$
אינטרנט

אתרי העולם עוברים להצפנה מאובטחת; ומה עם ממשלת ישראל?

דו"ח חדש של גוגל מראה שרוב האתרים המובילים בעולם אימצו את פרוטוקול HTTPS, שמגן על הגולשים מפני מתקפות רשת שונות. זאת, בעוד אתרי משרד ראש הממשלה, משרד הפנים, רשות הרישוי ואחרים אינם מוצפנים

רפאל קאהאן 17:3723.10.17

גוגל מדווחת כי אתרי העולם עוברים להצפנת HTTPS, שמשפרת את עמידותם בפני איומי סייבר שונים. דו"ח שפרסמה החברה מראה שכ-64% מתעבורת האינטרנט בכרום לאנדרואיד נשענת על HTTPS, צמיחה של 42% מאשתקד. תעבורת האינטרנט המאובטחת בכרום OS וב-Mac OS X זינקה ב-10% ועומדת על 75%, בעוד בווינדוס הנתון הוא 66%, צמיחה של 15%.

 

 

 

גוגל מדווחת שכ-71 מתוך 100 האתרים המובילים בעולם משתמשים בתעבורת HTTPS כברירת מחדל, לעומת 37 בשנה שעברה. לחברה עצמה יש יד בדבר: ב-2016 החלה גוגל לסמן כל אתר ללא הצפנת תעבורה כ"לא מאובטח" בשדה הכתובת של כרום ובטפסי האתר.

 

העולם עובר להצפנת אתרים העולם עובר להצפנת אתרים צילום: pixabay.com

 

 

הצפנת האתר מקשה על גורמים לא מורשים לקבל גישה לתעבורת המידע שמתבצעת בין האתרים למכשירים שונים. גוגל אינה היחידה שדוחפת את השימוש בהצפנה שכזו: פייסבוק הפכה את השימוש בהצפנה לברירת מחדל עבור שירותיה עוד ב-2013 ומעבירה משתמשים לאתרים רק בחיבור HTTPS. גם אפל החלה לדרוש ממפתחי האפליקציות להצפין את תעבורת המידע שלהם ב-iOS. עם זאת, ישנם עדיין הרבה אתרים שלא משתמשים בהצפנה - ביניהם, גם בישראל.

 

 

 

למשל, אתרי משרד ראש הממשלה, משרד הפנים, רשות הרישוי (משרד התחבורה דווקא כן) ואתר מחיר למשתכן לא מצפינים את התעבורה אליהם. לטענת גוגל, הוספת רכיב הצפנה הינה פעולה פשוטה, קלה וזולה מתמיד, שתוכל לסייע בהגנה על משתמשים.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x