושלת ועל כמה כולם עושים עליה שורט. יאנופולוס מתראיין תחת כל עץ רענן ואומר שיש לו מקורות (אין לו) על כך שטוויטר עומדת לקרוס ושכולם צריכים למכור את המניות שלהם. הם אפילו מתחילים קמפיין תחת ההאשתג #shorttwitter, שקורס מיד בלהבות כשגולשים הפכו אותו לבדיחה. יאנופולוס ואחרים מנסים לשכנע, או טוענים שביכולתם לשכנע, בעל קרן הון סיכון לבצע שורט על טוויטר. לא יוצא מזה כלום.

 

בשלב הזה, מנסה יאנופולוס לשלוח מייל איומים לג'ק דורסי, שבו הוא מבטיח להפסיק את הקמפיין אם טוויטר תחזיר לו את התיוג שלו. דורסי לא טורח להגיב ויאנופולוס תולש שערות.

  

בשלב הזה מגיע קמפיין ההשמצות. ברייטבארט, בדגש על יאנופולוס, יוצאים בהשמצות על טוויטר כאילו מדובר במעוז ליברלי מוטה נגד שמרנים וכל הבלה-בלה הרגיל. אף אחד פרט לקהל של ברייטבארט לא שם לב. ביולי 2016, נמאס לטוויטר סופית מיאנופולוס אחרי ששיסה את הגזענים הרעילים שלו בשחקנית לזלי ג'ונס והנחה אותם לתקוף אותה על רקע גזעה, מינה ומשקלה; החברה חסמה ליאנופולוס את החשבון. הלז השתולל מכעס, אבל גם הפעם לאף אחד מחוץ לביצה שלו לא אכפת.

 

בתחילת 2017, היחסים בין ברייטבארט ובין יאנופולוס עולים על שרטון, לאחר שיאנופולוס נתפס כשהוא משבח פדופיליה. אלו היו הימים הרחוקים והמתוקים שבהם ברייטבארט עוד לא תמך בפדופילים כמו רוי מור. 

 

בקצרה, אסופה של אנשי ימין נטולי מצפון או אתיקה בסיסית ניסו לצאת למלחמה נגד כלי תקשורת, תוך הפצת שקרים ונסיון לחבל בהשקעות בו, ונכשלו – תוך שהם מניפים את דגל חופש הביטוי בזמן שהם מתנהלים כמו קנוניה כושלת.

 

אנחנו יודעים במה צפיתם בכריסמס האחרון

 

נטפליקס הצליחה ליפול לבור יח"צ: היא צייצה בטוויטר פניה ל"58 האנשים שצפו ב-A Christmas Prince כל יום ב-18 הימים האחרונים: מי פגע בכם?" כלומר, תדעו לכם - יש אנשים שהם כל כך אומללים שהם צופים בסרט חג מולד ברציפות! ואנחנו יודעים בדיוק מי הם! ומי יודע, אולי יתחשק לנו לחלוק אתכם את הפרט הזה.

 

התגובה של אומת טוויטר היתה מהירה וברוטלית. "לעובד נטפליקס שצפה לאחרונה בסרט '1984': זו איננה חוברת הפעלה", היתה אחת מהן. רבים אחרים ציינו שנטפליקס לא אמורה לרגל אחרי המשתמשים המשלמים שלה ולחשוף פרטים עליהם בפומבי.

  

נטפליקס נטפליקס צילום: בלומברג

כמובן שנטפליקס מרגלת אחרי כולם: אנחנו חיים בעידן המעקב הקפיטליסטי. זה אפילו מופיע בתנאי השימוש שלה - החברה רשאית לרגל אחריך ולשמור כל מידע שהיא יכולה. לכאורה, כדי שהיא תוכל לשפר את ההמלצות שלה עבורך. כל זה לא חדש, כל כך לא חדש שאנחנו מדחיקים אותו אקטיבית.

 

מה שנטפליקס עשתה פה זה להזכיר לנו שאין באמת פרטיות, אם אתה נותן מידע לחברת איסוף מידע; ושלאנונימיזציה אין שום משמעות. אחרי הכל, קרובי המשפחה של צופי סרט הכריסמס הזה יכולים בקלות לגלות האם הם שייכים לקבוצת צופי הסרט, ונטפליקס, ביעילותה, כבר סימנה אותם כ"מי שפגעו בהם".

 

אם המטרה היתה לעורר מודעות לכל מה שוויתרנו עליו בדרך לעתיד שבו חברה יכולה לחזות איזה סרט תרצה לראות, אז בנטפליקס עשו יופי של עבודה.

 

 

 

חושבים על הילדים

 

משרד החינוך הישראלי הפך ב-20 השנים האחרונות לצל חיוור של משרד חינוך: שרים הצטלמו עם תלמידים בזמן הגרלה על מה התלמידים לא יצטרכו לדעת. שר קודם הכריז שהוא רוצה "לימוד משמעותי", כאילו כל מה שקרה ב-65 השנים לפניו לא היה משמעותי; תלמידים מייללים בעקביות שקשה להם, אכלו להם, שתו להם, יש להם ערפל בקלמר, והתוצאה היא מועמדים פוליטיים שמדברים על לימוד באמצעות טאבלט.

 

משרד החינוך הצרפתי הוא משהו אחר לגמרי: זה מוסד נפוליאוני, שמיועד להוציא אזרחים טובים שנאמנים לרפובליקה, עושים את השירות הצבאי שלהם ואחר כך הולכים לעבוד.

 

 

טלפונים בבית הספר? לא בצרפת טלפונים בבית הספר? לא בצרפת

 

 

שר חינוך במאה ה-19 התפאר שהמערכת כל כך אחידה, שהוא יכול לדעת מה מלמדים בכל כיתה בכל רגע. אז כן, היו לזה תוצאות לוואי לא נעימות, כמו כל הקשקוש על "אבותינו הגאלים", אבל במשרד החינוך הצרפתי עדיין מאמינים שתלמידים צריכים לעבוד קשה ושהם צריכים לצאת ממנו אזרחים יעילים. מבחני הבגרות הצרפתיים ידועים לשמצה וככה הם אוהבים את זה.

 

אי לכך ובהתאם לזאת, הודיע משרד החינוך שהחל מספטמבר הקרוב אין יותר סמארטפונים בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים. כרגע, תלמידים רשאים להכניס את הגרוטאות לבתי הספר אבל לא לכיתות, ומותר להם להשתמש בהם רק בהפסקות. ואף על פי כן, 40% מתלונות המשמעת בבתי הספר הן על שימוש בסמארטפונים. 

 

אז הרכרוכיות הזו נגמרת. תלמידים יגיעו לבית הספר כדי ללמוד, לא כדי לגלוש, והם יצטרכו לדבר עם תלמידים אחרים בהפסקות במקום לבהות במסך. אם הם ממש מתעקשים להתמכר למכשירים לא בריאים, הם יוכלו לעשות זאת בזמנם החופשי, לא זה שעליו תושבי הרפובליקה משלמים ממיסיהם. עדיין לא ברור איך האיסור ימומש, אבל זה משרד החינוך הצרפתי, אז הוא ימומש.

 

  

קצרצרים

 

1. בתחילת השנה הודיעה משטרת הולנד שיש לה פתרון לבעיית הרחפנים הסוררים: עיטים. ציפור הטרף, אמרו במשטרה, תתביית על המטרה ותיירט אותה. פחות משנה אחר כך, המשטרה הודיעה בנמיכות רוח שהיא סוגרת את הפרויקט. היו בו, אמרו, כמה בעיות: קודם כל, לא היה בו צורך. שנית, הוא עלה הרבה יותר מהצפוי. שלישית, התברר שעייטים לא כל כך רוצים ליירט מל"טים, או בלשון דובר המשטרה, "הציפורים לא עשו תמיד את מה שאומנו לעשות". מומחים לעייטים אמרו שהם ממש לא מופתעים: עיט שלא תופס את הציד שלו ואוכל אותו, הופך לעצבני ומחפש לו מטרה אחרת. ולא מדובר בציפור רגילה; עיטים שכאלה יכולים בקלות להרוג גם חיות כמו זאבים, כך שלא תהיה להם בעיה לחסל את הגולדן רטריבר שלך.

 

 

לא טעים. רחפן לא טעים. רחפן צילום: SUCCO

 

 

2. דיווחנו אתמול (ג') על ההאשמות של בכיר פייסבוק לשעבר, צ'מאט פאליהאפיטיה, כנגד החברה. פאליהאפיטיה ציין שפייסבוק בנתה לולאת דופמין, כפתור הלייק, שמטרתה למכר את המשתמש ולתכנת אותו לשימוש בפייסבוק; שהכלי הזה הורס את החברה האנושית; ושהוא מצטער על חלקו בכך. פייסבוק התייחסה לדבריו אמש, אבל - ראו זה פלא - לא הכחישה אף אחת מהטענות שלו. היא רק אמרה שהוא היה בחברה לפני שש שנים ושהיום היא חברה הרבה יותר טובה והרבה יותר מודעת. 

 

3. הפייננשיאל טיימס הלך בעקבות טיים (שהכריז לפני כשבוע על נשות #metoo כאיש השנה של 2017), והודיע שאשת השנה שלו היא סוזן פאולר. היא היתה מהנדסת באובר שחשפה בפוסט פומבי את תרבות ההטרדות המיניות של החברה, ובכך הכניסה אותה לסחרור שממנו היא מתקשה לצאת. 20 בכירים בחברה כבר נאלצו לעזוב בשל מה שחשפה פאולר, ביניהם המנכ"ל. כבוד.

  

4. עיריית סן פרנסיסקו הורתה לחברה מקומית בשם SFCA להפסיק לשלוח את רובוט האבטחה שלה למדרכות סביב בניין החברה, והודיעה לה שאם לא תעשה זאת היא תיקנס ב-1,000 דולר ליום. החברה טענה שיש לה בעיה עם כל ההומלסים בסביבה, ושהרובוט שלה מרחיק אותם. לא תמיד, היא הודתה: לפחות קבוצה אחת של דרי אוהלים ארבה לרובוט ועשתה לו שמיכה - עטפה אותו בבד, הפילה אותו ומרחה רוטב ברביקיו על כל החיישנים שלו. תלונות הגיעו גם מאזרחים מודאגים שהרובוט ניסה לפטרל להם על הכלב. אז עכשיו כשחברות ההייטק חיסלו את אפשרויות הדיור בסן פרנסיסקו, הן מפעילות רובוטים כדי לגרש את מי שנאלץ בגללן לדור באוהלים. נהדר.

 

 

  

5. טוויטר עושה את מה שהיא טובה בו ומיישמת תכונות שהמשתמשים רוצים: מעכשיו, יש כפתור מיוחד לסערות טוויטר, כלומר שורה של ציוצים שנמשכים זה אחר זה. לא עוד הצורך המסורבל בלהגיב לעצמך. יפה. בכך ממשיכה טוויטר מסורת ארוכה של לקיחת כלים שהמשתמשים המציאו (הוותיקים זוכרים שלא היה פעם כפתור RT) ולהפוך אותם לרשמיים. המשיכו כך.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x