$
אינטרנט

ארה"ב: 200 חברות אינטרנט קוראות להצלת ניטרליות הרשת

קבוצה גדולה של חברות, ביניהן טוויטר, רדיט, AirBnB ומפעילת וורדפרס, פנו לראש ה-FCC בארה"ב על רקע תוכניתו לבטל את הרשת החופשית. הביטול יעניק כוח עצום לספקיות האינטרנט, על חשבון גולשים פרטיים ועסקים קטנים

עומר כביר 11:4128.11.17
יותר מ-200 חברות אינטרנט פנו לרשות התקשורת הפדרלית (FCC) בארה"ב, בדרישה לעצור את המהלך לביטול ניטרליות הרשת. "אינטרנט בלי ניטרליות רשת תהיה ההפך משוק פתוח, ותישלט על ידי כמה חברות טלפוניה וכבלים חזקות שיבחרו את המנצחים והמפסידים", כתבו ליו"ר הרשות, אג'יט פאי.

 

 

בשבוע שעבר חשפה ה-FCC הצעה שתבטל תקנות שקבע ממשל אובמה, ונועדו להבטיח את נייטרליות הרשת. דירקטוריון הנציבות צפוי להצביע על ההצעה, שנושאת את השם האורוויליאני "החזרת החופש באינטרנט", ב-14 בדצמבר.

 

מדובר במהלך שמשרת במובהק ספקיות אינטרנט ועתיד לפגוע בכל שאר החברות שמסתמכות על הרשת למתן שירותיהן ופיתוח מוצריהן. עתה בחר מספר רב של חברות, בהן טוויטר, AirBnB, אוטומטיק (מפעילת וורדפרס), אטסי, פורסקוור, פינטרסט, סקוור, טאמבלר ורדיט, לבקר פומבית את המהלך.

 

אג'יט פאי, ראש ה-FCC אג'יט פאי, ראש ה-FCC צילום: בלומברג

 

 

בפתח מכתב שמופנה לפאי ונשלח בסייבר מאנדיי, מזכירות החברות שבשנה שעברה הוציאו האמריקאים ביום זה כמעט 3.5 מיליארד דולר, סכום שהיווה גידול של 10% לעומת 2015. "הגידול הכלכלי הזה התאפשר בזכות אינטרנט חופשית ופתוחה", נכתב. "כללי ניטרליות הרשת הקיימים תומכים בחדשנות ומאפשרים לעסקים להתחרות על לקוחו באופן שיוויוני. בגלל רשת פתוחה, מפתח אתרים יכול להשיק עסק מהדירה שלו, מעצב אפנה מוויומינג יכול למכור בגדים בלוס אנג'לס, ובעל חברת קייטרינג יכול למצוא לקוחות חדשים בעיר שלו. לצרכנים ולעסקים יש גישה נטולת שיבושים זה לזה, מה שמגביר את התחרות".

 

ההצעה של ה-FCC, אותה מכנות החברות "הרסנית", תעצור לטענתן את כל זה: "בלי הכללים, ספקיות אינטרנט יוכלו להעדיף אתרים או עסקים מסוימים על פני אחרים, באמצעות הכנסת אלו שיכולים לשלם למסלולים מהירים והאטת או חסימת אחרים. יתכן שעסקים יידרשו לשלם אגרה רק כדי להגיע ללקוחות. הדבר יפגע בעסקים קטנים ובינוניים וימנע מחברות חדשות להתרומם".

 

 

 

ב-FCC דחו את הטענות שמועלות במכתב. "חברות אינטרנט כמו טוויטר שגשגו תחת הרגולציה הקלה שהתקיימה לפני 2015", נמסר לרויטרס. "היו"ר פאי רוצה לחזור למסגרת הזו כך שניתן יהיה להגדיל את ההשקעה ברשתות פס רחב ולחבר יותר אמריקאים לשירותים שהחברות הללו מציעות ברשת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x