$
הייטק והון סיכון

CimiComp הסינית-ישראלית מחפשת השקעות בארץ

הפלטפורמה החדשה מחפשת השקעות בחברות ביומד ישראליות שהטכנולוגיה שלהן מתאימה לשוק הסיני. מעוניינת לבצע 2-3 השקעות בשנה בהיקפים של 3-5 מיליון דולר

הגר רבט 08:2017.10.17

פלטפורמת השקעות ישראלית-סינית חדשה בשם CimiComp מחפשת השקעות בחברות ביומד ישראליות שהטכנולוגיה שלהן מתאימה לשוק הסיני. את סימיקומפ הקימו אורן רסולי ורוג'ר לו.

 

רסולי עוסק בשיתופי פעולה בין ישראל לסין בתחומים השונים של מדעי החיים יותר מעשור וייסד ב־2013 את חברת RasCon. לו הוא מייסד־שותף של PTL - פלטפורמת ייעוץ בין ישראל לסין.

 

אורן רסולי, ממייסדי CimiComp אורן רסולי, ממייסדי CimiComp צילום: יחצ

 

 

החברה מעוניינת לבצע 2-3 השקעות בשנה בהיקפים של 3-5 מיליון דולר בצורה של הלוואות שניתן להמיר למניות, בחברות מתחום המכשור הרפואי. "חברות מדטק ישראליות מגיעות להישגים יפים באינקובטורים השונים, אבל מתקשות לגייס כספים כשהן יוצאות מהם. אלה החברות שאנו מבקשים להשקיע בהן כי לרוב יש להן כבר מוצר שיכול לאפשר לנו לדעת אם הן מתאימות לשוק הסיני", אמר לו.

 

"הסטארט-אפים הישראלים בתחום הרפואה מעצבים את המוצר לשוק האמריקאי ומתעלמים מהצרכים השונים של השוק הסיני", הוסיף רוסלי. "יש שני הבדלים מהותיים בין הסיניים לאמריקאים, הראשון הוא ההשקעה בבריאות שבארה"ב עומדת על 10,000 דולר בממוצע לאדם בשנה ובסין על 400 דולר בלבד, והשנייה היא שבארה"ב נקודת המפגש הראשונה של הפציינט היא עם רופא המשפחה שלו ובסין מדובר בבתי החולים, אליהם מגיעים עם כל בעיה רפואית. אלה משליכים על המוצרים המתאימים לשווקים הללו".

 

בין השותפים של החברה בסין נמנים CCTMIS לטפורמה פדרלית שחברים בה אלפי בתי חולים, רופאים, יצרנים ומשווקי ציוד רפואי, ו- NHIDZ, אזור תעשייה מתפתחת בעיר ננטונג, 120 ק"מ משנחאי. הקשרים הללו הם שאמורים לאפשר לסימיקומפ לחבר את החברות הישראליות למשקיעים הסינים ולהקל עליהם להשיק מוצר בשוק המתפתח שם. "המטרה היא לספק לחברות ייעוץ אסטרטגי, כולל ביקורים בסין, עד למימוש ההשקעה שלנו" אומר רוסלי.

 

לפי נתונים עדכניים של משרד הכלכלה הישראלי, שוק הציוד הרפואי בסין מגלגל כיום כ-48 מיליארד דולר בשנה וגדל בקצב של כ-20% בשנה, זאת כאשר ההוצאה הלאומית השנתית על שירותים רפואיים צומחת בממוצע שנתי של כמעט 12% בשנה בסין. צמיחת מעמד הביניים בסין מגדילה את הדרישה לשירותים רפואיים ברמה גבוהה יותר, וסין ממצבת עצמה כמרכז צרכני של ציוד רפואי. במדינה ישנם כמעט 25 אלף בתי חולים שיותר ממחצית מהם, כ־13.4 אלף - ציבוריים. בשנת 2016 עמד סך היצוא מישראל לסין על 3.3 מיליארד דולר, כאשר מכשור וציוד רפואי היווה 15% ממנו.

 

 

 

סימיקומפ תקיים מחר (ד') את אירוע ההשקה שלה בצורת תחרות שהזוכה בה תקבל פרס כספי בסך 200 אלף דולר כהלוואה המירה. תחרות נוספת תתקיים בינואר 2018, וסך הפרסים בה יעמוד על 2 מיליון דולר בהלוואות המירות.

 

הקשרים הללו אמורים לאפשר לסימיקומפ לחבר בין החברות הישראליות למשקיעים הסינים ולהקל עליהם להשיק מוצר בשוק המתפתח שם. סימיקומפ גייסה עד כה מקרנות ממשלתיות בסין, ממשקיעים פרטיים ומקרנות הון סיכון סיניות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x